Aangenaam! Ik ben Nicola Kloosterman en ik maak collages.


Dit kan ik goed  Allereerst het creëren van iets uit niets. Ik ben op mijn best als ik moet improviseren en dat is ook waarom collage mij zo aanspreekt. Maar ik ben ook wel goed in de meer dagelijkse dingen als afspraken nakomen, deadlines halen, en goed luisteren. Van anderen leer ik graag iets meer geduld te hebben.

Favoriete website Ik hou ontzettend van de content van Thejealouscurator, dus ik was in extase toen mijn werk daarop stond. Maar ik lees ook graag The Guardian online en Grainedit.

Creatief proces Het begin vind ik het leukste. Waarin alles nog mogelijk is en het borrelt van ideeën. Het minst leuk: in vrijwel elk project is een inzakmoment. Meestal na de eerste euforie waarbij alles mogelijk leek. Daarna moet er even met beide benen op de grond worden gestaan en dat is even schakelen.

(Guilty) pleasure Een aflevering Madmen kijken als ik eigenlijk aan het werk moet.

YEDS Ik ben aangesloten bij YEDS omdat ik een persoonlijke klik met Starla en Annejet voel en ik geloof dat we elkaar fantastisch kunnen aanvullen.

Achtergrond Ik ben opleid als jurist en als art director en ik heb als jurist en zelfstandig grafische ontwerper gewerkt. Al lange tijd leefde bij mij de wens om zelf creatieve producten te produceren. Ik ben begonnen onder de naam soetwaer, met de hand gezeefdrukt textiel te verkopen. Ik merkte dat ik nog meer artistieke vrijheid wilde en ben naast soetwaer en mijn grafische opdrachten gaan experimenteren met collage. Ik deelde elke dag een collage op instagram en zag dat mijn werk een groot publiek aansprak. Vrij snel begon ik opdrachten te krijgen en begin 2017 had ik zowel een solo als een groepsexpositie in Amsterdam. Dat was het moment om mij volledig op collage te richten als kunst en illustratie vorm.

In opdracht Alle opdrachten die met collage te maken hebben. Dat kan zijn editorial of commercieel, of in het kader van kunstkoop van bedrijven. 

Werkplek Mijn zolder is mijn werkkamer. Ik moet de deur achter me dicht kunnen doen want ik maak nogal wat troep.

Inspiratie Kijken. Naar kunst, design, mijn kinderen, social media, boeken, tijdschriften en het allerbelangrijkst naar mijzelf en mijn eigen verlangens.

 

Jouw bedrijf, huis of evenement verrijken met (deze) kunst?