samenwerking met conceptontwikkelaar Vicky Pylorides

Begin dit jaar stuurde Vicky Pylorides een heel enthousiast mailtje dat ze via Kunstuitleen Rotterdam op het pad van YEDS was gekomen door het interview dat Patrick Kooiman had gepubliceerd. Daar volgde leuke gesprekken uit en sinds kort hebben we deze samenwerking bezegeld en is Vicky als conceptontwikkelaar aan de slag gegaan. Heel leuk nieuws om met jullie te delen! In dit interview kom je meer te weten over wie zij is, wat ze de komende tijd gaat doen en met welke doorontwikkeling YEDS momenteel bezig is.

Foto Vicky 1.JPGWie ben je en hoe ben je bij YEDS terecht gekomen?

Mijn naam is Vicky Pylorides. Nu bijna een half jaar geleden ben ik min of meer toevallig op de website van YEDS beland. Omdat ik ontzettend enthousiast werd van wat ik op de website kon vinden besloot ik meteen maar contact op te nemen. Eigenlijk niet eens met een heel concreet idee, maar omdat de passie en het enthousiasme voor kunst er zo vanaf spatte leek het me heel leuk om iets met YEDS te doen. Nu ben ik sinds een maand of drie betrokken bij het verder ontwikkelen van het geweldige YEDS concept.Wat is jouw achtergrond en wat houdt je nu bezig?
Zo'n vijf jaar geleden heb ik besloten om te stoppen met m'n werk als psycholoog om zo meer tijd en ruimte te hebben om creatieve aspiraties te volgen. Zodoende heb ik me volledig toegelegd op mijn grootste passies; textiele kunst en interieurstyling (op mijn instagram account krijg je een indruk van enkele van mijn eigen creaties en waar ik mijn inspiratie vandaan haal). Terwijl ik steeds intensiever met m'n hobby’s bezig was werd ik me er ook steeds meer van bewust hoe fascinerend het effect is dat kunst heeft op een ruimte waar mensen wonen, werken, recreëren of simpel gezegd leven. Dat kunst zoveel meer te bieden heeft dan alleen een esthetische waarde begon mij meer en meer te boeien. Met die missie houd ik me nu bezig op verschillende vlakken; als conceptontwikkelaar voor YEDS, als textielontwerper & interieurstylist.Wat ga je de komende tijd bij YEDS doen?

Na een aantal zeer relaxte en vooral inspirerende gesprekken was het voor mij overduidelijk dat ik in mijn kijk op en ideeën over kunst veel met YEDS deel. En daar wilde ik heel graag iets mee doen. Omdat ook YEDS altijd in beweging is leek het me ontzettend leuk om mee te werken aan de verdere ontwikkeling van het concept. Waar ik me de komende tijd vooral mee bezig zal houden is het onderzoeken van hoe we met YEDS bij potentiële kunstafnemers (mensen en organisaties) de positieve effecten van kunst nog duidelijker kunnen maken.

Waar hoop je op?
Ik geloof heel erg in de visie van YEDS en hoop dat wij nog meer mensen kunnen verbinden met kunst.Benieuwd naar wat deze samenwerking met Vicky gaat opleveren? Hou dan de komende tijd de website en de sociale kanalen goed in de gaten! De komende periode werken we samen aan het versterken van het verhaal en de dienstverlening van YEDS, met o.a. hulp van Lotte Eppings van Dat Merkje en andere experts.

interview - Janina Schipper


Een tijd geleden zocht Janina contact met YEDS en na een interessant bezoek aan haar studio werd al snel duidelijk dat er een match was. Graag stellen we je aan haar voor via dit interview en
haar profiel op de website!

Studio Schipper - Janina Schipper - Profielfoto.jpg

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Janina Schipper, kunstenaar en ik maak landschapskunst, tekeningen en monoprints waarbij de nadruk ligt op stilte, ervaring en mijmering.

Wat wilde je vroeger worden?
Advocaat (haha). Op de middelbare school ontdekte ik dat ik werken met mijn handen het allerleukst vond. Maar ik moest van mezelf naar de universiteit omdat ik dacht dat het goed zou zijn voor mijn toekomst. Na een half jaar Kunstgeschiedenis ben ik hard weggerend en heb ik me aangemeld bij de Kunstacademie. Ik ben nog steeds ontzettend blij met die keuze.

Wie of wat is van invloed op wat je maakt?
Mijn eigen nieuwsgierigheid naar nieuwe concepten en materialen zetten mij er toe om mijn werk steeds verder te ontwikkelen.

