interview - collagemaker nicola kloosterman

Zo'n 4 jaar geleden hebben we Nicola ontmoet bij Urlaub in Utrecht. Daar kwamen 12 mensen samen om te eten en om elkaar te helpen bij een vraag rondom het eigen ondernemen. Nicola bood aan ons te helpen met het YEDS-logo en we gingen vervolgens bij haar langs in Heiloo. Daar aten we taart, pielden aan het logo en leerden we haar kennen als een hele mooie kunstenaar. Onze wegen gingen vervolgens een andere richting uit maar we hielden elkaar wel in de gaten. Nicola ging van het maken van producten naar haar huidige liefde: collages. Ze nam weer, tot ons grote plezier, contact op en nu stellen we haar graag voor als verse YEDS kunstenaar! 
 

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Nicola Kloosterman en ik maak collages van gevonden materiaal. Ik hou van kleur, vorm, textuur en het combineren van afzonderlijke onderdelen tot een nieuw geheel.

Hoe persoonlijk is jouw werk?
Heel persoonlijk. Ik maak vanuit de intrinsieke behoefte om te delen wat me ontroert.

Wie of wat is van invloed op wat je maakt?
Het materiaal dat ik vind bepaalt in zekere mate de vorm van mijn werk. Maar ik zoek heel bewust, dus mijn inhoud is zeker ook gestuurd vanuit mijn eigen esthetiek. Ik kijk graag naar andere kunstenaars maar er komt ook een moment dat je ervoor af moet sluiten zodat je je eigen stem niet kwijtraakt in de visuele overvloed.

Welk advies zou je een startende kunstenaar geven?
Ik heb geen klassieke kunstacademie gedaan en mijn advies zou zijn om dat wel te doen als dat mogelijk is. Het is niet makkelijk om het alleen te doen. Ik zou me hoe dan dan ook omringen door andere kunstenaars en kunst liefhebbers. Met name een paar kritische denkers die je waardevolle feedback kunnen geven op je werk.

Als je de koning 1 vraag mocht stellen, wat zou je vragen? 
Ik denk dat ik zou vragen of ik een officiële collageportret van hem zou mogen maken.

Wanneer ben jij ultiem tevreden met je werk?
Zelden. Heel soms zit er iets tussen waar ik blij mee ben. Een bepaalde snede, een goed uitgevallen compositie of een richting waarin ik weet dat ik trouw ben aan mijzelf.

Als je voor een dag mocht ruilen met iemand, wie zou dat dan zijn?
Ik zou met Adele ruilen en dan echt de hele dag zingen. Ik ben heel teleurgesteld in mijn eigen zangstem.

Hoe ziet jouw droomtoekomst eruit?
Een stevige plek innemen in het kunstlandschap.

Meer zien? Bekijk dan hier Nicola's profiel

 

 

foto's opening expo bazaar beauties 16 september

Op 16 september werd de expositie 'Bazaar Beauties' van modefotograaf Harmen Meinsma feestelijk geopend. Met dank aan Nada van Dalen die de markt omtoverde tot catwalk en natuurlijk aan iedereen die de kunst kwam vieren! Gemist? De foto's zijn nog t/m 15 oktober te zien naast de markthal <3
Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam.
Fotografie: Annemiek Schout

 

weekendtip 9 sept - indrukwekkend toffe expo!

Met dit lekkere druilweer kan je net zo goed ergens binnenspelen. Bijvoorbeeld morgen in Delft! In de superleuke drukwerkplaats/winkel Atelier Indrukwekkend scoor je o.a. een limited edition print van Michael Van Kekem, yes!

Breng me naar het FACEBOOK-EVENT!

 

expositie "Bazaar Beauties, de paradijsvogels van Rotterdam"

Met trots presenteren we de expositie "Bazaar Beauties, de paradijsvogels van Rotterdam"! - van 16 september tot en met 15 oktober te bewonderen voor de Markthal en Binnenrotte.

