HARMEN MEINSMA IN KUNSTCOLLECTIE HOGESCHOOL ROTTERDAM

harmen_meinsma_hogeschool_rotterdam20.jpg

De hogeschool Rotterdam heeft drie foto’s van Harmen Meinsma opgenomen in hun kunstcollectie. Op groot formaat en een prominente plek. Op vrijdag 1 juni is het werk onthuld in de nieuwbouw van de Kralingse Zoom. Drie megaportretten van bewoners van een camping in Hoek van Holland. "Ik houd ervan om bijzondere Rotterdammers op een voetstuk te plaatsen," licht Harmen (1991) toe. "Mijn werk is een kleurrijke heropvoering van reëel bestaande situaties." 

Deze foto's maakte hij in Hoek van Holland in opdracht van De Kracht van Rotterdam – een podium voor de stad, haar bewoners en fotografen. Zonder vooropgezet plan trok Harmen het gebied in. Op een zondagmiddag belandde hij bij een Elvis Presley tribute-concert, waar hij Gerda ontmoette. "Met haar man bezit ze een huisje op de camping in het recreatiegebied. Het maakte mij nieuwsgierig. Toen ik op de camping kwam en de bijhorende toeters en bellen zag, wist ik meteen: zij wordt mijn model en hier moet het project plaatsvinden." 

Hij won het vertrouwen van Gerda en andere campingbewoners en kreeg alle medewerking. "Hun ziel zit diep verankerd in de Hoekse camping en het zijn allemaal opvallende verschijningen. Ik vind het uitermate boeiend hoe je als fotograaf werkelijk iedereen kunt omtoveren tot een ster. Ook zoek ik graag de grenzen op tussen feit en fictie. Ik begon heel documentair, en speelde vervolgens met clichés door styling en licht toe te voegen." 


Bekijk de foto's van deze geslaagde openingsavond. Herken je de modellen en muzes van Harmen in het publiek? 

Fotocredits: Perrine Philomeen & Danny Bok

Meer info en werk van Harmen bekijken? Dat kan hier! 
Benieuwd naar de mogelijkheden om werk aan te schaffen of werk in opdracht te laten maken? Neem dan contact met ons op! 

interview - lies de rooij

Lies stuurde ons een vrolijk bericht via de website en is onlangs onderdeel geworden van de YEDS CLUB. We vinden haar een fantastische toevoeging aan ons groeiende netwerk en stellen haar graag aan jou voor via dit interview! 

 Lies 

Lies 

Wie ben je en wat doe je?
Hi ik ben Lies en ik ben in tweeduizenddertien afgestudeerd aan de KABK in Den Haag. De laatste jaren heb ik mij ontwikkeld als  visuele verhalenverteller. In mijn werk ontrafelen zich vaak dromerige taferelen. Alledaagse vondsten combineer ik graag op een speelse, ongewone manier. Wat vanzelfsprekend is wordt uit zijn context getrokken en veranderd in een fantasierijk verhaal. Ik maak gebruik van verschillende technieken zoals fotografie, film, tekenen, schilderen en collages.
Sinds dit jaar heb ik een webshop waar ik mijn werk ook op verkoop en daarnaast geef ik creatieve workshops aan kinderen.

Hoe zou je jouw karakter in 5 woorden omschrijven?
Ietwat luidruchtig, positief, onhandig, dromerig, energiek.

Wie of wat is van invloed op wat je maakt?
Mijn omgeving, ik moet rust hebben en helemaal alleen kunnen werken, anders word ik te snel afgeleid. En spullen, heel erg veel spullen, plaatjes en kringlopen moeten er in de buurt zijn.

Welke kunstenaar bewonder je?
Tim Walker, Thorsten Brinkman, Sarah Illenberger en Maarten Spruyt. Dit zijn namen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik waan mij maar al te graag in hun werelden.

Wat speelde je als kind het liefst?
Spookhuisje, met de buurjongens maakten we dan outfits en brouwsels waarmee we iedereen gingen betoveren.

Wanneer ben jij ultiem tevreden met je werk?
Als ik zie dat er een eenheid is ontstaan uit alle losse flarden van ideeën.

Wat staat nog bovenaan jouw bucket list?
Een heel huis ombouwen tot mijn wonderwereld, in elke kamer zou zich dan een ander tafereel afspelen.

Hoe ziet jouw droomtoekomst eruit? 
In mijn droomtoekomst, heb ik nog steeds een eigen atelier maar dan iets groter zodat ik nog meer spullen (dierbare rommel) kwijt kan, heb ik in het buitenland een solo expositie gehad en heeft Vogue IT een fantastisch interview over mij gepubliceerd. Dan heb ik de perfecte balans gevonden tussen een creatief en verdienend kunstenaars bestaan.

Al het werk zien van Lies? Of wil je er graag 1 aan je muur? Klik dan hier door naar haar profiel of neem gelijk contact op.