Is er een rode draad (te ontdekken) in jouw werk?
Ik houd erg van abstractie. Hoe abstracter hoe beter. Mijn werk bestaat dan ook voornamelijk uit monochrome vlakken waarin de toeschouwer zichzelf toestaat zijn gevoel en gedachtes ruimte te geven.

Wat hoop je met jouw werk teweeg te brengen?
Ik hoop dat mensen een moment van stilte en aandacht in hun leven toestaan door te kijken naar mijn werk.

Wanneer ben jij ultiem tevreden met je werk?
Ik weet niet of alle kunstenaars dat hebben, maar ik voel het echt in mijn lichaam als een werk goed gelukt is. Dat heb ik vooral als concept en uitvoering samen komen tot een goed resultaat.

Wat staat nog bovenaan jouw bucket list?
Door Amerika touren om alle grote landschapswerken te bewonderen van bijvoorbeeld Nancy Holt en Michael Heizer. En natuurlijk ‘The Lightning Field’ van Walter De Maria ervaren. Zoek maar op. Dat wil je een keer mee maken.

Waar hoop je op in de toekomst?
Ik hoop dat ik mezelf blijf ontwikkelen in mijn werk door interessante opdrachten aan te nemen, nieuwe mensen te ontmoeten en samenwerkingen aan te gaan. Op dit moment verdiep ik me in de wondere wereld van keramiek. Er valt nog een hoop te leren!


Nieuwsgierig geworden naar meer werk, tekst en uitleg van Janina?
Bekijk hier haar volledige profiel!
Interesse om met haar samen te werken of werk aan te kopen?
Neem dan hier contact met ons op.

SPEEDDATE MET KUNSTENAARS

Afgelopen vrijdag 5 april organiseerde KOP weer hun befaamde speeddate. Dit keer waren we te gast bij zeer toffe locatie MotMot Gallery (aanrader!) in Breda. Twintig jonge kunstenaars stelden zichzelf voor aan tien kunstinstellingen. YEDS was erbij, samen met MotMot Gallery,  Kunstpodium T, Stedelijk Museum Breda, Blind Walls Gallery, Graphic Matters, Patty Morgan, TAC Eindhoven en SEA Foundation Tilburg.

Mooie avond, interessante ontmoetingen en top georganiseerd door KOP! Zie hier het hele beeldverslag :-)

Harmen in de lift: opdracht voor &C magazine

Het gaat goed met modefotograaf Harmen Meinsma! Nog geen 2 jaar afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie en gestaag bouwt hij aan zijn missie om outsiders het podium te geven dat ze verdienen, zo blijkt uit de vele nieuwe beelden die voorbij komen. Zowel eigen werk, werk in opdracht als aandacht vanuit de media. I-D interviewde hem recent en treffend beschrijft hij daarin over zijn leven, werk en handschrift als fotograaf: “Ik richt mijn camera op iets dat al bestaat, en daar gooi ik een sausje overheen. De wisselwerking die dan ontstaat tussen de mensen die ik fotografeer en het beeld vind ik heel interessant. Zo maak ik ze iconisch en beroemd.”

En deze manier van werken maakt Harmen zelf inmiddels steeds opvallender in fotografie en reclameland… Gister kwam de nieuwste &C (and see) uit, die hem inhuurden om een serie foto’s te maken bij hun item over “Laatbloeiers”. Op het lijf geschreven dit thema, dus YEDS was benieuwd hoe dat nou zo gekomen is en bevroeg hem over deze opdracht.

Hoe ben je aan de opdracht voor &C gekomen?
Ik werd door de beeld creative van het blad benaderd. Ze kenden mijn werk op de redactie en hadden een item die goed bij mij paste. Ik heb natuurlijk voorafgaand wel mijn vrije werk gestuurd en dit doe ik bij meerdere bladen/partijen. Het komt namelijk niet vanzelf aanwaaien dus ik zorg dat ze me kennen aan me gaan denken :)

Hoe begon je aan deze opdracht en hoeveel vrijheid kreeg je voor eigen invulling?
In dit geval was de casting door het blad zelf al gedaan, vanuit daar ging ik kijken naar het verhaal van elk persoon en hoe ik dit kon vertalen in beeld. Ik koos het Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam voor de shoot, die vond ik passend. De locatie is een belangrijk onderdeel, het brengt samenhang in de serie. Elke stap in het bedenken van het concept heb ik gedeeld met de beeld creative en zo kwamen we samen tot een plan.

Hoeveel werk gaat er in deze opdracht zitten en hoeveel mensen hebben eraan meegewerkt?
De serie is tot stand gekomen in samenwerking met de beeld creative, producer, assistent, modellen en natuurlijk de interviewer. Het is moeilijk te zeggen hoeveel tijd precies, maar tussen het moment dat ik de opdracht kreeg tot aan de deadline zaten twee weken. Tijdschriften doe ik voornamelijk voor de promo, dit omdat de budgetten vaak beperkt zijn.

Op wel aspect van de opdracht ben je het meest trots?
Het regisseren van elke persoon ging erg goed en dat zie je terug in de portretten. Ze stralen in het statige tassenmuseum en de serie werkt goed qua kleuren. Technisch vind ik de serie ook goed geslaagd en het licht is lekker glamoureus!

Wat was de grootste uitdaging?
Het is altijd een hele uitdaging om meerdere mensen op één dag te fotograferen. Dit samen met het regelen van een locatie en natuurlijk de crew maakt het plannen van een shoot soms een hele uitdaging. Fijn aan deze klus was dat er een professionele producer was die me daarin ondersteunde.

Wat heb je ervan geleerd?
Bij elke shoot leer je weer meer over het neerzetten van een goed beeld. Dit was voor mij voor het eerst in opdracht voor &C en het was een fijne uitdaging om binnen bepaalde kaders te werken en toch mijn handschrift te behouden.

Hoe ziet je ideale opdracht eruit, als in, waar moeten opdrachtgevers jou voor vragen?
Deze serie was iets waar ik erg blij van werd omdat het zo dicht bij mijn eigen thematiek ligt. In de toekomst wil ik nog meer vrijheid hebben in de projecten die ik in opdracht doe. Vrij werk maken met mijn eigen team is wat ik het liefste doe en het is natuurlijk fantastisch om je eigen concepten uit te werken voor een blad of reclame campagne. Ik ben sterk in het ontwikkelen van concepten, kan goed sfeer creeeren in beeld en vanuit daar denk ik mee over de insteek van een artikel, interview of campagne. Ik lever een belangrijke bijdrage aan hoe het doel behaald kan worden, wat verder gaat dan het maken van een foto alleen.


Harmen Meinsma is modefotograaf en aangesloten bij YEDS. Hij geeft de outsiders het podium dat ze verdienen. Ook gezamenlijk werkten we aan deze missie in het project “Bazaar Beauties, de paradijsvogels van Rotterdam” . Bekijk hier hoe zijn geportretteerde muzen toen levensgroot in Rotterdam op de markt te zien waren. Meer werk van hem zien? Hier vind je zijn profiel. Wil je met hem samenwerken? Neem dan contact op, hieronder of via annejet@yeds.nl

Naam *
Naam
Zelfportret, 2018

Zelfportret, 2018

kunst bij Rotterdam The Hague Airport

 

Met veel plezier delen wij een mooie nieuwe Rotterdamse samenwerking! 

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) heeft dit jaar de gangen van hun kantoorruimte aangekleed met kunst van zeven verschillende YEDS makers: Govert van der Heijden, Hinke Weikamp, Sylvana Lansu, Jeroen Arians, Lies de Rooij, Cornelis van Wieren, Annabelle Binnerts en Nicola Kloosterman.

RTHA huurt in het totaal 17 werken, hetgeen mogelijk is gemaakt door onze samenwerking met Kunstuitleen Rotterdam

Ook interesse in kunst aan de muur van jouw kantoor of woning? Huren of kopen? Neem contact op met annejet@yeds.nl 

Werk van boven naar onder: Hinke Weikamp, Cornelis van Wieren, Govert van der Heijden

Werk van boven naar onder: Hinke Weikamp, Cornelis van Wieren, Govert van der Heijden

YEDS TALK & branding workshop 6 januari '19

Met de kerst voor de deur, de top 1000 op de radio en plannen en goede voornemens in de maak, komt de start van het nieuwe jaar alweer heel dichtbij! YEDS kijkt terug op een bewogen en geslaagd jaar en hoopt dat ook jij kan terugblikken op een mooi en succesvol jaar als maker. Maar nog belangrijker, we hopen dat je ook volgend jaar weer weet te shinen! Daar helpen we graag bij en organiseren daarom op zondag 6 januari van 15:00 tot 17:30 een branding workshop tijdens de eerste YEDS TALK van 2019. Met een nieuwjaarsborrel ter afsluiting!

