expositietip - malou cohen

Malou Cohen is een superverzamelaar van dagelijkse magie en maakt hier o.a. sculpturen, schilderijtjes, landschappen, kaarten en nog veel meer moois mee.
Ze verzamelt echter ook verhalen bij bedrijven en dat kun je nu zelf beleven in Den Haag! Bij bedrijf ZonMw (stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie) heeft ze samen met beeldend kunstenares Arike Gill werk gemaakt gebaseerd op de geheime verhalen die ze bij dit bedrijf ontdekt hebben. Met een handgemaakte catalogus loods je jezelf door de expositie :)
Nog tot eind augustus tijdens kantooruren te bezoeken!

 

 

nieuw werk - tallulah baxter

Sla je slag bij Hutspot! Daar liggen de 'van Nelle' kussens van designer Tallulah. Met een materiaalmix van wol/cashmere/trevira zit je er vast knus bij voor de aankomende periode. Elk kussen is uniek. Tallulah ontwerpt ook kaarten, prints en cadeau-verpakkingspapier. Liever iets op maat of andere wensen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

nieuw werk - illustrator bo-danique

Bo-Danique is illustrator en ontwerper en heeft een diverse en contrastrijke stijl. Ze vertelt over haar laatste werk:

'Ik ben bezig met een nieuwe verzameling tekeningen. Net als mijn vorige uitgave 'Gra biler, Hvide biler' leg ik objecten, associaties en gedachten vast die op het eerste oog niets met elkaar te maken hebben, maar door deze beelden met elkaar in aanraking te laten komen, ontstaat er een nieuwe wisselwerking waardoor de verbinding en de ware betekenis achter het geheel langzaam onthuld worden. Ik teken hierbij direct, zonder vooraf te schetsen of te bedenken, en zo ontstaan de pagina's op intuïtieve wijze en worden ze een bijna pure vertaling van gedachten, emoties en associaties.'

Blader hier door Bo-Danique's laatste werk:

Spreekt het werk van deze kunstenaar je aan? Leuk! We kijken met veel plezier op welke manier we het met jou kunnen koppelen. 

Bo-Danique houdt van afwisseling in haar werk en kan haar illustraties op allerlei manieren toepassen. Character-design, stijlontwikkeling, brainstormvisualisatie, illustraties voor kinderboeken, redactionele illustraties en overall grafische oplossingen. Ze heeft o.a. achtergronden voor Malmberg-spellen gemaakt, verschillende magazines en kinderboeken geïllustreerd, maar ook bijvoorbeeld stijlen ontwikkeld bij animaties en brainstormsessies real-time gevisualiseerd.

Neem contact op via info@yeds.nl of vul het contactformulier op deze website in. Graag tot gauw! 

interview - illustrator en keramist silvia bolognesi

We leren Silvia kennen wanneer we kunst, muziek en eet-festival Keilefest organiseren en ze hier exposeert met prachtig beschilderde keramiek. Blij dat we weer in contact zijn en ze nu ook member is van de YEDS club! Via dit interview stellen we haar graag aan je voor. 
 

Who are you and what do you do?
I am an Italian designer and illustrator. I collaborate with my illustrations with magazines and websites (mostly Italians) since last year I started to work with clay, which I keep doing a bit in a workshop in Bologna and a little bit in my studio in Rotterdam.

By who or what is your work influenced? 
Certainly by my Illustration teacher at Academy of Fine Arts Chiara Carrer. I look often to folk artists such as Rosseau and Frida Kahlo, as well as Dada artist and modern illustrators and designer.

What kind of materials and techniques do you prefer to work with? 
My preference is for pencils and oil pastel and collage; sometimes I've used only digital, but it didn't really feel like "mine".

Do you listen music while working? And in case it is, what kind of music?
I like to listen to some radio, or some classic music like Opera.

What or who inspires you?
Nature and human being

What does your ideal day look like?
It would start with a good coffee and some cuddling with my cats, a little ride on my bike to my studio and a lot of chaos on my table! 

