KEILEFEST


KEILEFEST is een initiatief van YEDS, Keilewerf, Piet de Jonge en Joris de Iongh. Het is een festival dat een podium voor makers van kunst, design en muziek en verkleint de lijn tussen publiek/consument en de maker. Een samenkomst van verschillende creatieve ondernemers op een rauwe opkomende plek. De focus ligt op pure ambacht, creëren en delen. Tel daar een goede portie eten en fijne muziek bij op en welkom op KEILEFEST! 

In de zomer van 2015 organiseerden we een tweedaags editie en in de winter van 2016 een dag tijdens Art week Rotterdam. Hieronder een korte samenvatting van beide edities. Meer info kun je vinden op de facebookpagina.


EDITIE #2 | KEILEFEST MEETS ARTWEEK - 13 FEBRUARI 2016

Zaterdag13 februari 2016 was het een ambachtelijk festijn op de Keilewerf tijdens Keilefest meets Art Week! Er werden dit keer o.a. monsters geanimeerd bij animator Luc Parhan en illustrator Alisya Rysaeva en lampjes geknutseld bij Studio met en Studio Catinca. De magic cookie bars van Koekela waren in no time op en de bands gaven niet te vergeten performances. Bij dansvoer lieten de dj's het publiek los gaan. Er werd een gezamenlijke illustratie gemaakt en buiten stonden de vuurkorven lekker aan. Verder bracht Brenno de Winter een mooi verhaal tijdens de opening van Pixel Bar en bij de Verbaasde Ree konden de bezoekers vintage stukken scoren. Het werd weer een mooie mix van de ondernemers die hier hun werkplek hebben en aanvulling vanuit ons YEDS collectief! 

Fotocredits: Ilja van Rijswijk (bekijk alle gemaakte foto's HIER)


EDITIE #1 | 4&5 JULI 2015

Twee snoeihete dagen waarop het zwembad, de voetenbadjes en de cocktails floreerden. Met meer dan 30 deelnemende kunstenaars en designers kon het publiek de ogen in de loods en op het buitenterrein uitkijken en ter plekke een portret laten maken of skate-board uitproberen. Er werd gezamenlijk gewerkt aan een illustratie en er werden diverse werken geëxposeerd. Buiten werd een een installatie van oude wielen gemaakt en een aantal stoere bezoekers sloeg aan het smeden bij Smederij Paulus. 

De muziek-programmering zorgde daarbij voor een ongedwongen fijne sfeer. Onder andere Son Mieux, Friends of The Family en Le Collecte Accoustic lieten de bezoekers wegzwijmelen, rocken en dansen tot in de avond.
Prachtige cocktails van de Bloesembar, verrukkelijke couscous en bladerdeeghapjes van Fatma, kaas in 't bakkie en stevige friet van Fritez vulden daarbij de buiken met plezier. 


Fotocredits: Ilja van Rijswijk (alle foto's van dit weekend vind je hier).