Banner5.jpg

# WAAROM EEN BRANDING WORKSHOP?
Om gericht en met nieuwe energie verder te bouwen aan jouw onderneming en kunstenaarschap!

# WAT GA JE LEREN TIJDENS DEZE YEDS TALK?
Met een frisse blik naar jezelf kijken en hoe je als kunstenaar en ondernemer efficiënter, consistenter en succesvoller te werk kan gaan. Je leert meer over wat branding nu precies is, gaat op interactieve wijze op zoek naar wat jou nu écht onderscheidend maakt en hoe je je doelgroep beter kunt bereiken. En dit allemaal onder begeleiding van brandingexpert Lotte Eppings van Dat Merkje.

# VOOR WIE IS DE WORKSHOP BEDOELD?
Voor alle YEDS-makers en andere geïnteresseerde creatieven en kunstenaars, zodat we kennis en ervaringen kunnen delen, kunnen bijpraten én sparren over onze plannen voor 2019.

# WAAR VINDT DE WORKSHOP PLAATS?
Op een locatie in Rotterdam. Specifieke info ontvang je na aanmelding.

# WAT KOST DE WORKSHOP?
Aangesloten YEDS makers kunnen deelnemen voor €15,-. Voor externen is de bijdrage €25,-

# ERBIJ ZIJN?
Meld je via annejet@yeds.nl aan! Wees er snel bij want er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar.

Hopelijk tot de 6e, we kijken er naar uit!


Groeten,

Lotte Eppings & Annejet Gosselink

duo-expositie Michael van Kekem en Peter Smink

TAKE OPPOSING DREAMS MAKE SOMETHING UNDISCOVERED

Vorig weekend opende de experimentele duo-expositie van Michael van Kekem met Peter Smink: ‘Take Opposing Dreams Make Something Undiscovered’ bij Psynapse Gallery in Rotterdam.

Voor deze expositie is Michael visueel en tekstueel in gesprek gegaan met schrijver Peter Smink. Dit heeft geresulteerd in divers werk van hen beiden dat in de expo prachtig samenkomt. Michael is voor de expositie gaan werken met vormen in diverse (grafische) technieken en is nieuwe teksten gaan schrijven. Dit allemaal naar aanleiding van Hamlet’s ‘To Be Or Not To Be’ en als reactie op Peter’s werk.

De expositie is een maand te zien (t/m 9 december) en in die periode wordt er geleidelijk nieuw werk toegevoegd.

24 + 25 november zal er tijdens de expositie een workshop plaatsvinden. Tijdens de workshop zul je een object kiezen, een tekst hierbij creëren en dit afdrukken door middel van de linosnede techniek. Je kunt je hiervoor aanmelden via michaelvankekem@gmail.com. Er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Waar en wanneer?
Elk weekend t/m 9 december is de galerie geopend van 14.00 - 16.00 uur.
Finissage: zondag 9 december van 15.00 - 17.00 uur
Tijdens de finissage zal o.a. een bundeling van verzameld werk en tekst te koop zijn.

Psynapse Gallery
Rodenrijselaan 20A
3037 XE Rotterdam

2018-11-15.png

Meer werk van Michael zien? Bekijk hier zijn profiel en hier het werk dat hij vorig jaar in opdracht van RotterdamTheHague Airport maakte.

Jule's werk onderdeel van expo Spelen met Licht

Heb jij deze lampen van Jule Cats al in het echt bewonderd? Binnenkort licht haar werk de donkere wintermaanden op in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting. De gehele expositie Spelen met Licht is samengesteld op het thema 'licht'.

In totaal zullen zes ontwerpers hun interpretatie van licht exposeren. Kom naar de feestelijke opening op 18 november en dompel je onder in een magische wereld vol licht, kleur, reflecties en schitteringen.

Waar en wanneer?
Expo: van 18-10-2018 t/m 20-01-2019
Opening: 18 november van 14:00 - 17:00
Locatie: Turfpoortstraat 36a, Naarden
Facebook-event: klik hier


Benieuwd naar meer info en werk van Jule? Bekijk hier haar profiel en andere collecties.

Starla neemt afscheid, Annejet zet YEDS voort

Nieuws vanuit het YEDS front: Starla stopt met pijn in het hart vanaf januari met YEDS en Annejet zet het bedrijf alleen voort. In dit nieuwsbericht vertellen we je er meer over. 

