Aangenaam! Mijn naam is Lianne de Vor en ik maak schilderijen waarin dans en beweging centraal staan.


Website  Mijn favoriete websites zijn sites over kunst, dans, mode, architectuur, interieur, reizen en over mensen met een verhaal, een passie. Sites die mij inspireren of energie geven.

Creatief Proces  Het leukste deel van mijn creatieve proces vind ik om van alle inspirerende en energieke beelden te komen tot een nieuwe serie. En wanneer ik binnen een werk een herkenbare vorm abstracter uit weet te werken. Met de juiste kleurencombinaties vind die de sfeer weergeven die ik wil neerzetten. Ik geniet ook wanneer ik mijn werk kan exposeren, zodat andere mensen hun eigen dans beleven in mijn werk. Het minst leuk vind ik: wanneer ik mezelf verlies in te figuratieve uitwerkingen of als ik iets in mijn hoofd niet krijg uitgewerkt op het doek

Guilty Pleasure M&m's!

YEDS Ik ben geabonneerd op yeds omdat ik erg enthousiast ben over het initiatief van waaruit YEDS is gestart en nu vormgegeven. Ik ben graag onderdeel van dit netwerk: om mijn werk te kunnen tonen, om met andere kunstenaars in contact te komen en samen te kunnen werken aan projecten.

Achtergrond Ik was altijd bezig met de inrichting van ruimtes in kleuren, materialen, vormen en ruimtebeleving. Toch leidde dit niet tot een opleiding die op deze passie kon voortbouwen. Wel bracht dit mij aan het schilderen. De zoektocht naar beleving en inspiratie vond ik in dans: vooral in de kracht van de beweging van de danser. Zijn of haar dans, wordt mijn dans op het doek.

Ik experimenteer graag met kleur, materialen en abstractere uitwerkingen. Ook laat ik mij graag inspireren door een dansomgeving en zoek ik naar verbindingen in lijnen en vormen met eenzelfde kracht of sfeer. Bijvoorbeeld de natuur met zijn prachtige motieven en verticale lijnen of het spel van het licht. Dit geven mijn series steeds een andere beleving.

Werkplek  Mijn atelier in Rotterdam Noord. 

Inspiratie Mijn inspiratie haal ik uit dans, de natuur, mensen, fotografie met als thema mensen en portretten, werk van andere kunstenaars uit dezelfde of andere disciplines Ik ben goed in organiseren en inrichten / styleren. Van anderen leer ik graag hoe zij te werk gaan, welke technieken ze gebruiken, hoe ze loslaten en vrij zijn.

Jouw bedrijf, huis of evenement verrijken met (deze) kunst?

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting