Köln, jawoohl!

Het is misschien niet de eerste stad die bij je opkomt als je denkt aan een weekendje weg. Maar serieus, Köln is echt een aanrader! Vanaf Rotterdam maar 3 uur rijden en je hebt meteen de goede Deutsche vibe te pakken... Het Belgische Viertel was favoriet om rond te lopen; hele leuke boetiekjes, café's en restaurants. Wat toppers:

  • Vintage en ontwerpers bij TODD (Brüsseler Straße 72)
  • Lekker drankje bij YO! tussen het groen (Neue Maastrichter Straße 2)
  • Fantastisch Thais bij "Krua Thai" (Brüsseler Straße 40-42). Niet meteen de meest gezellige plek, maar de TL verlichting en lelijke inrichting vergeet je meteen na de eerste hap.

Als je uitgeshopt, gegeten en gedronken bent, neem dan de metro naar de wijk "Ehrenfeld" om rond te lopen en de mooie streetart te bekijken. Overal duiken de wandschilderijen op dus loop gewoon wat random straten in. Als je toch nog niet genoeg winkels hebt gezien, loop dan naar de Körner Straße.

Streetart in Ehrenfeld

Streetart in Ehrenfeld

Streetart in Ehrenfeld

Streetart in Ehrenfeld