Vorig jaar is Starla verhuisd naar Arnhem en het werken op afstand werd steeds lastiger: ze miste het live contact in Rotterdam met de makers, het netwerk en opdrachtgevers. Daarbij rolde ze in Arnhem in een hele leuke en interessante functie als teamcoördinator bij ABO Ondersteuning. Daarom de keuze om uit YEDS te stappen. Vanuit haar een big thank you! voor de mooie ontmoetingen, de support en samenwerkingen. Helemaal uit beeld zal ze niet zijn, af en toe is ze nog te vinden in Rotterdam (blijft toch haar eerste liefde) en op afstand blijft ze YEDS in de gaten houden. Ze zal een rol vervullen in de Raad van Advies om nog af en toe met Annejet te sparren.

Want goed nieuws: Annejet zal YEDS voortzetten! Ze kijkt er naar uit om het bedrijf verder uit te bouwen in combinatie met haar andere focus: het helpen van bedrijven bij verandering (zie meer hierover op www.annejetgosselink.nl). Daarin is naar haar idee nog meer verbinding met kunst te maken en dat potentieel te benutten. Het zal natuurlijk voor Annejet wel anders worden om zonder Starla YEDS vorm te geven, maar heeft veel zin om de samenwerking met de makers, partners en opdrachtgevers voort te zetten. 

Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen of wil je een reactie geven? Neem contact met ons op, we horen graag van je :-)

Starla en Annejet proostten afgelopen vrijdag op de mooie YEDS jaren en op een full-time vriendschap na 4,5 jaar samenwerken.

YEDS werd door Starla en Annejet in juni 2014 opgericht en in die 4,5 jaar hebben ze op allerlei manieren kunst een podium geboden (in Rotterdam). Benieuwd hoe? Neem een kijkje op het portfolio-overzicht.

interview yeds - kunstuitleen rotterdam

 

 

Vorige week werd Annejet geïnterviewd door Patrick Kooiman over YEDS en de mooie nieuwe samenwerking met Kunstuitleen Rotterdam! Lees hieronder het interview en neem natuurlijk een kijkje op kunstuitleenrotterdam.nl.
Benieuwd op welke manier kunst voor jou iets kan betekenen? Neem dan gerust contact op!
 

 

Interview met de kunstkoppelaars van YEDS

Als bedrijf benader je vaak een managementconsultant als je op zoek bent naar extern advies. Maar wist je dat een kunstenaar ook soelaas kan bieden? Ga maar na: kunstenaars denken out of the box, genereren veel nieuwe ideeën en maken ook nog eens heel mooie dingen! Wat wil je nog meer? Speciaal voor Work Art Play Art sprak Patrick Kooiman met Annejet Gosselink. Samen met Starla van der Veen is zij YEDS– hét Rotterdamse bureau dat bedrijven koppelt aan kunstenaars. YEDS werkt trouwens sinds kort ook samen met Kunstuitleen Rotterdam. Over twee vliegen in één klap gesproken!

Tekst: Patrick Kooiman (Interiorator)

Soms liggen goede ideeën ontzettend voor de hand! Hoe zijn jullie op het idee van YEDS gekomen?
Starla en ik vonden het altijd al heel leuk om samen culturele dingen te doen in Rotterdam. We gingen samen naar musea, openingen van galeries, festivals of kunstmarkten. En vaak kwamen we dan jonge kunstenaars tegen die we nog niet kenden. Achteraf zochten we ze online op en viel het ons op hoe bescheiden ze zich presenteerden – als we ze al op internet konden vinden. We kregen het gevoel dat juist deze kunstenaars een podium verdienden. En dat was het begin van YEDS. We startten heel recht toe recht aan met een website met goede beelden en het verhaal van iedere kunstenaar. Daarnaast deden we regelmatig mee aan kunstfestivals of organiseerden ze zelf, zoals Keilefest en Tour d’Amour. Dat was fantastisch om te doen. We kregen exposure, leerden enorm veel en breidden ons netwerk uit. Maar onderaan de streep leverde het niet altijd voldoende op dus gingen we op zoek naar andere mogelijkheden om ons doel te bereiken. Anderhalf jaar geleden gooiden we het roer om. We gingen aansluiting zoeken bij instellingen die al een vraag hadden en bereid waren te betalen voor het aanbod of dienstverlening.