Tweedehands kitsch, panterprint stoffen en afgeprijsde bloemkolen. De markt; het is de omgeving waar modefotograaf Harmen Meinsma de muzes voor deze fotoserie heeft gescout. Op een plek waar een massa aan mensen samenkomt om de beste koopjes te scoren, zijn het de excentrieke dames op leeftijd die bij Harmen in het oog springen. Met hun suikerspinkapsels, nepnagels en creatieve dosis oogschaduw schitteren ze als paradijsvogels.
Dankzij de kleding van modeontwerpster Nada van Dalen komt hun ultieme alter-ego volledig tot bloei in de fotoshoot die volgt en een knallende achtdelige fotoserie oplevert. Tijdens deze expositie krijgen de vrouwen de aandacht die ze verdienen en kan je hen 4 weken bewonderen tussen de markthal en de binnenrotte, waar ze op een voetstuk boven de grijze massa uitreiken en om aandacht schreeuwen!

bazaarbeauties_banner_002_FINAL (1).png

Op zaterdag 16 september om 12:00u opent de expositie met veel glamour en rumoer door een live performance op en rond de markt, vormgegeven door Nada van Dalen: “Het wordt een ode aan de marktvrouwen, van jong tot oud. De trendloze items, de boodschappenkarretjes, de mentholsigaretten, het bakkie koffie, veel goud, glitters en komkommers; alles vermengd en overgoten met veel Nada” 

Deze expositie is een initiatief van YEDS en is tot stand gekomen in samenwerking met Harmen Meinsma en de Gemeente Rotterdam. YEDS is kunstproducent en koppelt kunst aan locaties, organisaties en evenementen.

alle logo's verzameld.jpg

expositietip - malou cohen

Malou Cohen is een superverzamelaar van dagelijkse magie en maakt hier o.a. sculpturen, schilderijtjes, landschappen, kaarten en nog veel meer moois mee.
Ze verzamelt echter ook verhalen bij bedrijven en dat kun je nu zelf beleven in Den Haag! Bij bedrijf ZonMw (stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie) heeft ze samen met beeldend kunstenares Arike Gill werk gemaakt gebaseerd op de geheime verhalen die ze bij dit bedrijf ontdekt hebben. Met een handgemaakte catalogus loods je jezelf door de expositie :)
Nog tot eind augustus tijdens kantooruren te bezoeken!

 

 

nieuw werk - tallulah baxter

Sla je slag bij Hutspot! Daar liggen de 'van Nelle' kussens van designer Tallulah. Met een materiaalmix van wol/cashmere/trevira zit je er vast knus bij voor de aankomende periode. Elk kussen is uniek. Tallulah ontwerpt ook kaarten, prints en cadeau-verpakkingspapier. Liever iets op maat of andere wensen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

nieuw werk - illustrator bo-danique

Bo-Danique is illustrator en ontwerper en heeft een diverse en contrastrijke stijl. Ze vertelt over haar laatste werk:

'Ik ben bezig met een nieuwe verzameling tekeningen. Net als mijn vorige uitgave 'Gra biler, Hvide biler' leg ik objecten, associaties en gedachten vast die op het eerste oog niets met elkaar te maken hebben, maar door deze beelden met elkaar in aanraking te laten komen, ontstaat er een nieuwe wisselwerking waardoor de verbinding en de ware betekenis achter het geheel langzaam onthuld worden. Ik teken hierbij direct, zonder vooraf te schetsen of te bedenken, en zo ontstaan de pagina's op intuïtieve wijze en worden ze een bijna pure vertaling van gedachten, emoties en associaties.'

Blader hier door Bo-Danique's laatste werk:

Spreekt het werk van deze kunstenaar je aan? Leuk! We kijken met veel plezier op welke manier we het met jou kunnen koppelen. 

Bo-Danique houdt van afwisseling in haar werk en kan haar illustraties op allerlei manieren toepassen. Character-design, stijlontwikkeling, brainstormvisualisatie, illustraties voor kinderboeken, redactionele illustraties en overall grafische oplossingen. Ze heeft o.a. achtergronden voor Malmberg-spellen gemaakt, verschillende magazines en kinderboeken geïllustreerd, maar ook bijvoorbeeld stijlen ontwikkeld bij animaties en brainstormsessies real-time gevisualiseerd.

Neem contact op via info@yeds.nl of vul het contactformulier op deze website in. Graag tot gauw!