Aangenaam!
Ik ben Lies de Rooij en ik maak collages, foto’s en installaties.


Goed in Gekke dingen vinden en combineren. Van anderen leer ik graag hoe zij de wereld zien en het creatieve proces.

Favoriete website frankie.com.au, Cherry Bomb magazine en mister motley.

Creatief proces Het leukste: Alle verschillende elementen bij elkaar zoeken, 2d en 3d passen en meten, knippen en plakken tot dat het klopt of juist helemaal geen touw meer aan vast te knopen valt. Het minst leuk vind ik: het vervoeren (moet zo voorzichtig en ik ben een kluns)

(guilty) Pleasure Eierkoeken met zoute boter en vlokken eten als ontbijt.

YEDS Omdat ik graag met anderen brainstorm en overleg over plannen en ideeën. En YEDS een prachtig platform bied aan allemaal verschillende soorten creatieve geesten.

In opdracht  Een werk/foto/collage met een bepaald thema maken, kan ook editorial/commercieel. Deelname aan exposities en kunstzinnige samenwerkingen.

Achtergrond Ik ben afgestudeerd in de richting beeldende kunst aan de KABK in Den Haag en heb daarna nog een jaar visueel ontwerp gestudeerd in Gent. Daarna ben ik aan de slag gegaan als ontwerper en online editor bij magazines en een uitgeverij. Maar ik miste mijn eigen vrije werk en heb er toen voor gekozen om een eigen atelier te starten en als freelancer aan de slag te gaan. Nu exposeer ik mijn eigen kunstwerken, doe ik grafisch werk op freelance basis, heb een eigen webshop en geef ik creatieve workshops aan kinderen.

Werkplek Ik heb een heerlijk atelier in Den Haag.

Inspiratie Tijdschriften, oude boeken, films en mijn eigen ervaringen.


Jouw bedrijf, huis of evenement verrijken met (deze) kunst?


PORTFOLIO