Aangenaam!
Ik ben Chiara en maak subtiele, zachte illustraties. 


Dat hoeft niet per se een ontwerp te zijn, maar kan ook zitten in de manier waarop voorwerpen op een bouwplaats geordend zijn, of zoiets.

Favoriete website Op de website Pinterest kijk ik het liefst. 

Creatief proces Het leukste deel vind ik het werk doen. Daarmee bedoel ik het maken zelf, als je alle materialen verzameld hebt, de ideeën bedacht en je alleen nog maar de pen over het papier hoeft te laten gaan. Dan komen er nog allerlei ideeën tussendoor, en gaande weg probeer ik uit of die er in passen. Het is fijn als je in de flow komt, als het denkwerk al gedaan is en je de creativiteit kunt laten overnemen. Het minst leuk vind ik als het idee over hoe ik een opdracht of project kan aanpakken niet komt. Dan ga ik uitstelgedrag vertonen met alle gevolgen van dien. Dan heb ik het atelier opgeruimd, ben ik naar de Piekfijn geweest en heb ik een hele blog gelezen over DIY beauty tips... en is mijn werkdag al bijna voorbij zonder iets op papier te zetten.

Guilty pleasure Woontijdschriften lezen.

YEDS  Ik ben geabonneerd op yeds omdat ik de community van verschillende makers heel leuk vind. Je komt naar elkaars openingen, ziet hoe iedereen zich verder ontwikkelt. Ik denk dat dat heel belangrijk is, zeker voor makers die toch veel in hun atelier werken.

Achtergrond Ik heb illustratie aan de WdKA gestudeerd. Tijdens die studie heb ik stage gelopen in Berlijn, waar ik veel over grafisch ontwerp heb geleerd. Ik heb verschillende publicaties gemaakt, alleen of in samenwerking met andere illustratoren zoals Elzeline Kooy en Charlotte Tasma.

In opdracht Je kunt me benaderen voor de volgende opdrachten: Voor al uw illustratiewerk! Laat ik wat specifieker zijn. Ik ben gespecialiseerd in portretten, food illustraties, en mode met persoonlijkheid. Uitnodigingen ontwerpen vind ik ook fijn, bijvoorbeeld voor een bruiloft.

Dit kan ik goed Meisjes tekenen, subtiliteit en kwetsbaarheid overbrengen. Van anderen leer ik graag te denken als een business woman en het netwerken.

Werkplek In Rotterdam, in mijn studio te Charlois. Soms op locatie, als ik bijvoorbeeld een raamschildering op een winkelruit maak, of live portretten. Dat laatste heb ik tijdens verschillende evenementen gedaan, bijvoorbeeld tijdens de Tosti Treffer. Zie hier het resultaat.

Inspiratie Mijn inspiratie haal ik uit textielontwerp, de kleuren en textuur. 'Gevonden voorwerpen' vind ik inspirerend. Bijvoorbeeld iets uit de kringloopwinkel dat duidelijk een ontwerp is dat je nu niet veel meer ziet. Ik vind het gaaf als een ontwerp iets overbrengt als subtiele humor of persoonlijkheid.


Jouw bedrijf, huis of evenement verrijken met (deze) kunst?