Do you have a good advice or lesson you want to share with other artists/designers?
Try to be unique, develop your own style/s, be curious and open minded.

What makes you want to join YEDS?
I liked Annejet and Starla from the first time at Keilefest. I felt welcome and appreciate and I love to see them working so passionate.


Meer weten? Neem dan ook even een kijkje bij haar profiel!

de week met.... malou cohen!

Van gevonden feestjes en afterparties tot duiven op straat en prachtig gevonden werkjes voor Wilgroei: superverzamelaar Malou Cohen heeft YEDS INSTA overgenomen!
Benieuwd? Check dan even in. 

3-2-1 graduate | harmen meinsma

YEDS scout graag nieuw talent en met het project 3-2-1 GRADUATE zetten we de afstudeerders van de Willem de Kooning Academie extra in het zonnetje. Harmen Meinsma is modefotograaf en vindt het interessant om met onconventionele onderwerpen te werken. Voor zijn afstudeerproject verheft hij zijn muze Joyce tot ongekende hoogtes.

´My dear Joyce´

Van mijn eerste tot twintigste levensjaar ben ik opgegroeid bij mijn oma in Friesland. Tijdens mijn tienerjaren ben ik daar op een zolderkamer begonnen met het maken van foto’s van mezelf en vriendinnen. Op deze zolderkamer kon ik volledig mezelf zijn en mijn eigen fantasie tot leven wekken. In mijn fotografie vond ik een uitvlucht en de camp invloeden die ik destijds intuïtief inzette, leerden mij dat er geen lelijkheid in de wereld bestaat.

Nu tien jaar later merk ik dat ik deze fascinatie nog steeds toepas in mijn fotografie. Deze stijl heb ik door de jaren heen ontwikkeld en heb hier inmiddels een eigen wending aan gegeven. Ik heb de voorkeur om te werken met oudere vrouwelijke modellen en dat wijd ik aan de liefde voor mijn oma. En aan de overweldigende liefde die ik van mijn oma heb ontvangen tijdens mijn jeugd. Zo zet ik deze vrouwen op een voetstuk en ik laat ze boven de mensenmassa uit toornen vol trots en liefde.

Quote van mijn muze Joyce: 

"Dit project heeft mij weer het gevoel gegeven dat ik er mag zijn en dat ik besta. Het produceren van de foto’s is me zo dierbaar geworden en ik hoop dat het nog niet voorbij is.’ En dat is precies de kern die ik dit project mee wil geven. Ik eer mijn jeugd waarin ik veel liefde heb ontvangen van mijn oma. Tegelijkertijd geef ik Joyce, die zelf op latere leeftijd is en soms het gevoel heeft uit de maatschappij te liggen, het gevoel dat ze weer leeft en dat ze het belangrijkste schepsel op aarde is." 

Kleding: Sandra Zomer | Fotografie assistent: Floris Mast | Met dank aan Anita van Kennel Of The Three Turnip's en Jan

Het werk is geïnspireerd door de liefde en bewondering die ik heb voor mijn oma, waar ik in mijn jeugd ben opgegroeid.
— Harmen Meinsma
Twee verschillende werelden en generaties, verbonden door passie en intimiteit van pixels.
— Muse Joyce

Kleding: David Laport | Fotografie assistenten: Sanneke Kleingeld en Floris Mast

De afstudeerweek zal een spannende tijd worden, omdat dan alle beelden naar buiten worden gebracht. Het is een project waar ik meer dan een half jaar intensief mee bezig ben geweest en de expositie kan gezien worden als een voorlopig tussenstation. Het werk zal van de muren af spatten en dat is simpelweg iets wat je niet kan missen.
 