19 t/m 22 april: expositie - fotografie loes van duijvendijk & sylvana lansu

Neem deze week de lift naar de 7de verdieping van het Groot Handelsgebouw in Rotterdam! Daar tonen fotografen Sylvana Lansu en Loes van Duijvendijk een prachtige expositie, als onderdeel van het Motel Mozaique Festival.
Te bezoeken van 19 t/m 22 april ✨
 

21 & 22 april: verkoopexpositie michael van kekem in amsterdam

In het weekend van 21 en 22 april a.s. is er bij het Grafisch Werkcentrum Amsterdam i.s.m. De Toffe Toko een verkoopexpositie met o.a. een selectie van het werk van zeefdrukkoning Michael van Kekem! Speciaal voor deze expo is hij achter de letterpress gaan staan en heeft hij een eigen tekst gezet, en dit gedrukt op een aantal gezeefdrukte monoprints.

Ga dus vooral even kijken in de mooie werkplaats en naar het werk van Michael en veel andere grafische kunstenaars! Check de insta van Michael voor alle teasers.

de week met - ontwerpstudio van cappelle en kramer

YES, ontwerpstudio Van Cappelle en Kramer neemt deze week t/m 1 april de YEDS insta over!
Deze twee dames geven maatschappelijk ingestoken projecten fantastisch vorm.

Benieuwd? Neem dan hier een kijkje ----------->  YEDS INSTA

interview - illustrator mei-li nieuwland

Een tijd geleden ontmoetten we Mei-Li tijdens een middag waar mensen uit allerlei disciplines vertelden en lieten zien wat ze doen. Daar werd snel de mooie overlap duidelijk; het verbinden en inzetten van kunst en creativiteit aan inhoudelijke thema's en opdrachten. We zijn dan ook zeer verheugd met deze waardevolle aanvulling bij YEDS! 

Mei-Li 

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Mei-Li Nieuwland en ik maak strips en illustraties, en soms als vrij werk schilder ik ook. In mijn strips en illustraties probeer ik mensen aan het denken te zetten: om iets beter te snappen, of om een opinie te vormen over complexe onderwerpen.

Hoe ziet jouw ochtendritueel eruit?
Push-ups of andere exercise om te rekken en strekken, daarna zet ik een pot thee en browse ik nieuws en updates. Ik probeer kleine emails en berichten zo veel mogelijk direct in de ochtend te beantwoorden.

Wie of wat is van invloed op wat je maakt?
Pfoe, dat zijn een hoop dingen! Mijn werk is vaak een reflectie van hoe ik me voel en waar ik op dat moment door gegrepen word. Daardoor spelen de mensen om me heen een belangrijke rol. De relatie tussen mens en technologie is een thema dat vaak terugkomt in mijn werk en alsmaar blijft veranderen. Verder haal ik op het moment veel inspiratie uit Taoïsme en oude Chinese schilderijen van de natuur. 

Welk advies of wijsheid is je het meest bij gebleven?
The Sunscreen Song!

Wanneer ben jij ultiem tevreden met je werk?
Als ik iets nieuws probeer en het lukt, en anderen dat ook zien. Maar misschien nog wel belangrijker dan dat: wanneer ik het tijdens het maken naar m'n zin gehad heb.

Als je voor een dag mocht ruilen met iemand, wie zou dat dan zijn?
Dwayne "the rock" Johnson.

Luister je muziek terwijl je werkt en zo ja wat voor muziek?
Voornamelijk tijdens het uitwerken, en soms om in de stemming te komen in de concept fase. De genres lopen enorm uiteen; van pop tot metal, van soundtracks tot hiphop...

Hoe ziet jouw droomtoekomst eruit? 
Mijn droom is om ooit een combinatie tussen een galerie, studio, en klein winkeltje te hebben waarin ik het maken van nieuw werk (zowel vrij werk als op projectbasis) afwissel met het verkopen van eigen schilderijen, prints, en misschien plantjes!


Benieuwd naar al het werk van Mei-Li? Klik dan gauw door naar haar profiel!

aftermath harmen meinsma x museumnacht 010

Zaterdag 3 maart kleurde de Van Speykstraat in Rotterdam felroze tijdens de expositie van Harmen Meinsma. Het vond plaats in het pand van De Kracht van Rotterdam. Hier bij YEDS een terugblik op deze fabulous avond met faux fur jassen en roze koeken.

De ruimte vormde een diorama waarin een bonte selectie van Harmen zijn fotografie te zien was. Naast deze kleurrijke projectie werd de fotografie vergezeld door performance duo 'The Original Fallen Angels'. De twee zeemeerminnen en het kleurrijke werk zorgden voor veel bekijks en hebben Rotterdam deze nacht een stukje meer roze gekleurd :)

Deze expositie werd mede mogelijk gemaakt door De Kracht van Rotterdam, Flowerdales en natuurlijk Museumnacht010!

