Aangenaam! Mijn naam is Bo-Danique Blom en ik laat hersenspinsels tot leven komen, streek voor streek..


Werkplek Ik werk vanuit een studio met niemand om me heen en dat bevalt me voorlopig prima. Ik hoef met niemand rekening te houden en kan de muziek lekker hardop zetten. Hoewel het grootste deel van mijn illustratiewerk zich afspeelt binnen die vier muren (plus een paar ramen en een ietwat krakkemikkige deur) begeef ik me regelmatig buiten mijn studio om te ontmoeten met opdrachtgevers voor briefings, in groepsverband te werken en les te geven in Photoshop, Illustrator en Indesign via artandthecity.com. 

Inspiratie Mijn inspiratie haal ik uit: Verhalen, films en filmmuziek. Het spelen van filmmuziek geeft me altijd een enorme drive.

Goed in Snel en doeltreffend tekenen, gevoel voor kleur, denken vanuit meerdere perspectieven, deadlines en afspraken nakomen. Van anderen leer ik graag hoe zij te werk gaan.

Website Op het internet zie ik de logo’s van YouTube en Google heel vaak voorbijkomen.

Creatief Proces Ook al vervult het afgemaakte product me met heel veel voldoening, dan nog vind ik de schetsfase het leukste creatieve proces. Op dat moment zit je een beetje tussen de droom en de werkelijkheid in en kan je nog alle kanten op. Het minst leuk vind ik onderhandelen met klanten over prijzen.

Guilty Pleasure Ik ben een hele grote fan van een bepaalde chocoladereep waar kruidnoten in zitten. De reden dat het zo ‘guilty’ is heeft alles te maken met hoeveel ik ervan eet ten opzichte van de beschikbaarheid van de repen. De repen zijn namelijk alleen een paar maanden van het jaar verkrijgbaar en dan sla ik ze ook echt in om ze een jaar lang niet te missen.

YEDS Ik ben geabonneerd op yeds omdat ik de initiatieven van Yeds geweldig vind en ik nog meer in contact wil komen te staan met creativiteit +kunst in Rotterdam.

AchtergrondIk ben een Rotterdamse illustrator en ontwerper. Mijn favoriete werkmethode is een fusie tussen analoog en digitaal. Dit maakt mijn stijl divers en contrastrijk. Met behulp van mijn vaardigheden, een goede briefing en enkele krachtige tools zoals mijn stift en mijn Macbook, kan ik een wereld op papier creëren in de vorm van illustratie. Mijn werk kenmerkt zich hierdoor als sfeervol, spontaan, sprookjesachtig en soms spookachtig. Zelfs als je naar mijn werk voor opdrachtgevers kijkt, zie je dat – in verschillende mate – altijd wel terugkomen. Zowel aan de Willem de Kooning Academie als de London University of Arts, waar ik de opleiding Illustratie heb afgerond, heb ik niet alleen deze stijl uitgediept, maar mezelf ook andere stijlen eigen gemaakt. Dit is me heel erg van pas gekomen, want na mijn afstuderen heb ik kunnen werken aan gevarieerde opdrachten voor o.a. Malmberg, Sanoma, Profielen, Funk-E, VanIn en In10. Op dit moment werk ik fulltime als zzp’er aan ontzettend leuke en wisselende projecten. 

In opdracht 
Ik ben breed inzetbaar en heb ook al veel uiteenlopende opdrachten afgerond. Zo heb ik bij een spel voor Malmberg achtergronden geïllustreerd, verschillende magazines en kinderboeken geïllustreerd, maar ook bijvoorbeeld stijlen ontwikkeld bij animaties en brainstormsessies real-time gevisualiseerd. Die afwisseling in projecten vind ik geweldig, omdat het me scherp houdt en ik mezelf constant blijf ontwikkelen op verschillende gebieden. Mijn ervaring heeft me niet alleen vaardiger gemaakt binnen meerdere disciplines, maar ook mijn empathisch vermogen vergroot. Ik begrijp opdrachtgevers sneller en kan vanuit verschillende invalshoeken (organisatietype, bedrijfslagen, doelgroep, etc) een opdracht benaderen. Hoewel ik vaak een mengeling tussen analoog en digitaal in mijn vrije werk ambieer, kom ik zowel geheel analoog als geheel digitaal goed uit de voeten. Daarnaast kan ik zowel snel en doeltreffend tekenen als heel verfijnd en gedetailleerd. Het is waar de opdracht (en de opdrachtgever) om vraagt. Het is een uitdaging aan te geven waarvoor je mij niet kan benaderen omdat ik nu eenmaal heel veel dingen leuk vind om te doen maar als de volgende termen een belletje doen rinkelen, dan kan je altijd contact met me opnemen: Character-design, stijlontwikkeling, brainstormvisualisatie, illustraties voor kinderboeken, redactionele illustraties, overall grafische oplossingen.

 

Jouw bedrijf, huis of evenement verrijken met (deze) kunst?