Aangenaam!
Ik ben Anne Roos en ik maak poëtische illustraties met een lieflijk en kinderlijk gevoel.


Achtergrond Ik ben opgegroeid in de bossen bij Arnhem en ben toen verhuisd naar Rotterdam om Illustratie te studeren aan de Willem de Kooning Academie.  In deze tijd heb ik ook een half jaar stage gelopen bij Gretas Schwester in Berlijn. Hier heb ik veel geleerd over illustreren voor kinderen en het maken van illustratieve producten. Voor mijn afstudeer project heb ik een Tijdmachine gemaakt, een teken installatie, waarmee ik op verschillende kleine festivals heb gestaan.

In opdracht Het liefst maak ik werk voor eeuwige kinderen, hiermee bedoel ik iedereen die met een kinderlijke nieuwsgierigheid naar de wereld kijkt. Ik werk graag aan grotere projecten zoals een boek of illustratieve installaties maar ook aan korte projecten zoals het illustraties maken bij een tekst, live-tekenen op evenementen of workshops geven.

Werkplek Ik heb een atelier in een gymzaal van een oude school met 6 andere ontwerpers en kunstenaars. Naast apenkooien en hangen in de ringen delen we ook veel met elkaar over wat we maken en werken soms samen aan nieuwe projecten. Mijn tafel ligt altijd vol verftubes, potten met kwasten, kleine frutsels van de kringloop en koffiekopjes.

Favoriete website Google Maps. Soms ga ik stiekem op willekeurige plekken in de wereld kijken naar de huisjes en de mensen.

Inspiratie Oude folklore verhalen, mensen in de stad, herinneringen aan mijn kindertijd, gedichten van Rutger Kopland,  kringloopvondsten, de bossen op de Veluwe, kleine poëtische momenten om mij heen.

Dit kan ik goed  Het vertalen van verhalen of gedichten naar een beeld. Dit doe ik met kleine kwasten en veel oog voor detail. Ik houd erg van schrijven en dichten en wat ik schrijf helpt me ook weer vaak aan nieuwe ideeën voor projecten of tekeningen. Van anderen leer ik graag waar hun inspiratie vandaan komt en hoe hun proces verloopt.

Creatief proces Het speelse van het begin van een nieuw werk, het schetsen, schrijven, bedenken en fantaseren. Maar ook het urenlang geconcentreerd schilderen aan één illustratie. Ik denk dat ik het contrast tussen de twee ook juist zo leuk vindt. Het minst leuk vind ik administratie

(Guilty) pleasure Heel vals zingen onder de douche. 

YEDS Het me leuk lijkt om onderdeel van een community te zijn van makers met verschillende disciplines en uiteenlopende ideeën. 


Jouw bedrijf, huis of evenement verrijken met (deze) kunst?