Aangenaam!
Ik ben Jeroen Arians en ik maak documenten waarbij vervreemdingen van identiteit en functionaliteit van het alledaagse terugkerende thema’s zijn. 

Dit kan ik goed Als het om beeld gaat ben ik een beetje een controlefreak, zowel esthetisch als met techniek. Daarbij heb ik een goed oog voor detail en kijk ik met een andere blik naar een onderwerp/omgeving. Van anderen leer ik graag deftig een saxofoon te bespelen.

Favoriete website Het zijn eigenlijk meer apps dan websites die ik gebruik. Een beetje rond zien op instagram is altijd wel leuk! Ook open ik minstens een keer per dag een nieuws app, meestal die van de NOS. Een app/website waar ik veel plezier aan heb in die van Marktplaats. Als ik iets nodig heb ga ik altijd even zien of ik het tweedehands kan krijgen. Ik ga echt met veel plezier dan altijd alles ophalen. Zo ontmoet ik mensen die ik anders nooit tegen zou komen, en het mooiste van al is dat je vaak de meest uiteenlopende verhalen te horen krijgt. Dat kan heel praktisch zijn, over het geen dat je van hen overneemt, tot hele persoonlijke (soms zelfs tragische) verhalen. Ieder keer als terug thuis ben, wil ik eigenlijk gelijk opzoek naar een nieuw verhaal. 

Creatief proces Ik vind het proces van A tot Z wel erg vermakelijk. Ik heb wel graag controle over een situatie wat ik bij reportagefotografie niet heb. Met de nadruk op bruidsreportages, word ik toch niet zo heel vrolijk van om te doen. 

(Guilty) pleasure Het is misschien niet echt een ‘quilty pleasure’ maar waar ik toch echt wel veel plezier uithaal is motorrijden. Inmiddels rij ik al meer dan 15 jaar door weer en wind. Aan een motor sleutelen of poetsen is niet echt voor mij weg gelegd. Maar naar motoren kijken en er overpraten ben ik altijd wel voor in.

Achtergrond Na de studie Reclame, Presentatie en Communicatie aan het Sint Lucas ben ik Graphic Design gaan studeren aan de University of Lincoln. In 2007 behaalde ik de Master in de Beeldende Kunsten – met als specialisatie fotografie – aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Inmiddels spendeer ik veel van mijn tijd in mijn zelf geïnitieerde projecten die ik zowel in binnen als in buitenland doe. Ik maak documenten waarbij vervreemdingen van identiteit en functionaliteit van het alledaagse terugkerende thema’s zijn. Hierbij ga ik op zoek naar een balans tussen bestaande situaties en manipulatie, tussen realiteit en enscenering. Door een onderwerp vanuit een ander perspectief te benaderen creëer ik een suggestief verhaal. Daarnaast werk ik ook in opdracht. 

Opdrachten In mijn vrije werk maak ik voor het moment eigenlijk weinig portretten. Echter vind ik dit wel superfijn om te doen. Daarom ben ik dit in opdracht gaan doen onder de naam kopstuk. Buiten dat ik concept denken iets geweldigs vind ben ik een estheet die grote fan is van theatrale settings. Daarbij bezit ik ook nog eens de nodige technische bagage, dus voor enige vorm van stilleven kan ik je ook goed helpen. Ik kan dus ook goed helpen met het maken reproducties van kunstwerken.

Inspiratie Uiteraard (ik vind dat iedereen die moet hebben) heb ik mijn helden, waaronder fotograaf Katy Grannan en filmmaker Andrei Tarkovsky. Ik ben graag onderweg! Als ik het even kan is een beetje ronddwalen, of zelfs verdwalen met de fiets een goede activiteit om inspiratie op te doen.

Werkplek Ik werk voornamelijk en met veel plezier op locatie!


Jouw bedrijf, huis of evenement verrijken met (deze) kunst?