321graduate

Benieuwd naar meer? Kom dan langs bij Harmen en de rest van de graduates op een van de volgende data:

WdKA Graduation Show - Westblaak 10, Rotterdam
Donderdag 29 juni: 17.00 - 23.00u
Vrijdag 30 juni: 11.00 – 23.00u
Zaterdag en zondag 1-2 juli: 11.00 -18.00u

3-2-1 graduate | emma wackers

YEDS scout graag nieuw talent en met het project 3-2-1 GRADUATE zetten we de afstudeerders van de Willem de Kooning Academie extra in het zonnetje!  Emma Wackers neemt je mee op reis door de Nederlandse toleranties en taboes met haar project ‘Zo normaal als een pleister’ 

 
Graduates yeds 2 Emma Wackers.jpg

‘Zo normaal als een pleister’

Hallo! Mijn naam is Emma Wackers en ik studeer fotografie aan de Willem De Kooning Academie. Met mijn Afstudeerwerk, genaamd: ‘Zo normaal als een pleister’, adresseer ik naar de Nederlander om een gesprek te hebben met elkaar. Binnen Nederland ligt er een taboe op het spreken over de kleur van onze huid en alle privileges die je daarmee wel of niet hebt.

 

Met dit werk heb ik een groot onderzoek gedaan naar wat het betekent om in een land te leven waar men zich niet bewust is van zijn witte perspectief en hoe zich dat uit in het dagelijkse. Ik onderzoek mijn eigen positie hierbinnen en vraag de kijker hierover in gesprek te gaan.


Tijdens de expositie zou het fantastisch zijn als vele mensen met elkaar de conversatie aan gaan. Kom daarom niet alleen naar de expositie maar ook zeker een kijkje nemen bij mijn installatie, ervaar de complexiteit en deel jouw visie!

Zien? Kom dan langs bij Emma en de rest van de graduates op een van de volgende data:

WdKA Graduation Show - Westblaak 10, Rotterdam
Donderdag 29 juni: 17.00 - 23.00u
Vrijdag 30 juni: 11.00 – 23.00u
Zaterdag en zondag 1-2 juli: 11.00 -18.00u

3-2-1 graduate | minou meijers

YEDS scout graag nieuw talent en met het project 3-2-1 GRADUATE zetten we de afstudeerders van de Willem de Kooning Academie extra in het zonnetje. Vandaag is dat Minou Meijers. Zij wil met haar fotoserie ‘Make up your mind’ de kijker bewuster na laten denken over de consumptiemaatschappij waarin men nu leeft.
 

'Make up your mind'

Hey! Mijn naam is Minou Meijers en ik ben in januari afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in de richting Fotografie.

Mijn afstudeerproject begon als een persoonlijke zoektocht. Ik wilde uitzoeken hoe ik mijn vaardigheden als fotograaf kon combineren met de vaardigheden die ik heb als visagist. Maar vooral ook hoe ik visagie op een andere manier kon benaderen dan dat er al gedaan wordt. Visagie inzetten om schoonheidsidealen te accentueren was hierbij niet mijn doel. Nee, ik wilde een verhaal vertellen, net zoals men dat ook met een schilderij doet. Hiervoor koos ik een onderwerp dat dichtbij mijzelf ligt en waar ik in het dagelijks leven erg bewust mee om probeer te gaan, namelijk de consumptiemaatschappij. Er wordt veel overmatig gebruik gemaakt van bepaalde materialen en producten, zonder dat dat echt nodig is.Met ‘Make up your mind’ wil ik mensen wakker schudden omdat ik het belangrijk vind om bewustzijn te creëren op het gebied van overmatig consumeren en wat de stand van zaken zijn met het milieu. Er is in mijn werk niet direct te zien dat het om dit onderwerp gaat, maar foto's van afvalstortplaatsen hebben we inmiddels wel gezien en is men, cru gezegd, toch minder gevoelig voor geworden. Door dit onderwerp op een andere manier te benaderen hoop ik mensen tot denken te zetten.
 

321graduate

Benieuwd naar meer? Kom dan langs bij Minou en de rest van de graduates op een van de volgende data:

WdKA Graduation Show - Westblaak 10, Rotterdam
Donderdag 29 juni: 17.00 - 23.00u
Vrijdag 30 juni: 11.00 – 23.00u
Zaterdag en zondag 1-2 juli: 11.00 -18.00u

3-2-1 graduate | sterre fenna van der waals

YEDS scout graag nieuw talent en met het project 3-2-1 GRADUATE zetten we de afstudeerders van de Willem de Kooning Academie extra in het zonnetje. Sterre Fenna heeft onderzoek gedaan naar de invloed van de vele beelden van perfecte mensen die je elke dag tegenkomt en laat zien hoe dit doorwerkt op ons zelfbeeld. 

