19 t/m 22 april: expositie - fotografie loes van duijvendijk & sylvana lansu

Neem deze week de lift naar de 7de verdieping van het Groot Handelsgebouw in Rotterdam! Daar tonen fotografen Sylvana Lansu en Loes van Duijvendijk een prachtige expositie, als onderdeel van het Motel Mozaique Festival.
Te bezoeken van 19 t/m 22 april ✨
 

21 & 22 april: verkoopexpositie michael van kekem in amsterdam

In het weekend van 21 en 22 april a.s. is er bij het Grafisch Werkcentrum Amsterdam i.s.m. De Toffe Toko een verkoopexpositie met o.a. een selectie van het werk van zeefdrukkoning Michael van Kekem! Speciaal voor deze expo is hij achter de letterpress gaan staan en heeft hij een eigen tekst gezet, en dit gedrukt op een aantal gezeefdrukte monoprints.

Ga dus vooral even kijken in de mooie werkplaats en naar het werk van Michael en veel andere grafische kunstenaars! Check de insta van Michael voor alle teasers.

de week met - ontwerpstudio van cappelle en kramer

YES, ontwerpstudio Van Cappelle en Kramer neemt deze week t/m 1 april de YEDS insta over!
Deze twee dames geven maatschappelijk ingestoken projecten fantastisch vorm.

Benieuwd? Neem dan hier een kijkje ----------->  YEDS INSTA

interview - illustrator mei-li nieuwland

Een tijd geleden ontmoetten we Mei-Li tijdens een middag waar mensen uit allerlei disciplines vertelden en lieten zien wat ze doen. Daar werd snel de mooie overlap duidelijk; het verbinden en inzetten van kunst en creativiteit aan inhoudelijke thema's en opdrachten. We zijn dan ook zeer verheugd met deze waardevolle aanvulling bij YEDS! 

Mei-Li 

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Mei-Li Nieuwland en ik maak strips en illustraties, en soms als vrij werk schilder ik ook. In mijn strips en illustraties probeer ik mensen aan het denken te zetten: om iets beter te snappen, of om een opinie te vormen over complexe onderwerpen.

Hoe ziet jouw ochtendritueel eruit?
Push-ups of andere exercise om te rekken en strekken, daarna zet ik een pot thee en browse ik nieuws en updates. Ik probeer kleine emails en berichten zo veel mogelijk direct in de ochtend te beantwoorden.

Wie of wat is van invloed op wat je maakt?
Pfoe, dat zijn een hoop dingen! Mijn werk is vaak een reflectie van hoe ik me voel en waar ik op dat moment door gegrepen word. Daardoor spelen de mensen om me heen een belangrijke rol. De relatie tussen mens en technologie is een thema dat vaak terugkomt in mijn werk en alsmaar blijft veranderen. Verder haal ik op het moment veel inspiratie uit Taoïsme en oude Chinese schilderijen van de natuur. 

Welk advies of wijsheid is je het meest bij gebleven?
The Sunscreen Song!

Wanneer ben jij ultiem tevreden met je werk?
Als ik iets nieuws probeer en het lukt, en anderen dat ook zien. Maar misschien nog wel belangrijker dan dat: wanneer ik het tijdens het maken naar m'n zin gehad heb.

Als je voor een dag mocht ruilen met iemand, wie zou dat dan zijn?
Dwayne "the rock" Johnson.

Luister je muziek terwijl je werkt en zo ja wat voor muziek?
Voornamelijk tijdens het uitwerken, en soms om in de stemming te komen in de concept fase. De genres lopen enorm uiteen; van pop tot metal, van soundtracks tot hiphop...

Hoe ziet jouw droomtoekomst eruit? 
Mijn droom is om ooit een combinatie tussen een galerie, studio, en klein winkeltje te hebben waarin ik het maken van nieuw werk (zowel vrij werk als op projectbasis) afwissel met het verkopen van eigen schilderijen, prints, en misschien plantjes!


Benieuwd naar al het werk van Mei-Li? Klik dan gauw door naar haar profiel!

aftermath harmen meinsma x museumnacht 010

Zaterdag 3 maart kleurde de Van Speykstraat in Rotterdam felroze tijdens de expositie van Harmen Meinsma. Het vond plaats in het pand van De Kracht van Rotterdam. Hier bij YEDS een terugblik op deze fabulous avond met faux fur jassen en roze koeken.

De ruimte vormde een diorama waarin een bonte selectie van Harmen zijn fotografie te zien was. Naast deze kleurrijke projectie werd de fotografie vergezeld door performance duo 'The Original Fallen Angels'. De twee zeemeerminnen en het kleurrijke werk zorgden voor veel bekijks en hebben Rotterdam deze nacht een stukje meer roze gekleurd :)

Deze expositie werd mede mogelijk gemaakt door De Kracht van Rotterdam, Flowerdales en natuurlijk Museumnacht010!

