EVENEMENTEN & WORKSHOPS


WORKSHOP JAPANSE VERFTECHNIEK BENGALA - 26 juni 2016

We matchten Ane Baztarrika met organic place to be Bio Bodega in Rotterdam Noord en Ane deelde op deze mooie plek de fijne kneepjes van de Japanse verftechniek Bengala. Ane had de afgelopen maanden haar ervaring uitgebreid in Japan, nam een berg aan gaaf materiaal mee en ging aan de slag. Check hier het resultaat. Meer foto's zien en benieuwd naar het proces vooraf? Kijk dan even hier voor meer foto's!

Ane heeft al eerder op 18 oktober een workshop gegeven in Bio Bodega, daar ging ze aan de slag met natuurlijke zelfgemaakte verfsoorten en soja. Bekijk die foto's hier.


ROTTERDAMSE DAKENDAGEN X YEDS - 11/ 12 JUNI 2016

In opdracht van de Rotterdamse Dakendagen verzorgden we een creatieve invulling op het dak van Station Hofplein. Een mix van kunst/design, muziek, performance, eten/drinken en je kon er ook onderdeel van worden. De vele makers deelden tijdens "Dakplakken met YEDS", naast het laten zien van hun werk, ook hun talent en ambacht op speelse en interactieve wijze. Lekker niks doen kon ook. Er werd ook gerelaxed op een kleedje in de bloemenweide. De Bloesembar zorgde voor heerlijke drankjes, Pixels&Kruimels voor allerlei hapjes en Celestrial Terrestrial en SOUL'o Sound voor goede deuntjes. Bekijk hier hoe dit er allemaal uit zag!

Fotocredits: Uriel Matahelumual (Futuresuits.com)Energy FloorNoord010inbeeld


WORKSHOP STOF BEDRUKKEN - 18 OKTOBER 2015

Textiel designer Ane Baztarrika gaf een workshop druktechnieken alleen met natuurlijk materiaal. Zo is haar verf gemaakt van o.a. aarde-pigmenten en sojamelk, de stempels van groenten en de rest van de materialen van organisch katoen/papier. HIER vind je een volledig beeld-overzicht van de gezellige ochtend met mooie, diverse resultaten. Dank aan alle deelnemers, Ane Baztarrika en locatie Bio Bodega!


BAZAR BIZAR - 11 JULI 2015

Op zaterdag 11 juli stonden we voor de tweede keer op kunst, theater en muziekfestival Bazar Bizar! En het was weer een superrelaxte editie: de zon scheen vrolijk, de cocktails waren binnen handbereik en we hadden een mooi plekje veroverd voor de stand.  Dit jaar waren er kaarten en tote-bags van Ane Baztarrika te koop, Maidie van den Bos haar vers geplukte thee, Christina Koster met haar leren tassen, Mark Langen met zijn i-padstand en Malou Cohen verkocht haar kaarten en mini installaties. Hun fraaie werk maakte dat de YEDS-stand er weer supermooi bij stond. Fotografie: Ricky Doornbos. 


WERELD VAN HET WITTE DE WITHKWARTIER FESTIVAL - 13 SEPTEMBER 2014

Op 13 september 2014 organiseerden we een YEDS-EVENT tijdens de WERELD VAN HET WITTE DE WITHKWARTIER-FESTIVAL in 10b, Hoornbrekersstraat te Rotterdam. Een mooie samenwerking waar expositie en verkoop van kunst&design, muziek, eten&drinken, kennisdeling en netwerken door elkaar heen liep. Maar liefst 26 makers vanuit YEDS deden mee! 