Mijn naam is Sterre Fenna en ik studeer Fotografie met een focus op critical studies. Mijn afstudeerwerk gaat over de schaamte die ik ben gaan voelen voor mijn eigen lichaam. Continu pas ik mijn uiterlijk aan, aan wat ik denk dat anderen zouden willen zien en verberg mijn onzekerheden. Ik lever met mijn project kritiek op de huidige beeldcultuur, waarin vrouwen vaak weergegeven worden als seksuele objecten. Ik laat zien wat deze beelden met de benadering van mijn lichaam doen. 

Dit project is relevant voor iedereen die wel eens tv kijkt, op internet zit of zich actief beweegt binnen de maatschappij. We worden namelijk continu gebombardeerd met beelden van ogenschijnlijk perfecte mensen, en het is belangrijk om te weten wat dit met jou of met de mensen om je heen kan doen. Bezoekers komen hierachter door bij mijn afstudeerwerk te komen kijken. 

Benieuwd? Kom dan langs bij Sterre Fenna en de rest van de graduates op een van de volgende data:

WdKA Graduation Show - Westblaak 10, Rotterdam
Donderdag 29 juni: 17.00 - 23.00u
Vrijdag 30 juni: 11.00 – 23.00u
Zaterdag en zondag 1-2 juli: 11.00 -18.00u

 

 

3-2-1 graduate | maike brinkman

YEDS scout graag nieuw talent en met het project 3-2-1 GRADUATE zetten we de afstudeerders van de Willem de Kooning Academie extra in het zonnetje. Vandaag Maike Brinkman, graduate autonome beeldende kunst, die met haar fotografie en video de kwetsbaarheid van bomen toont.

'Bossen kunnen niet bestaan zonder bomen'

Met behulp van video en fotografie vertoon ik de maakbaarheid van het Nederlandse landschap. Specifiek gericht op de houtkap van bomen verbeeld ik de dilemma’s over de ingrepen van de menselijke hand in de natuur. Bossen kunnen niet bestaan zonder bomen. De meeste bomen kunnen meer dan 100 jaar oud worden, maar worden binnen enkele minuten omgekapt. Ik wil de kwetsbaarheid van een boom verbeelden en ze de troost en eer bieden die ze verdienen. 


In mijn project vertoon ik aan de hand van foto’s de grootschalige kap die dit jaar plaats vond binnen een klein gebied in Nederland. De foto’s tonen de voor,- en nadelen van deze houtoogst voor de omgeving. 


 

Door video beelden terug te spoelen ontstaat een troostende fantasie waarin bomen weer tot leven gebracht worden. Tegelijkertijd is het beeld tragisch, omdat we ons bewust zijn dat de boom wel degelijk geveld wordt in de realiteit. 

Mensen moeten bij mijn werk komen kijken tijdens de afstudeerweek om meer begrip te krijgen voor de natuur. Het is algemeen bekend dat de Nederlandse natuur volledig is gecreëerd door mensen. Waar wij ons echter minder van bewust zijn, zijn de ingrepen die nog dagelijks in bestaande natuurgebied gemaakt worden. Mensen realiseren zich niet hoe deze ingrepen invloed hebben op het leven van Moeder Natuur en op onze eigen beleving binnen een gebied. 
 

321graduate

Benieuwd naar meer? Kom dan langs bij Maike en de rest van de graduates op een van de volgende data:

WdKA Graduation Show - Westblaak 10, Rotterdam
Donderdag 29 juni: 17.00 - 23.00u
Vrijdag 30 juni: 11.00 – 23.00u
Zaterdag en zondag 1-2 juli: 11.00 -18.00u