duo-expositie Michael van Kekem en Peter Smink

TAKE OPPOSING DREAMS MAKE SOMETHING UNDISCOVERED

Vorig weekend opende de experimentele duo-expositie van Michael van Kekem met Peter Smink: ‘Take Opposing Dreams Make Something Undiscovered’ bij Psynapse Gallery in Rotterdam.

Voor deze expositie is Michael visueel en tekstueel in gesprek gegaan met schrijver Peter Smink. Dit heeft geresulteerd in divers werk van hen beiden dat in de expo prachtig samenkomt. Michael is voor de expositie gaan werken met vormen in diverse (grafische) technieken en is nieuwe teksten gaan schrijven. Dit allemaal naar aanleiding van Hamlet’s ‘To Be Or Not To Be’ en als reactie op Peter’s werk.

De expositie is een maand te zien (t/m 9 december) en in die periode wordt er geleidelijk nieuw werk toegevoegd.

24 + 25 november zal er tijdens de expositie een workshop plaatsvinden. Tijdens de workshop zul je een object kiezen, een tekst hierbij creëren en dit afdrukken door middel van de linosnede techniek. Je kunt je hiervoor aanmelden via michaelvankekem@gmail.com. Er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Waar en wanneer?
Elk weekend t/m 9 december is de galerie geopend van 14.00 - 16.00 uur.
Finissage: zondag 9 december van 15.00 - 17.00 uur
Tijdens de finissage zal o.a. een bundeling van verzameld werk en tekst te koop zijn.

Psynapse Gallery
Rodenrijselaan 20A
3037 XE Rotterdam

2018-11-15.png

Meer werk van Michael zien? Bekijk hier zijn profiel en hier het werk dat hij vorig jaar in opdracht van RotterdamTheHague Airport maakte.

Jule's werk onderdeel van expo Spelen met Licht

Heb jij deze lampen van Jule Cats al in het echt bewonderd? Binnenkort licht haar werk de donkere wintermaanden op in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting. De gehele expositie Spelen met Licht is samengesteld op het thema 'licht'.

In totaal zullen zes ontwerpers hun interpretatie van licht exposeren. Kom naar de feestelijke opening op 18 november en dompel je onder in een magische wereld vol licht, kleur, reflecties en schitteringen.

Waar en wanneer?
Expo: van 18-10-2018 t/m 20-01-2019
Opening: 18 november van 14:00 - 17:00
Locatie: Turfpoortstraat 36a, Naarden
Facebook-event: klik hier


Benieuwd naar meer info en werk van Jule? Bekijk hier haar profiel en andere collecties.

Starla neemt afscheid, Annejet zet YEDS voort

Nieuws vanuit het YEDS front: Starla stopt met pijn in het hart vanaf januari met YEDS en Annejet zet het bedrijf alleen voort. In dit nieuwsbericht vertellen we je er meer over. 

Vorig jaar is Starla verhuisd naar Arnhem en het werken op afstand werd steeds lastiger: ze miste het live contact in Rotterdam met de makers, het netwerk en opdrachtgevers. Daarbij rolde ze in Arnhem in een hele leuke en interessante functie als teamcoördinator bij ABO Ondersteuning. Daarom de keuze om uit YEDS te stappen. Vanuit haar een big thank you! voor de mooie ontmoetingen, de support en samenwerkingen. Helemaal uit beeld zal ze niet zijn, af en toe is ze nog te vinden in Rotterdam (blijft toch haar eerste liefde) en op afstand blijft ze YEDS in de gaten houden. Ze zal een rol vervullen in de Raad van Advies om nog af en toe met Annejet te sparren.

Want goed nieuws: Annejet zal YEDS voortzetten! Ze kijkt er naar uit om het bedrijf verder uit te bouwen in combinatie met haar andere focus: het helpen van bedrijven bij verandering (zie meer hierover op www.annejetgosselink.nl). Daarin is naar haar idee nog meer verbinding met kunst te maken en dat potentieel te benutten. Het zal natuurlijk voor Annejet wel anders worden om zonder Starla YEDS vorm te geven, maar heeft veel zin om de samenwerking met de makers, partners en opdrachtgevers voort te zetten. 

Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen of wil je een reactie geven? Neem contact met ons op, we horen graag van je :-)

Starla en Annejet proostten afgelopen vrijdag op de mooie YEDS jaren en op een full-time vriendschap na 4,5 jaar samenwerken.

YEDS werd door Starla en Annejet in juni 2014 opgericht en in die 4,5 jaar hebben ze op allerlei manieren kunst een podium geboden (in Rotterdam). Benieuwd hoe? Neem een kijkje op het portfolio-overzicht.

interview yeds - kunstuitleen rotterdam

 

 

Vorige week werd Annejet geïnterviewd door Patrick Kooiman over YEDS en de mooie nieuwe samenwerking met Kunstuitleen Rotterdam! Lees hieronder het interview en neem natuurlijk een kijkje op kunstuitleenrotterdam.nl.
Benieuwd op welke manier kunst voor jou iets kan betekenen? Neem dan gerust contact op!
 

 

Interview met de kunstkoppelaars van YEDS

Als bedrijf benader je vaak een managementconsultant als je op zoek bent naar extern advies. Maar wist je dat een kunstenaar ook soelaas kan bieden? Ga maar na: kunstenaars denken out of the box, genereren veel nieuwe ideeën en maken ook nog eens heel mooie dingen! Wat wil je nog meer? Speciaal voor Work Art Play Art sprak Patrick Kooiman met Annejet Gosselink. Samen met Starla van der Veen is zij YEDS– hét Rotterdamse bureau dat bedrijven koppelt aan kunstenaars. YEDS werkt trouwens sinds kort ook samen met Kunstuitleen Rotterdam. Over twee vliegen in één klap gesproken!

Tekst: Patrick Kooiman (Interiorator)

Soms liggen goede ideeën ontzettend voor de hand! Hoe zijn jullie op het idee van YEDS gekomen?
Starla en ik vonden het altijd al heel leuk om samen culturele dingen te doen in Rotterdam. We gingen samen naar musea, openingen van galeries, festivals of kunstmarkten. En vaak kwamen we dan jonge kunstenaars tegen die we nog niet kenden. Achteraf zochten we ze online op en viel het ons op hoe bescheiden ze zich presenteerden – als we ze al op internet konden vinden. We kregen het gevoel dat juist deze kunstenaars een podium verdienden. En dat was het begin van YEDS. We startten heel recht toe recht aan met een website met goede beelden en het verhaal van iedere kunstenaar. Daarnaast deden we regelmatig mee aan kunstfestivals of organiseerden ze zelf, zoals Keilefest en Tour d’Amour. Dat was fantastisch om te doen. We kregen exposure, leerden enorm veel en breidden ons netwerk uit. Maar onderaan de streep leverde het niet altijd voldoende op dus gingen we op zoek naar andere mogelijkheden om ons doel te bereiken. Anderhalf jaar geleden gooiden we het roer om. We gingen aansluiting zoeken bij instellingen die al een vraag hadden en bereid waren te betalen voor het aanbod of dienstverlening.

Wat voor instellingen zijn dat?
Rotterdam The Hague Airport wilde bijvoorbeeld een kerstgeschenk geven dat het nieuwe verhaal van het vliegveld zou vertellen. Met die vraag hebben we illustrator Michael van Kekembenaderd om de kaft van een speciaal notitieboekje te ontwerpen. Dat is nu echt een collectors item! De Gemeente Rotterdam vroeg ons daarnaast of we konden helpen bezoekers tien procent langer in het stadscentrum te houden. We moesten meteen denken aan de serie Paradijsvogels die Harmen Meinsma recent had gemaakt over de marktvrouwen op de Binnenrotte. De acht excentrieke portretten hebben een maand op grote billboards op de markt aan de Binnenrotte geprijkt. Het trok aardig wat bekijks. Voor sommige kunstenaars kan het heel prettig werken om naast vrij werk ook iets in opdracht te maken. En niet alleen vanwege het geld, maar ook omdat het fijn is om eens binnen een kader werk te maken. Daarnaast zijn alle werken op onze site te koop.