Deelnemers: 

 • WOODY WOODY (Dennis Last) maakt meubels op maat met respect voor de natuur. Je komt zijn ontwerpen op verschillende plekken tegen tijdens het event. Samen met Sjoerd van Gent heeft hij Plant-an Rotterdam ontwikkelt: de stadsmoestuinbakken community van Rotterdam! Tijdens het event demonstreren zij hoe gemakkelijk je zo'n bak in (en uit) elkaar klust!
 • Arnoud Dijkstra brengt vanuit Den Haag zijn eigenzinnige 'scharrelmeubels', gemaakt uit overgebleven houtresten. 
 • Christiaan van der Bok's meubels zijn strak, rauw en om verliefd op te worden.. 
 • MNL Mark Langen's werk is heel divers en vooral intrigerend. Zo maakt hij bijvoorbeeld multifunctionele kastjes met allerlei (geheime) functies... 
 • Freestyle Illustrations: Kirsten Verheij is een vrolijke freestyle illustrator en kan ter plekke een illustratie van jou maken! 
 • Chiara Arkesteijn Design heeft een fijne minimalistische en vrouwelijke stijl. Ze verkoopt haar werk en daarnaast kun je bij haar terecht voor een mini-workshop aquarel postkaarten maken. 
 • Elzeline Kooy illustreert op een prachtige manier heel herkenbare situaties.. zoals ze zelf omschrijft: onhandig-schattig met veel ironie en een scherp randje.. 
 • florianbraakman.nl brengt zijn net gelanceerde foto-boek 'She comes in colors' : een prachtig liefdesverhaal in kleur en beeld. 
 • Lianne Hermans Photography exposeert haar betoverende serie 'Wonderlijk schoon' 
 • Karen van Gilst Photography: Onze heerlijke huisfotografe staat zelf in de Laurenskerk met haar werk. Maar haar fine art is tijdens dit event wel te koop YEDS-SHOP. 
 • Ilja van Rijswijk: Deze reislustige man zal weidse reis-foto's verkopen om bij weg te dromen, de opbrengst gaat naar de ALS stichting. En hij loopt in de middag rond om mooie plaatjes van het event te maken!
 • Marit van der Kolk is product designer en heeft (o.a.) de 'pers-tas' bedacht: een tas vervaardigd uit Perzisch tapijt. Benieuwd hoe ze dat doet? Dat kan ze je laten zien tijdens haar demonstratie tijdens dit event.
 • Lauranne Cox is maker van Snack Magazine. Droom weg bij de schone plaatjes in dit fijne blad. 
 • DORA maakt met een bijzondere visie prachtige schoenen, sieraden en haar-accessoires en zal deze zowel verkopen als exposeren.
 • nonstopcollective is een innovatieve ontwerpstudio met een supergedreven dame en heer aan het roer: Suzanne Hoenderboom en Thomas van Asselt . Tijdens dit event zullen zij een beleving rondom het thema internet creëren..
 • myra nijman concept & design maakt met Studio Planck stevige broodplanken in mooi design voor elk formaat brood. 
 • DAM is de alternatieve munt van Rotterdam. Zij zullen op interactieve wijze uitleg geven over hoe dat werkt en wat het voor jou kan betekenen! 
 • Nienke Binnendijk geeft een speed consult over financiering (subsidiëring, fondsenwerving, verdienmodel) in de kunst- en cultuursector
 • Espressobar Monsh zorgt voor koffie, thee, sapjes en meer!
 • Eva Almagor: soul & blues met een randje gospel en een vleugje pop. 
 • EDWIN: jazz quartet
 • St. Polaroid: indie/ acousmatic/ folk/ lo-fi

Met dank aan fotografen Rutgher Pruijm en Ilja van Rijswijk, zij brachten deze dag prachtig in beeld. Bekijk hier alle foto's.


BAZAR BIZAR - 12 JULI 2014

Op 12 juli 2014 waren we onderdeel van BAZAR BIZAR: een zelfgemaakte YEDS-pop up winkel tijdens het kunstenfestival in Oud Charlois, Rotterdam. Er was plek voor zes makers (o.a. Karen van Gilst, Christiaan de Bok, Chiara Arkesteijn en collectief SINOLO) die er hun werk succesvol verkochten en exposeerden. Met dank aan Christaan van der Bok voor het ontwerp en uitvoering van de mobiele stand. Alle foto's bekijken? Dat kan hier.