Aangenaam! Mijn naam is Harmen Meinsma en ik ben werkzaam als modefotograaf.


Van anderen leer ik graag De personen die ik fotografeer inspireren me om het werk te maken dat ik maak. Ik kies deze mensen op hun vrijgevochtenheid en hun drang om zichzelf te zijn en ik spiegel mezelf hieraan.

Website  
sendyourenemiesglitter.com

Creatief Proces Mijn proces is nooit hetzelfde maar bestaat vooral uit toevallige ontmoetingen, locaties zoeken en brainstormen met mijn stylisten. Ik bezoek ook veel mode gerelateerde tentoonstellingen en ik ga graag naar kunst beurzen.

Guilty Pleasure Het debut album van Paris Hilton (betere popmuziek is er niet)

YEDS vind ik een goed initiatief vind voor jonge kunstenaars zoals ikzelf. Het collectief is goed voor mijn netwerk hier in Rotterdam en de gezamenlijke YEDS TALK werkt altijd erg inspirerend. Deze uitwisseling van kennis helpt mij om mijn eigen creatieve praktijk te professionaliseren. Daarnaast heb ik een goed contact met de oprichter Annejet Gosselink.Achtergrond Ik ben opgegroeid bij mijn oma in een klein dorpje in Friesland. Hier ben ik op mijn veertiende begonnen met het maken van decors in een kleine zolderkamer. Het is toen allemaal begonnen met het maken van zelfportretten en portretten van vrienden. Toen ik twintig werd ben ik naar Rotterdam verhuisd en ben ik direct begonnen aan mijn studie aan de kunstacademie. Ik heb eerst een jaar aan de KABK in Den Haag gestudeerd en vervolgens vier jaar aan de Willem de Kooning te Rotterdam. Ik ben momenteel alweer twee jaar afgestudeerd en werk sindsdien aan kleurrijke commerciële en persoonlijke projecten.

Werkplek Ik heb geen vaste werkplek. Dat vind ik ook een van de leukste aspecten aan mijn vak als fotograaf. Voor het ene project werk ik namelijk in een monumentaal gebouw waar de muren en vloeren bedenkt zijn met marmer en de andere dag fotografeer ik een chef kok uit Amerika in een lugubere slachthuis setting.

Inspiratie Inspiratie is voor mij overal te vinden. Ik kan bijvoorbeeld geïnspireerd raken als ik in een bruine kroeg in Rotterdam aan de praat raak met de stamgasten of zelfs wanneer ik in de supermarkt iemand zie lopen. Ik ben niet bang om die mensen dan ook aan te spreken en dit loopt vaak uit op spontane ontmoetingen en vriendschappen. Vaak begin ik een project met een inspirerend persoon of een interessante locatie.

Jouw bedrijf, huis of evenement verrijken met (deze) kunst?