Wil jij ook een te gekke expo en performance op locatie? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken :) 

interview - fotograaf loes van duijvendijk

Tijdens Art Rotterdam dit jaar brachten we een atelierbezoek aan de Borgersstraat, waar we Loes Duijvendijk ontmoette die haar atelierruimte deelt met Sylvana Lansu en Michael van Kekem. De prachtige beelden en het kleurenspel aan de wand viel meteen op. Samen met Sylvana vertelde Loes over het gezamenlijke project Emerge dat ze recent hebben afgerond. Daarvoor gingen ze een jaar lang op avontuur in Rotterdam en ze door hun camera op een andere manier naar de stad keken. De twee stijlen mixen perfect en het resultaat is bijzonder mooi. We zijn dan ook blij met Loes erbij in het netwerk van YEDS :) 
    

yeds_lvd_portret.jpg

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Loes en ik ben fotograaf. Ik werk als freelancer voor verschillende opdrachtgevers en daarnaast werk ik ook zelfstandig aan vrij werk, publicaties en exposities. Ik voel me altijd aangetrokken tot het stedelijk en natuurlijk landschap, waarin ik op zoek ga naar details, zoals vormen, kleur en structuren.

Hoe ziet jouw ochtendritueel eruit?
Slapend. Ik ben meer een avond mens..

Wie of wat is van invloed op wat je maakt?
De zon. De zon laat een plek op verschillende tijdstippen een ander verhaal vertellen. Bepaalde details, zoals lichtstralen, schaduw, kleur en textuur worden zo extra benadrukt. Daarnaast is verwondering heel belangrijk voor mijn werk. Ik moet het ‘wauw’ effect hebben en enthousiast worden van een plek voordat ik ga fotograferen.Welk advies of wijsheid is je het meest bij gebleven?
Haha, vergeet je lensdop niet af te doen ;)

Wanneer ben jij ultiem tevreden met je werk?
Als ik erachter kom tijdens het inscannen dat ik super vette foto’s heb gemaakt, maar dan ook echt vette foto’s.

Als je voor een dag mocht ruilen met iemand, wie zou dat dan zijn?
Gewoon een dagje onbezorgd een kind van drie zijn.

Luister je muziek terwijl je werkt en zo ja wat voor muziek?
Meestal luister ik naar dj-sets, verder vind ik disco, house en hiphop leuk.

Hoe ziet jouw droomtoekomst eruit?
Doen wat ik leuk vind. Ik wil heel graag nog meer exposeren, publicaties maken en meer van de wereld zien.

Benieuwd naar meer werk van Loes? Check hier haar profiel

 

24 & 25 maart: pop-up gaard warenhuis

Op 24 en 25 maart van 12.00 tot 18.00 opent het Pop-up warenhuis weer haar deuren en jij bent natuurlijk van harte welkom!

pop up gaard.png


De Pop-Up Gaard is de plek in Leidsche Rijn waar je bij de ontwerper zelf unieke producten zoals, keramiek, kunst, sieraden, mode en illustraties kan bekijken en kopen. Een warenhuis met heel veel producten en inspiratie. 

Ontwerpstudio Kars + Boom en monoprinter Hinke Weikamp initiëren deze mooie dagen. Wist je dat Hinke afgelopen week instagram overnam? Neem nog gauw een kijkje!

interview - fotograaf sylvana lansu

Tijdens een atelierbezoek aan de Borgersstraat tijdens Art Rotterdam een paar weken geleden ontmoetten we Sylvana, ze deelt namelijk een atelier met Michael van Kekem. Er hing prachtig werk van haar aan de wand en raakten aan de praat. Vrij snel daarna kwam de match met YEDS tot stand en we zijn erg blij met deze mooie aanvulling!   

 Sylvana

Sylvana

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Sylvana Lansu, en ben fotograaf. Mijn werk gaat over de relatie tussen menselijke elementen en hun omgeving. Dit kan variëren van kleine aanpassingen tot kunstmatige structuren.

Hoe zou je jouw karakter in 5 woorden omschrijven?
Sportief, nuchter, avontuurlijk, serieus, flexibel

Wie of wat is van invloed op wat je maakt?
Vaak zijn het terugkerende thema’s die terugkomen, zoals bijvoorbeeld reizen. Hier lees ik dan graag veel over. Inspirerende exposities vind ik ook altijd erg fijn!

Welke kunstenaar bewonder je?
Een van mijn favoriete fotoboeken is het boek ‘Fuck you sunset’ van Janneke de Jong. En op het moment Robin de Puy, stiekem ben ik jaloers op haar road trip.

Wat speelde je als kind het liefst?
Verkleed partijtjes

Wanneer ben jij ultiem tevreden met je werk?
Op het moment dat ik het gevoel heb dat het klopt.