Op de website van YEDS staan veel verschillende kunstenaars. Hoe bepalen jullie met wie je in zee gaat?
Het is meer dan alleen onze eigen persoonlijke smaak. Starla en ik zijn altijd benieuwd naar het verhaal achter een kunstwerk. Dat vinden we het meest interessant. Daarnaast hebben we veel kunstenaars gekozen op basis van persoonlijk contact. Daar zijn mooie samenwerkingen en vriendschappen door ontstaan, ook tussen kunstenaars onderling. Het is prachtig om te zien dat het een echte community is geworden! En ja, nieuwe kunstenaars kunnen zich nog steeds bij ons aansluiten. Maar met de beperkte tijd die we hebben, zijn we wel selectief en kijken of hun werk  ook echt iets nieuws toevoegt aan ons aanbod.

En nu werkt YEDS samen met Kunstuitleen Rotterdam. Hoe is die samenwerking tot stand gekomen?
Eén van onze opdrachtgevers vroeg ons of ze voor hun kantoorruimte ook kunst konden huren van de kunstenaars op onze website. Een logische vraag, alhoewel we er zelf niets voor voelden om al het werk uit te voeren dat daarbij komt kijken. Daarom zochten we contact met Kunstuitleen Rotterdam en zij  bleken meteen enthousiast daar een rol in te vervullen. Het is zo een echte win-winsituatie. Kunstuitleen Rotterdam kan via ons nieuwe zakelijke opdrachtgevers bereiken. En het werk van onze kunstenaars is ineens ook te leen. We hebben veel zin om de samenwerking in de praktijk te gaan brengen!

Hoe ziet je eigen huis eruit?
Thuis combineer ik graag nieuw design met tweedehands. Zo houd ik geld over om af en toe eens kunst te kopen. Laatst heb ik een mooi werk van Birgit Stigter op de kop kunnen tikken bij de opheffingsverkoop van een galerie in Dordrecht. Het is een grote foto die is bewerkt met verf. Die hangt echt prachtig boven de bank! Ik heb ook een te gek werk van Anne Forest. Zij maakt van die rare crossovers tussen dieren en mensen, echt heel bijzonder. Verder ben ik heel trots op mijn Wim Sinemus uit 1986. Het is een heel simpel werk met maar drie zwarte lijnen en een hemelblauwe bol. Soms krijg ik ook kunst. Zo hebben we met YEDS een keer voor Cinerama een muur met kunstwerken samengesteld. Eén van de werken was een illustratie van Kazuma Eekman. Na afloop van de expositie gaf hij het aan Starla en mij cadeau en het hangt nu al jaren aan mijn muur.

Als je zulke verschillende kunstwerken met elkaar combineert, heeft het dan nog wel samenhang?
Ik heb witte muren, dus dat houdt het geheel een beetje rustig. En het werkt om voor contrast te zorgen, bijvoorbeeld door grote werken met kleine te combineren. Bij YEDS houden we ook van contrast. Vaak kiezen Starla en ik werken die drukte en rust samenbrengen. Er moet ook iets gewaagds in zitten, een kracht.

Wat willen jullie nog bereiken met YEDS?
We zouden het fantastisch vinden om het voor bedrijven en instellingen nog laagdrempeliger te maken om met kunstenaars te werken. Een kunstenaar kan een mooi werk maken, maar kan ook heel goed worden ingezet in een creatieproces. Daar mag wat mij betreft nog veel meer gebruik van gemaakt worden. Het is toch prachtig als die werelden elkaar ontmoeten?

Nu ook kunst te huur via YEDS!

Goed nieuws, we zijn een samenwerking met Kunstuitleen Rotterdam aangegaan. Hierdoor is het vanaf nu mogelijk om werk van YEDS makers te huren en daar zijn we ontzettend blij mee! 

 
Kunstuitleen_Rotterdam-logo-RGB-cyaan.jpg
WhatsApp Image 2017-04-23 at 22.47.19.jpeg
 
LOGO_transparant.png
 

De reden dat we deze samenwerking zijn aangegaan is omdat kunst huren een laagdrempelige manier is om met kunst in aanraking te komen. Het biedt de kans om je collectie steeds te wisselen en nieuwe kunstenaars te leren kennen. Kopen is soms net een te grote stap voor opdrachtgevers of particulieren merkten we. En dan is huren een goeie uitkomst om mee te beginnen. Zelf een kunsthuur opzetten leek ons veel werk en onnodig; waarom zelf het wiel uitvinden en veel rompslomp op de hals halen als er al een hele kundige en leuke partij is? De Kunstuitleen werd gelukkig ook enthousiast van het idee omdat zij op die manier nog meer kunstenaars, huurders en interieurs kunnen bereiken.

