CORNELIS VAN WIEREN

Aangenaam! Ik ben Cornelis en ik maak zowel architectuurfoto’s als meubels. Meubels maak ik nieuw in opdracht of ik transformeer oude meubels tot iets nieuws.

 


INFO

Inspiratie Niet alleen mijn directe omgeving, de stad, maar uit welke stad dan ook is voor mij inspiratie.  Tentoonstellingen, films, boeken en tijdschriften kunnen ook enorm behulpzaam zijn. Zowel beeldtechnisch qua fotografie of vormgevingstechnisch voor de meubels.

Favoriete website Ik kijk regelmatig op Dezeen. Daar komen voor mij eigenlijk al mijn disciplines wel samen. Architectuur en hoe dat in beeld wordt gebracht maar ook interieur- en meubelontwerpen.

Creatief proces  De speurtocht door de stad, al wandelend zoeken naar het juiste beeld, de juiste plek, het juiste licht en dan die ene foto maken! 
Het hele proces van een idee voor een meubeltot het daadwerkelijk tastbare eindresultaat geeft mij enorm veel voldoening.

YEDS Ik ben aangesloten bij YEDS omdat ik tot nu toe niks concreets heb gedaan met mijn architectuur fotografie. Om hier verandering in te brengen, denk ik / weet ik, dat ik bij deze twee meiden aan het juiste adres ben.

----------------------------------------------------------------------------------------
Website
F
acebook
Flickr

VERS WERK podium
2015, 1 november t/m 30 december: Stroop

VERS WERK events
KEILEFEST 2015

 

 

Achtergrond Ik ben opgeleid als bouwkundig ingenieur en architectuurhistoricus, maar opgegroeid in en rond de timmerwerkplaats van mijn opa. Dit alles heeft geleid tot een passie voor het bouwen, het verbouwen en het gebouwde. Het bouwen, voornamelijk met hout, heb ik zoals gezegd van jongs af aan mee gekregen. Elke vrije middag was ik in de werkplaats te vinden en elke zomervakantie werkte ik gewoon mee.  Oog voor het gebouwde, bouwkunst en architectuur, kreeg ik vooral vanuit mijn beide opleidingen. Tijdens excursies maakte ik altijd veel foto’s. Hierop kreeg ik zulke goede reacties dat ik er steeds meer aandacht aan ben gaan besteden. Niet aan de apparatuur en vooral niet aan het bewerken van een beeld. Nee, juist aan het maken van het beeld met datgene wat je hebt. Sinds 2012 ben ik op freelance basis in een breed scala aan vakgebieden werkzaam, o.a. bij het HNI en als meubelmaker/interieurbouwer.

In opdracht Meubels: geheel nieuw of oude meubels transformeren tot iets nieuws, interieurbouw, fotografie.

Dit kan ik goed Kijken, zoeken naar details die opvallen in een gebouw. Details, die het gebouw kenmerken, maar niet de ware aard prijsgeven. Dat is hetgeen ik vast wil leggen. Ik probeer dit ook te vinden in oude meubels; hoe ze zijn gemaakt en wat er nog meer verscholen zit in de huidige vorm van het object. Van anderen leer ik graag hun manier van kijken en van werken door simpelweg te observeren.  Kan ik zoiets ook toepassen in de dingen die ik doe?

Werkplek Every city is my playground, maar de meubels maak ik in de Keilewerf in Rotterdam west. Hier heb ik samen met Job Middelhoek een werkplaats. Ik heb het ontstaan van de Keilewerf vanaf het begin meegemaakt en ik vind het een heerlijke plek, je zou het bijna een speeltuin kunnen noemen. Het voordeel van een werkplaats delen is dat je heel snel samen gaat werken en tegelijkertijd ook grotere projecten aan kan pakken. Mijn stukje werkplaats probeer ik netjes en vooral geordend te houden, ik hou nu eenmaal van overzicht. Troep overal en het constant moeten zoeken naar dingen leiden alleen maar af.