Wat staat nog bovenaan jouw bucket list?
Ik wil heel graag een keer met de trans Mongolië express naar Mongolië

Hoe ziet jouw droomtoekomst eruit? 
Het liefst wil ik nog een keer voor langere tijd in het buitenland werken.

Meer zien en lezen over Sylvana? Klik dan gauw door naar haar profiel!

harmen meinsma exposeert tijdens museumnacht010

mydearjoyce_harmenmeinsma.jpg

Zaterdag 3 maart kleurt de van Speykstraat felroze. Modefotograaf Harmen Meinsma toont in het pand van de Kracht van Rotterdam een selectie van zijn werk tijdens MUSEUMNACHT 010. The Original Fallen Angels verzorgen een fabulous performance.

Het pand waar de expositie plaatsvindt is niet toegankelijk maar fungeert als een diorama. Het werk en de performance zijn enkel vanaf de buitenkant door het raam te aanschouwen, dus vergeet niet je faux fur jas aan te doen!

Deze manifestatie wordt mede mogelijk gemaakt door Flowerdales, De Kracht van Rotterdam en Museumnacht010.
 

Van Speykstraat 145d Rotterdam
zaterdag 3 maart | 20:00 – 01:00u


Over Harmen
Van zijn eerste tot twintigste levensjaar is Harmen Meinsma (b. 1991, NL) opgegroeid bij zijn oma in een klein dorpje in Friesland. Tijdens zijn tienerjaren begon hij daar op een zolderkamer met het maken van foto’s van zichzelf en vriendinnen. In die ruimte kon hij volledig zichzelf zijn en zijn eigen fantasie tot leven wekken.

Fotografie werd een positieve uitvlucht en de camp invloeden die hij destijds intuïtief inzette, leerde hem dat er geen lelijkheid bestaat in de wereld.
Nu tien jaar later past Harmen nog steeds deze fascinatie toe in zijn fotografie. Hij heeft zijn stijl door de jaren heen ontwikkeld en er een eigen wending aan gegeven. 
Vanuit een drang om de underdog te tonen, werkt hij vooral met modellen die afwijken van het conventionele ideaalbeeld.Meer van Harmen zien en te weten komen? Bekijk hier zijn profiel! 

landscape_Museumnacht010 2018.jpg

interview - kunstenaar annabelle binnerts

Net als ontwerpstudio Van Cappelle en Kramer schuift Annabelle Binnerts in het Stedelijk Museum Breda bij ons aan tafel om te speeddaten. Haar portfolio is veelzijdig en 5 minuten is duidelijk veel te kort om erin te duiken. Dat doen we later via skype en nu via dit interview! Annabelle, welkom bij YEDS!

Portret Annabelle (foto door Sanja Marusic).jpg

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Annabelle en ik ben beeldend kunstenaar. Ik werk in verschillende media: tekst, video, fotografie, tekeningen en performance. Vaak resulteert dit in het maken van installaties of boeken, omdat ik hier de verschillende losse onderdelen goed in kan combineren. 

Hoe zou je jouw karakter in 5 woorden omschrijven?
Enthousiast, perfectionistisch, rustig, ambitieus, bedachtzaam.

Wie of wat is van invloed op wat je maakt?
Veel van mijn werken gaan in op de ruimte waar ik me op dat  moment in bevind. Zo kwam bijvoorbeeld een groot deel mijn  afstudeerproject voort uit een residentie die ik had gedaan in de middle of nowhere van Dartmoor National Park. Ik vond het  fascinerend om de manier waarop we met dit soort ruimtes omgaan te onderzoeken, hoe we proberen om grip te krijgen op dit soort ongrijpbare plaatsen. 

Welke kunstenaar bewonder je?
Ik ben groot fan van het werk van Giuseppe Penone, Marinus  Boezem en James Turrell. Ook kijk ik graag naar het werk van Mark Manders, Maria Barnas, Voebe de Gruyter, Wouter Venema, Vibeke Mascini.

Wat speelde je als kind het liefst?
Ik las en tekende heel veel, en zette graag mijn eigen boekjes in elkaar. 

Wanneer ben jij ultiem tevreden met je werk?
Meestal op het moment dat het nét af is (hierna vervaagt de  tevredenheid weer en wil ik graag iets nieuws en nog beters maken). 

Wat staat nog bovenaan jouw bucket list?
Ik wil heel graag een keer naar het middelpunt van de Zuidpool. 

Hoe ziet jouw droomtoekomst eruit? 
In de toekomst hoop ik een groter atelier te hebben, waar ik vaak kan zijn om nieuw werk te maken, wat ik dan weer met regelmaat kan laten zien op (internationale) beurzen en  tentoonstellingen.

Benieuwd naar al het werk van Annabelle? Klik dan hier door naar haar profiel.