Aangenaam! Ik ben Michael van Kekem en ik maak illustraties, prints, boeken, animaties en Very Manly Pins. 

Inspiratie Mijn inspiratie haal ik uit steden, films, muziek, vrienden en kunst

Dit kan ik goed Ik ben goed in puzzelen met beeld. Van anderen leer ik graag hoe te genieten in het leven. 

Favoriete website Op de website www.michaelvankekem.com kijk ik het liefst. Hiernaast veel designblogs en via instagram volg ik heel veel toffe ontwerpers.

Creatief proces Dit deel van mijn creatieve proces vind ik het leukste: creëren en puzzelen met beeld en het minst leuk vind ik factureren (het betaald krijgen van de facturen dan weer wel)

Guilty pleasure  C H O C O L A!

YEDS Ik ben geabonneerd op YEDS omdat ik het te gek vind wat YEDS allemaal opzet en organiseert in Rotterdam. Ik ben daar graag onderdeel van! Vind het fijn een platform te hebben die openstaat voor de mening van anderen.

Achtergrond In 2006 afgestudeerd als grafisch ontwerper/visualiser, daarna door gegaan richting St. Joost in Breda om daar Illustratie te studeren. Tijdens de academietijd veel verschillende dingen gedaan, uitgeprobeerd. Lekker gespeeld. Veel grafiekwerk gemaakt, boekjes, veel autonoom werk. De academie in 2010 afgerond met het project Ornen en een serie filmposters, samen met Michelle van Mil en Marthe Roosenboom het illustratief collectief Studio M opgezet, daarnaast nog de grafische werkplaats RAAF gerund, en hier veel eigen werk gemaakt, maar ook in opdracht, workshops gegeven aan jongeren en cursussen voor een ieder die graag weer wilde zeefdrukken.
In de tijd 2010-2015 aan veel leuke projecten kunnen werken. Veel residenties gedaan om mijn autonomer werk ook een plek te geven en te ontwikkelen. Dit deed ik in grafische werkplaatsen in Londen, Amsterdam, Delft, maar ook in Rotterdam of in mijn eigen studio. Ik maak graag veel, divers en werk graag samen aan mooie projecten. Laatst het opzetten van designer markt GDFB Marche in Breda met collega Julie van Zessen was ook een goed hoogtepunt tot dusver.

Werkplek Mijn studio in Spangen!


Jouw bedrijf, huis of evenement verrijken met (deze) kunst?