Met een aanbod van ruim 8000 kunstwerken die te huur en te koop zijn, heeft Kunstuitleen Rotterdam één van de meest uitgebreide en gevarieerde uitleencollecties van het land. Van abstract werk tot fotografie, design en 3D. De kunstwerken zijn van midden jaren veertig tot nu en zijn van kunstenaars uit Rotterdam en daarbuiten.
Van zowel gerenommeerde kunstenaars als aanstormend talent. Dat maakt onze samenwerking met Kunstuitleen Rotterdam ook zo'n verrijking! De kunstenaars krijgen de mogelijkheid hun werk te verhuren en nog meer in the picture te komen bij hun doelgroep. 

Win, win, win. Afgelopen week beklonken we onze samenwerking en kijken uit naar mooie opdrachten!  

 

Interesse om kunst te huren?
Wil je graag kunst in huis of op kantoor hebben, maar weet je nog niet zo goed waar je voorkeur naar uit gaat? Al een specifiek werk in gedachte voor jouw kantooromgeving of huis maar twijfel je over de aankoop? Nu kun je een kunstwerk eerst uitproberen voor een paar maanden en als het toch niet bevalt dan wissel je het gewoon in voor een ander werk!

Lees hier meer (praktische) informatie over het huren van kunst. Wij horen graag jouw wens en kunnen je ook helpen bij het proces van selectie en cureren! Je bereikt ons via info@yeds.nl of door hier het contactformulier in te vullen.


YEDS koppelt kunst aan locaties, organisaties en evenementen. We gaan steeds op zoek naar de juiste match tussen vraag en aanbod. Dankzij een gevarieerd netwerk aan kunstenaars, kunstaanbod en de begeleidende rol die wij vervullen is de uitingsvorm steeds verrassend en passend. Variërend van de inrichting van kantoorruimte of huis met bestaand werk tot een op maat ontworpen verhaal dat in diverse kunstvormen terugkomt in een gebouw. 
 

HARMEN MEINSMA IN KUNSTCOLLECTIE HOGESCHOOL ROTTERDAM

harmen_meinsma_hogeschool_rotterdam20.jpg

De hogeschool Rotterdam heeft drie foto’s van Harmen Meinsma opgenomen in hun kunstcollectie. Op groot formaat en een prominente plek. Op vrijdag 1 juni is het werk onthuld in de nieuwbouw van de Kralingse Zoom. Drie megaportretten van bewoners van een camping in Hoek van Holland. "Ik houd ervan om bijzondere Rotterdammers op een voetstuk te plaatsen," licht Harmen (1991) toe. "Mijn werk is een kleurrijke heropvoering van reëel bestaande situaties." 

Deze foto's maakte hij in Hoek van Holland in opdracht van De Kracht van Rotterdam – een podium voor de stad, haar bewoners en fotografen. Zonder vooropgezet plan trok Harmen het gebied in. Op een zondagmiddag belandde hij bij een Elvis Presley tribute-concert, waar hij Gerda ontmoette. "Met haar man bezit ze een huisje op de camping in het recreatiegebied. Het maakte mij nieuwsgierig. Toen ik op de camping kwam en de bijhorende toeters en bellen zag, wist ik meteen: zij wordt mijn model en hier moet het project plaatsvinden." 

Hij won het vertrouwen van Gerda en andere campingbewoners en kreeg alle medewerking. "Hun ziel zit diep verankerd in de Hoekse camping en het zijn allemaal opvallende verschijningen. Ik vind het uitermate boeiend hoe je als fotograaf werkelijk iedereen kunt omtoveren tot een ster. Ook zoek ik graag de grenzen op tussen feit en fictie. Ik begon heel documentair, en speelde vervolgens met clichés door styling en licht toe te voegen." 


Bekijk de foto's van deze geslaagde openingsavond. Herken je de modellen en muzes van Harmen in het publiek? 

