Aangenaam!
Ik ben Jule Cats, product-ontwerper, tekstschrijfster en zangeres.

Kenmerken Verhalend, geometrisch, contrastrijk: grof maar verfijnd. 

Favoriete website Pinterest, voor het verzamelen beeldmateriaal om aan nieuwe inspiratie te komen.

Creatief proces Nadat ik deze beelden heb verzameld en het duidelijk is welke boodschap de nieuwe collectie moet uitdragen, ga ik over op materiaalonderzoek. Dit is de fase die mij het meest aanspreekt: het bezig zijn met mijn handen, het experimenteren en nieuwe manieren vinden om bestaande materialen in te zetten.

(Guilty) pleasure Gratis bladen zoals de VICE, Electronic Beat Magazine of Metropolis M. Hierin staan vaak ongebruikelijke teksten of foto’s die mij enorm kunnen helpen bij het vormen van mijn concept.

YEDS Ik ben geabonneerd op YEDS om deel uit te maken van een groot netwerk van ontwerpers en makers. Ik merk dat je veel kunt leren van elkaars ervaringen en uiteenlopende kennis.

Achtergrond: Naast productontwerpster ben ik ook tekstschrijfster en zangeres. Emoties zijn een belangrijke drijfveer voor het schrijven van muziek en daardoor ook voor mijn ontwerpen. Geïnspireerd door deze emoties, vertaal ik verhalen naar fysieke producten.

In opdracht Ik maak voornamelijk interieuraccessoires in verschillende collecties, die op beurzen en galerieën in Europa te zien zijn. Daarnaast maakt ik mijn producten ook in opdracht. Ieder ontwerp is handgemaakt en daardoor uniek in de uitvoering.

Werkplek Ik maak mijn collecties in mijn studio in Rotterdam.

Inspiratie De ongewone verbinding tussen de contrasterende materialen waar ik mee werk, zijn een grote inspiratiebron. Het brengt onverwachte uitkomsten en maakt het tot een esthetisch geheel.


Jouw bedrijf, huis of evenement verrijken met (deze) kunst?

 
In Disguise - Jule Cats (1).jpg