Aangenaam! 
Ik ben Malou Cohen: beeldend kunstenaar en verzamelaar van hele gewone bijzonderheden die ik graag gebruik om jou verhalen te vertellen


Achtergrond In 2010 studeerde ik af aan de HKU richting Fine-art. Sindsdien werk ik als zelfstandig kunstenaar. Je kunt mijn werk vinden bij een groepstentoonstelling van een galerie of een collectief, tijdens een artist in residence ergens in het buitenland, maar ook bijvoorbeeld in een winkel. Door actief te zijn binnen deze verschillende gebieden blijft mijn werkveld afwisselend en open en kan ik ook verschillende groepen mensen bereiken.

In opdracht Naast mijn vrije werk vind ik het af en toe verfrissend om werk te maken over een bepaald onderwerp of thema. Een uitdaging om iets wat me aangereikt wordt door een ander op mijn manier te vertalen in een werk.

Werkplek Ik woon en werk in Den Haag in een fijn atelier in hartje Chinatown.

Inspiratie ‘De meeste schoonheid bevindt zich in een vies klein hoekje’.
Hele gewone bijzonderheden zoals: een opvallende zin uit zomaar een gesprek,een stukje plastic in de vorm van een ijsberg,eenviesraam dat het uitzicht verbeterd,een woestijnachtig verweerd stukje purschuim,een scherf van een tegel met het uiterlijk van een regenboog, een verloren feestje op straat of een platgereden leeg blikje bier.

Favoriete website Op mister motley kijk ik het liefst.

Guilty pleasure Oke. Ik kijk dus naar Utopia. Elke dag.  (Die reallife serie met mensen die een ideale samenleving proberen op te bouwen)

Dit kan ik goed Het klinkt misschien een beetje gek maar ik ben goed in 'kijken' en verbanden leggen. Ik bekijk de wereld om mij heen op een open manier zodat ik deze steeds opnieuw op mijn eigen manier kan interpreteren. Ik ben niet zozeer geïnteresseerd in de werkelijke betekenis die we iets als mens gegeven hebben maar werk meer vanuit de vraag wat iets ook zou kunnen zijn. Met minimale ingrepen probeer ik vervolgens te ontdekken wat er schuil zou kunnen gaan onder een waardeloos stukje materiaal of wat er zoal bijzonder zou kunnen zijn aan een schijnbaar doodgewone situatie. Ik denk dat je zou kunnen zeggen dat ik op deze manier waarde probeer te geven aan het leven en de wereld om mij heen. De meeste voldoening haal ik uit een schijnbaar 'niets en lelijks' omtoveren in een 'iets'.

Creatief proces Als kunstenaar verzamel ik alles om me heen dat potentie heeft om een interessant verhaal te vertellen met de stad als voornaamste verstrekker van mijn materiaal. Soms kan ik iets meteen vertalen en soms ligt iets jarenlang op mijn atelier tot ik er iets mee doe. Soms blijkt ook dat iets pas potentie krijgt als ik er door de jaren heen steeds meer van verzamel zoals 'urban jungle' een groeiende verzameling van (stukjes kunstmatige) bloemen die ik steeds op een andere manier presenteer.

YEDS Ik het fijn vind om onderdeel te zijn van dit sympathieke creatieve netwerk met werkgerelateerde mogelijkheden. Ook is het inspirerend en gezellig om andere makers regelmatig te ontmoeten en elkaar op een laagdrempelige  manier te leren kennen tijdens een talk.


Jouw bedrijf, huis of evenement verrijken met (deze) kunst?