Fotocredits: Perrine Philomeen & Danny Bok

Meer info en werk van Harmen bekijken? Dat kan hier! 
Benieuwd naar de mogelijkheden om werk aan te schaffen of werk in opdracht te laten maken? Neem dan contact met ons op! 

interview - lies de rooij

Lies stuurde ons een vrolijk bericht via de website en is onlangs onderdeel geworden van de YEDS CLUB. We vinden haar een fantastische toevoeging aan ons groeiende netwerk en stellen haar graag aan jou voor via dit interview! 

 Lies 

Lies 

Wie ben je en wat doe je?
Hi ik ben Lies en ik ben in tweeduizenddertien afgestudeerd aan de KABK in Den Haag. De laatste jaren heb ik mij ontwikkeld als  visuele verhalenverteller. In mijn werk ontrafelen zich vaak dromerige taferelen. Alledaagse vondsten combineer ik graag op een speelse, ongewone manier. Wat vanzelfsprekend is wordt uit zijn context getrokken en veranderd in een fantasierijk verhaal. Ik maak gebruik van verschillende technieken zoals fotografie, film, tekenen, schilderen en collages.
Sinds dit jaar heb ik een webshop waar ik mijn werk ook op verkoop en daarnaast geef ik creatieve workshops aan kinderen.

Hoe zou je jouw karakter in 5 woorden omschrijven?
Ietwat luidruchtig, positief, onhandig, dromerig, energiek.

Wie of wat is van invloed op wat je maakt?
Mijn omgeving, ik moet rust hebben en helemaal alleen kunnen werken, anders word ik te snel afgeleid. En spullen, heel erg veel spullen, plaatjes en kringlopen moeten er in de buurt zijn.

Welke kunstenaar bewonder je?
Tim Walker, Thorsten Brinkman, Sarah Illenberger en Maarten Spruyt. Dit zijn namen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik waan mij maar al te graag in hun werelden.

Wat speelde je als kind het liefst?
Spookhuisje, met de buurjongens maakten we dan outfits en brouwsels waarmee we iedereen gingen betoveren.

Wanneer ben jij ultiem tevreden met je werk?
Als ik zie dat er een eenheid is ontstaan uit alle losse flarden van ideeën.

Wat staat nog bovenaan jouw bucket list?
Een heel huis ombouwen tot mijn wonderwereld, in elke kamer zou zich dan een ander tafereel afspelen.

Hoe ziet jouw droomtoekomst eruit? 
In mijn droomtoekomst, heb ik nog steeds een eigen atelier maar dan iets groter zodat ik nog meer spullen (dierbare rommel) kwijt kan, heb ik in het buitenland een solo expositie gehad en heeft Vogue IT een fantastisch interview over mij gepubliceerd. Dan heb ik de perfecte balans gevonden tussen een creatief en verdienend kunstenaars bestaan.

Al het werk zien van Lies? Of wil je er graag 1 aan je muur? Klik dan hier door naar haar profiel of neem gelijk contact op.

19 t/m 22 april: expositie - fotografie loes van duijvendijk & sylvana lansu

Neem deze week de lift naar de 7de verdieping van het Groot Handelsgebouw in Rotterdam! Daar tonen fotografen Sylvana Lansu en Loes van Duijvendijk een prachtige expositie, als onderdeel van het Motel Mozaique Festival.
Te bezoeken van 19 t/m 22 april ✨
 

21 & 22 april: verkoopexpositie michael van kekem in amsterdam

In het weekend van 21 en 22 april a.s. is er bij het Grafisch Werkcentrum Amsterdam i.s.m. De Toffe Toko een verkoopexpositie met o.a. een selectie van het werk van zeefdrukkoning Michael van Kekem! Speciaal voor deze expo is hij achter de letterpress gaan staan en heeft hij een eigen tekst gezet, en dit gedrukt op een aantal gezeefdrukte monoprints.

Ga dus vooral even kijken in de mooie werkplaats en naar het werk van Michael en veel andere grafische kunstenaars! Check de insta van Michael voor alle teasers.

de week met - ontwerpstudio van cappelle en kramer

YES, ontwerpstudio Van Cappelle en Kramer neemt deze week t/m 1 april de YEDS insta over!
Deze twee dames geven maatschappelijk ingestoken projecten fantastisch vorm.

Benieuwd? Neem dan hier een kijkje ----------->  YEDS INSTA