Aangenaam!
Ik ben Loes van Duijvendijk en ik ben fotograaf. Naast projecten voor verschillende opdrachtgevers werk ik ook zelfstandig aan vrij werk, publicaties en exposities.


Emerge is een visueel spel tussen mij en Sylvana, hiermee willen wij een nieuwe blik op de ruimtelijke identiteit van Rotterdam presenteren.

Inspiratie Reizen en nieuwe plekken ontdekken.  

Goed in Fotograferen! Observeren van ruimte, ik heb oog voor detail, gevoel voor ruimtelijkheid en composities. Van anderen leer ik graag: Nieuwe inzichten, bepaalde technieken, samenwerken.

Favoriete website Online magazines over kunst, fotografie, architectuur, design en mode. Zoals Ignant, booooooom!, thisispaper, it’s nice that, instagram en nog veel meer.

Creatief proces  Op zoek gaan naar magische plekken en momenten. Ik fotografeer voor een groot deel analoog. En het inscannen van negatieven is voor mij een fijn en spannend moment. Het niet weten wat je gefotografeerd hebt en dat het mysterieus blijft tot moment van ontwikkelen. En ik vermaak me goed wanneer ik me op de redactionele kant van een project kan storten. Het minst leuk vind ik heel lang achter een computer zitten.  

(guilty) Pleasure Dansen op disco plaatjes.

YEDS Ik ben geabonneerd op YEDS omdat het een gevarieerd netwerk heeft, toffe projecten initieert en ik hier graag aan wil meewerken.

Achtergrond  Ik ben afgestudeerd als fotograaf aan de kunstacademie AKV St. Joost in Breda. Naast projecten voor verschillende opdrachtgevers werk ik zelfstandig aan vrij werk, publicaties en exposities. Door de jaren heen heb ik ontdekt dat ik altijd het constante verlangen heb om ergens anders te willen zijn en om nieuwe plekken te willen ontdekken. Vanuit dit verlangen onderzoek ik door middel van fotografie de stedelijke en natuurlijke omgeving. Mijn vrije werk is een persoonlijke en poëtische vertaling van mijn ervaring tijdens het fotograferen. De relatie tussen fotografie en de perceptie van ruimte speelt dan ook een belangrijke rol. Door de gangbare manier waarop plekken worden gerepresenteerd te bevragen, ligt de focus op unieke details en structuren die mij intrigeren. Mijn freelance en vrije werk bevindt zich in de genres van portret, landschap, interieur en architectuurfotografie.  

In opdracht  Ik werk graag aan projecten die gaan over stedelijke ontwikkeling, architectuur, kunst en cultuur. Ik ben gespecialiseerd in portret, interieur en architectuurfotografie binnen de zakelijke en culturele sector.

Voor Vers Beton, een online tijdschrift over Rotterdam, heb ik onder andere jonge ondernemers in hun werkomgeving, kunstenaars en hun werk en architectuur zoals een Rotterdams icoongebouw gefotografeerd. Daarnaast ben ik interieurfotograaf voor Treatwell, een bookingssite voor wellness.

Werkplek Fotograferen op verschillende locaties en mijn studio in Spangen die ik deel met drie andere kunstenaars. Waaronder Sylvana Lansu, waarmee ik recentelijk heb samengewerkt aan het project Emerge. 


Jouw bedrijf, huis of evenement verrijken met (deze) kunst?


PORTFOLIO