Wat voor instellingen zijn dat?
Rotterdam The Hague Airport wilde bijvoorbeeld een kerstgeschenk geven dat het nieuwe verhaal van het vliegveld zou vertellen. Met die vraag hebben we illustrator Michael van Kekembenaderd om de kaft van een speciaal notitieboekje te ontwerpen. Dat is nu echt een collectors item! De Gemeente Rotterdam vroeg ons daarnaast of we konden helpen bezoekers tien procent langer in het stadscentrum te houden. We moesten meteen denken aan de serie Paradijsvogels die Harmen Meinsma recent had gemaakt over de marktvrouwen op de Binnenrotte. De acht excentrieke portretten hebben een maand op grote billboards op de markt aan de Binnenrotte geprijkt. Het trok aardig wat bekijks. Voor sommige kunstenaars kan het heel prettig werken om naast vrij werk ook iets in opdracht te maken. En niet alleen vanwege het geld, maar ook omdat het fijn is om eens binnen een kader werk te maken. Daarnaast zijn alle werken op onze site te koop.

Op de website van YEDS staan veel verschillende kunstenaars. Hoe bepalen jullie met wie je in zee gaat?
Het is meer dan alleen onze eigen persoonlijke smaak. Starla en ik zijn altijd benieuwd naar het verhaal achter een kunstwerk. Dat vinden we het meest interessant. Daarnaast hebben we veel kunstenaars gekozen op basis van persoonlijk contact. Daar zijn mooie samenwerkingen en vriendschappen door ontstaan, ook tussen kunstenaars onderling. Het is prachtig om te zien dat het een echte community is geworden! En ja, nieuwe kunstenaars kunnen zich nog steeds bij ons aansluiten. Maar met de beperkte tijd die we hebben, zijn we wel selectief en kijken of hun werk  ook echt iets nieuws toevoegt aan ons aanbod.

En nu werkt YEDS samen met Kunstuitleen Rotterdam. Hoe is die samenwerking tot stand gekomen?
Eén van onze opdrachtgevers vroeg ons of ze voor hun kantoorruimte ook kunst konden huren van de kunstenaars op onze website. Een logische vraag, alhoewel we er zelf niets voor voelden om al het werk uit te voeren dat daarbij komt kijken. Daarom zochten we contact met Kunstuitleen Rotterdam en zij  bleken meteen enthousiast daar een rol in te vervullen. Het is zo een echte win-winsituatie. Kunstuitleen Rotterdam kan via ons nieuwe zakelijke opdrachtgevers bereiken. En het werk van onze kunstenaars is ineens ook te leen. We hebben veel zin om de samenwerking in de praktijk te gaan brengen!

Hoe ziet je eigen huis eruit?
Thuis combineer ik graag nieuw design met tweedehands. Zo houd ik geld over om af en toe eens kunst te kopen. Laatst heb ik een mooi werk van Birgit Stigter op de kop kunnen tikken bij de opheffingsverkoop van een galerie in Dordrecht. Het is een grote foto die is bewerkt met verf. Die hangt echt prachtig boven de bank! Ik heb ook een te gek werk van Anne Forest. Zij maakt van die rare crossovers tussen dieren en mensen, echt heel bijzonder. Verder ben ik heel trots op mijn Wim Sinemus uit 1986. Het is een heel simpel werk met maar drie zwarte lijnen en een hemelblauwe bol. Soms krijg ik ook kunst. Zo hebben we met YEDS een keer voor Cinerama een muur met kunstwerken samengesteld. Eén van de werken was een illustratie van Kazuma Eekman. Na afloop van de expositie gaf hij het aan Starla en mij cadeau en het hangt nu al jaren aan mijn muur.

Als je zulke verschillende kunstwerken met elkaar combineert, heeft het dan nog wel samenhang?
Ik heb witte muren, dus dat houdt het geheel een beetje rustig. En het werkt om voor contrast te zorgen, bijvoorbeeld door grote werken met kleine te combineren. Bij YEDS houden we ook van contrast. Vaak kiezen Starla en ik werken die drukte en rust samenbrengen. Er moet ook iets gewaagds in zitten, een kracht.

Wat willen jullie nog bereiken met YEDS?
We zouden het fantastisch vinden om het voor bedrijven en instellingen nog laagdrempeliger te maken om met kunstenaars te werken. Een kunstenaar kan een mooi werk maken, maar kan ook heel goed worden ingezet in een creatieproces. Daar mag wat mij betreft nog veel meer gebruik van gemaakt worden. Het is toch prachtig als die werelden elkaar ontmoeten?