Aangenaam!
Ik ben Esther Sepers en ik maak illustraties voor iedereen die er eentje nodig heeft. Daarnaast verkoop ik ‘vrij werk’ via mijn webwinkel en winkels.

Inspiratie  Mijn inspiratie haal ik uit alles wat er om mij heen gebeurt: een mooie kleur lucht, een plantje wat tegen een huis aan groeit of de kat van de buurvrouw. Het zijn allemaal dingen waar ik inspiratie uit haal.

Ik ben goed in Dingen doen die ik leuk vind, ik vind het belangrijk dat je iets doet waar je blij van wordt. Omdat er al zoveel verplichtingen zijn.
Van anderen leer ik graag om te netwerken. Wanneer ik teken ben ik alleen op de wereld… maar zodra ik naar buiten moet om te gaan ondernemen vind ik het nog wel eens moeilijk contact te maken met potentiele klanten of bedrijven om mee samen te werken.

Website Mijn favoriete website is bij uitstek www.pinterest.com ik kan daar uren op zoeken naar mooie foto’s, lekkere recepten en interieur tips.


Creatief proces Het aller leukste van mijn creatieve proces vind ik mijn ideeën omzetten in beelden. Een idee wat eerst van mij was kan ik ineens delen met andere mensen zonder dat ik er iets over hoef te zeggen. Want mijn tekening vult het zelf al in. Het minst leuk vind ik als ik te lang met een tekening bezig ben en dreig het overzicht kwijt te raken. Het is vervelend omdat je dan niet meer ziet dat je tekening goed of slecht is…omdat je er simpelweg te lang naar gekeken hebt.

Guilty Pleasure Barbapapa en musicalmuziek

YEDS Ik ben geabonneerd op YEDS omdat ik denk dat samenwerken met andere creatieve ondernemers voor heel veel verrassende resultaten kan zorgen.  

Achtergrond Ik heb een diploma voor Specialist natuur en vormgeving. Dat klinkt heel breed en dat was mijn opleiding ook. Na mijn opleiding ben ik met een klasgenoot een atelier opgestart dat was een hele leerzame periode. Zowel op persoonlijk vlak als ondernemend vlak heb ik toen heel veel geleerd en dat zelfde natuurlijk ook voor mijn compagnon. Na twee jaar besloten we ieder een andere weg op te gaan en heb ik een tijdje fulltime als bloembindster gewerkt. De bloemen zijn vanaf toen niet meer weggegaan. Ik vind het heerlijk om met bloemen bezig te zijn vooral omdat kleuren en vormen ook bij een mooi bloemarrangement erg belangrijk zijn. Uiteindelijk is het tekenen wel het geen waar ik altijd mee bezig ben geweest. Maar na mijn eerste onderneming duurde het wel even voordat ik me ook weer echt een illustratrice durfde te noemen en het tekenen zag als ‘mijn bedrijf’. Ook heb ik een tijdje een pottenbakcursus gevolgd hier zou ik graag in de toekomst nog meer aandacht aan besteden. Het lijkt me prachtig eigen potten/ servies of wat dan ook te kunnen maken.

In opdracht Ik zeg vaak ik maak illustraties voor iedereen en dat is ook echt zo! Maar ik vind het wel belangrijk dat de potentiële opdrachtgever kiest voor mijn tekenstijl. Daarbij denk ik ook wel dat ik tot nog toe het geluk heb gehad alleen maar opdrachtgevers gehad heb die binnen mijn straatje passen. Bijvoorbeeld omdat ze dezelfde interesse hebben of iets doen wat mij aanspreekt. Natuurlijk vind ik het het allerleukst als een opdrachtgever 100% voor mijn tekenstijl gaat met alle gekkigheden, dieren, bloemen, plantjes en onderliggende boodschappen erop en eraan! Kort gezegd het moet dus wel bij mijn vakgebied passen.

Werkplek Ik werk vanuit mijn huis in s’Hertogenbosch.
 


Jouw bedrijf, huis of evenement verrijken met (deze) kunst?