Wil jij ook een te gekke expo en performance op locatie? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken :) 

interview - fotograaf loes van duijvendijk

Tijdens Art Rotterdam dit jaar brachten we een atelierbezoek aan de Borgersstraat, waar we Loes Duijvendijk ontmoette die haar atelierruimte deelt met Sylvana Lansu en Michael van Kekem. De prachtige beelden en het kleurenspel aan de wand viel meteen op. Samen met Sylvana vertelde Loes over het gezamenlijke project Emerge dat ze recent hebben afgerond. Daarvoor gingen ze een jaar lang op avontuur in Rotterdam en ze door hun camera op een andere manier naar de stad keken. De twee stijlen mixen perfect en het resultaat is bijzonder mooi. We zijn dan ook blij met Loes erbij in het netwerk van YEDS :) 
    

yeds_lvd_portret.jpg

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Loes en ik ben fotograaf. Ik werk als freelancer voor verschillende opdrachtgevers en daarnaast werk ik ook zelfstandig aan vrij werk, publicaties en exposities. Ik voel me altijd aangetrokken tot het stedelijk en natuurlijk landschap, waarin ik op zoek ga naar details, zoals vormen, kleur en structuren.

Hoe ziet jouw ochtendritueel eruit?
Slapend. Ik ben meer een avond mens..

Wie of wat is van invloed op wat je maakt?
De zon. De zon laat een plek op verschillende tijdstippen een ander verhaal vertellen. Bepaalde details, zoals lichtstralen, schaduw, kleur en textuur worden zo extra benadrukt. Daarnaast is verwondering heel belangrijk voor mijn werk. Ik moet het ‘wauw’ effect hebben en enthousiast worden van een plek voordat ik ga fotograferen.Welk advies of wijsheid is je het meest bij gebleven?
Haha, vergeet je lensdop niet af te doen ;)

Wanneer ben jij ultiem tevreden met je werk?
Als ik erachter kom tijdens het inscannen dat ik super vette foto’s heb gemaakt, maar dan ook echt vette foto’s.

Als je voor een dag mocht ruilen met iemand, wie zou dat dan zijn?
Gewoon een dagje onbezorgd een kind van drie zijn.

Luister je muziek terwijl je werkt en zo ja wat voor muziek?
Meestal luister ik naar dj-sets, verder vind ik disco, house en hiphop leuk.

Hoe ziet jouw droomtoekomst eruit?
Doen wat ik leuk vind. Ik wil heel graag nog meer exposeren, publicaties maken en meer van de wereld zien.

Benieuwd naar meer werk van Loes? Check hier haar profiel

 

24 & 25 maart: pop-up gaard warenhuis

Op 24 en 25 maart van 12.00 tot 18.00 opent het Pop-up warenhuis weer haar deuren en jij bent natuurlijk van harte welkom!

pop up gaard.png


De Pop-Up Gaard is de plek in Leidsche Rijn waar je bij de ontwerper zelf unieke producten zoals, keramiek, kunst, sieraden, mode en illustraties kan bekijken en kopen. Een warenhuis met heel veel producten en inspiratie. 

Ontwerpstudio Kars + Boom en monoprinter Hinke Weikamp initiëren deze mooie dagen. Wist je dat Hinke afgelopen week instagram overnam? Neem nog gauw een kijkje!

interview - fotograaf sylvana lansu

Tijdens een atelierbezoek aan de Borgersstraat tijdens Art Rotterdam een paar weken geleden ontmoetten we Sylvana, ze deelt namelijk een atelier met Michael van Kekem. Er hing prachtig werk van haar aan de wand en raakten aan de praat. Vrij snel daarna kwam de match met YEDS tot stand en we zijn erg blij met deze mooie aanvulling!   

 Sylvana

Sylvana

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Sylvana Lansu, en ben fotograaf. Mijn werk gaat over de relatie tussen menselijke elementen en hun omgeving. Dit kan variëren van kleine aanpassingen tot kunstmatige structuren.

Hoe zou je jouw karakter in 5 woorden omschrijven?
Sportief, nuchter, avontuurlijk, serieus, flexibel

Wie of wat is van invloed op wat je maakt?
Vaak zijn het terugkerende thema’s die terugkomen, zoals bijvoorbeeld reizen. Hier lees ik dan graag veel over. Inspirerende exposities vind ik ook altijd erg fijn!

Welke kunstenaar bewonder je?
Een van mijn favoriete fotoboeken is het boek ‘Fuck you sunset’ van Janneke de Jong. En op het moment Robin de Puy, stiekem ben ik jaloers op haar road trip.

Wat speelde je als kind het liefst?
Verkleed partijtjes

Wanneer ben jij ultiem tevreden met je werk?
Op het moment dat ik het gevoel heb dat het klopt.

Wat staat nog bovenaan jouw bucket list?
Ik wil heel graag een keer met de trans Mongolië express naar Mongolië

Hoe ziet jouw droomtoekomst eruit? 
Het liefst wil ik nog een keer voor langere tijd in het buitenland werken.

Meer zien en lezen over Sylvana? Klik dan gauw door naar haar profiel!