Aangenaam! 
Ik ben Narjara en ik maak illustraties en portretten, daarbij ben ik een freelance architect en verhalen verteller. 


Inspiratie Mijn inspiratie haal ik uit de stad waar ik woon, Rotterdam, naast de levendigheid, de architectuur en de heerlijke luchten, raak ik vooral geïnspireerd door de mensen die mijn pad kruizen. Als je niet oplet, luister ik je af, quote ik je en maak er nog een kekke pentekening bij ook.

Favoriete website Op de website Hardhoofd kijk ik het liefst, al vind ik Vers Beton ook niet te versmaden. 

Creatief proces  In mijn creatieve proces vind ik het heerlijk wanneer de uren voorbijsnellen en ik het ene idee na het andere uit mijn vingers krijgt, het liefst tot diep in de nacht. Wanneer de wereld zwijgt en de poes eindelijk mijn toetsenbord met rust laat omdat ze naast me op een stoeltje een tukje is gaan doen. En dat, naast het snelle tikken van mijn vingers op de toetsen, zachte spinnen de stilte doorbreekt.  Het minst leuk vind ik wanneer een wit vel je bijna lijkt uit te lachen omdat je er maar niet achter komt waar je je pen neer moet zetten om te beginnen. Dit gevoel is in Word nog veel erger omdat dat streepje bovenaan het ergerlijk witte veld maar ongeduldig blijft knipperen alsof het je tot literaire heldendaden wil aansporen, en wel nu. 

Guilty pleasure Mijn guilty pleasure is op de fiets heel hard meezingen met de muziek die door mijn koptelefoon schalt. 

YEDS  Ik ben geabonneerd op yeds omdat ik mijn werk samen met andere makers wil aanbieden om zo onderdeel te zijn van een eclectisch geheel.  

Achtergrond Sinds het afronden van mijn opleiding Bouwkunde aan de technische Universiteit in Delft, begin 2007, heb ik bij verschillende bedrijven, overheidinstellingen en architectenbureau’s gewerkt. Om uiteindelijk te besluiten freelance verder te gaan. 1 oktober 2010 ben ik gestart met mijn eigen design en architectuur studio, Naranja designs. Van de vele opdrachten die ik sindsdien heb gedaan is het werk voor Urban Guides heel vormend. Vanaf het moment dat ik begon met rondleiden, realiseerde ik me hoe graag ik verhalen vertel over kunst, geschiedenis, architectuur, Rotterdam en zijn heerlijke inwoners. 
Opdrachten: UrbanGuides Rotterdam: architectuurgids , Kunsthal: rondleider, Het Nieuwe instituut: workshopbegeleider en rondleider. 

In opdracht Portretten maak ik zowel in opdracht als vrij werk. Het vangen van iemands persoonlijkheid is wat het maken van een portret zo fascinerend maakt.  

Dit kan ik goed Ik ben goed in tekenen, schilderen en schrijven. En geheel onrelevant, ben ik echt erg goed in het Vogelnestje. Nee echt, ik heb een fantastische vorm. Van anderen leer ik graag nieuwe denkbeelden, hoe het leven wordt ervaren door een ander. Het is soms heel bijzonder de denkbeelden van iemand te lezen of horen. En op die manier de wereld door hun ogen te zien. 

Werkplek Tekenen doe ik eigenlijk overal, maar het liefst op drukke plekken zoals in de trein, op een vol terras, in koffiebarretjes, op warme dagen in het park en als ik me erg asociaal voel in een rustig hoekje op feestjes. 


Jouw bedrijf, huis of evenement verrijken met (deze) kunst?