Vanaf nu zetten we elke maand een Tosti Treffer in het middelpunt van de belangstelling. Starla van der Veen en Annejet Gosselink van YEDS (Yeti en de Ster) krijgen de primeur! Lees hun interview hier en je kunt ze as. woensdag het spreekwoordelijke hemd van het lijf vragen.

Waar kennen we jullie van?
We hopen dat je ons kent (of leert kennen) van YETI EN DE STER. We bieden makers een podium en zetten hen in de spotlight. Online viawww.yeds.nl en offline in de vorm van events. Voor makers dé manier om meer bekendheid te krijgen en ervaring/ideeën uit te wisselen met andere makers. En voor bezoekers om toffe nieuwe producten te spotten! 

Waar zijn jullie de afgelopen tijd druk mee?
We zijn net een dikke maand online dus we waren druk bezig met het finetunen van de website, uitvogelen van social media, VERS WERK-projecten en bloggen over wat we zoal aan interessant werk tegenkomen. En we hebben onlangs een pop-up-shop gebouwd voor het kunstfestival Bazar Bizar, waar het werk van de makers op de site in real life te zien en te koop was. 

Wat is jullie drive achter je werk(en) en hoe ben je er in terecht gekomen? 
We spraken regelmatig enthousiaste makers met een grote dosis talent: in vriendenkringen, op expo’s en markten… Het werk kreeg echter om verschillende redenen niet altijd de bekendheid dat het verdiende. 

Zonde, vonden we.

En zo ontstond het idee daar verandering in te brengen en werk te maken van onze liefde voor mooie dingen. Dit resulteerde in brainstormsessies over hoe we het werk van relatief onbekende makers een boost konden geven. We zijn een website gaan maken en kwamen in contact met fotografe Karen van Gilst. Met haar maken we het onderdeel VERS WERK, hierin wordt het werk van een maker in een gestileerde setting gefotografeerd en vervolgens met een interview op de website geplaatst. Zo komt de bezoeker meer te weten over het ontstaan van en de persoon achter het werk. 

Hebben jullie verdere ambities? 
Volop! We willen graag mensen verbinden en de website interactiever maken. Het lijkt ons heel tof als makers content aanleveren binnen hun expertise/vakgebied en gastbloggers over interessante onderwerpen binnen kunst en design vertellen. Door dit soort info te delen kunnen makers/geïnteresseerden elkaar helpen en inspireren. Dat willen we ook live doen door evenementen te organiseren met sprekers, expo’s en ruimte voor uitwisseling van ideeën. 

Wat is jullie advies aan al onze tostitreffers?
Deel je tosti en ideeën met een voor jou nog enge onbekende tosti-gang(st)er 

Wat is jullie signature tosti? 
We zitten in de experimentele surprise-tosti-fase.. Hoewel humus met semi-zongedroogde tomaatjes en wilde spinazie: best een hit. En kokosbrood & banaan. En pindakaas.

Ps. Meer weten over het concept? Leuk! Neem even contact op via de website/ social media of tijdens het tosti’s grillen  www.yeds.nl