Aangenaam! Ik ben Govert van der Heijden en ik heb een passie voor steden en met name voor mijn geboorte-stad Rotterdam. Dit deel ik graag met anderen en daarom maak ik schilderijen van de stad. 

 

Inspiratie Elke keer als ik door Rotterdam fiets, gewapend met een fotocamera, raak ik geïnspireerd door uitzichten op de bijzondere architectuur die de stad rijk is. Er is altijd wel een nieuw gebouw in aanbouw, waardoor de stad nooit hetzelfde is. Wat mij betreft kan er niet genoeg gebouwd worden, en dan vooral de hoogte in. In mijn tekeningen en schilderijen probeer ik de stad eveneens groots te verbeelden en creëer ik een soort ideaalbeeld van hoe ik Rotterdam het liefst zie.

Favoriete website Dagelijks bekijk ik de portfolio's van illustratoren, fotografen, schilders en andere beeldmakers op Behance. Ook check ik regelmatig updates van archi-tectuur website Dezeen.

Creatief proces  Ik heb veel plezier in het schetsen en construeren van het beeld dat ik later op papier of doek zal zetten. Maar het zetten van de final touches in een werk blijft toch het leukste onderdeel van het maak proces. Het minst leuk vind ik het voorbereidend werk doen, zoals bijvoorbeeld het canvas schilderklaar maken. Het beeld dat ik in mijn hoofd heb, moet eruit en zo snel mogelijk! 

YEDS Ik vind Yeds, en dan met name het label Vers Werk, een erg goed initiatief omdat het makers mogelijk maakt om op een laagdrempelige manier hun werk te exposeren. Daarnaast vind ik het interessant om binnen het netwerk van Yeds te zien en horen hoe het andere kunstenaars vergaat en daarvan te leren.

Achtergrond Al van jongs af aan houd ik mij bezig met tekenen, schilderen, graffiti en fotograferen. Nadat ik de opleiding illustratie aan de Willem de Kooning Academie heb afgerond, ben ik aan de slag gegaan als zelfstandig illustrator onder Govart voor kleine en grote opdrachtgevers waaronder KPN, ING, ABN Amro en Wolters Kluwer. Het freelancen combineerde ik met de studie Media & Cultuur en Master Film Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel werk ik als illustrator bij een ontwerp bureau en doe daarnaast in mijn vrije tijd freelance opdrachten.

In opdracht Naast het maken van persoonlijke schilderijen in opdracht, ben ik in te huren voor illustraties en muurschilderingen. Voor mij is Rotterdam een bijzondere, rauwe en robuuste stad en in mijn werk streef ik ernaar deze kenmerken te benadrukken en Rotterdam als een grootse metropool af te beelden.

Dit kan ik goed Ik kan goed in uiteenlopende stijlen tekenen. Van anderen krijg ik altijd veel energie als ik hen enthousiast over hun werk hoor praten. Met name de wijze waarop hun creatieve proces verloopt, vind ik erg interessant en leerzaam. 

Werkplek Ik werk in mijn atelier aan huis of op locatie als het een muurschildering betreft.


Jouw bedrijf, huis of evenement verrijken met (deze) kunst?