3-2-1 graduate | emma wackers

YEDS scout graag nieuw talent en met het project 3-2-1 GRADUATE zetten we de afstudeerders van de Willem de Kooning Academie extra in het zonnetje!  Emma Wackers neemt je mee op reis door de Nederlandse toleranties en taboes met haar project ‘Zo normaal als een pleister’ 

 
Graduates yeds 2 Emma Wackers.jpg

‘Zo normaal als een pleister’

Hallo! Mijn naam is Emma Wackers en ik studeer fotografie aan de Willem De Kooning Academie. Met mijn Afstudeerwerk, genaamd: ‘Zo normaal als een pleister’, adresseer ik naar de Nederlander om een gesprek te hebben met elkaar. Binnen Nederland ligt er een taboe op het spreken over de kleur van onze huid en alle privileges die je daarmee wel of niet hebt.

 

Met dit werk heb ik een groot onderzoek gedaan naar wat het betekent om in een land te leven waar men zich niet bewust is van zijn witte perspectief en hoe zich dat uit in het dagelijkse. Ik onderzoek mijn eigen positie hierbinnen en vraag de kijker hierover in gesprek te gaan.


Tijdens de expositie zou het fantastisch zijn als vele mensen met elkaar de conversatie aan gaan. Kom daarom niet alleen naar de expositie maar ook zeker een kijkje nemen bij mijn installatie, ervaar de complexiteit en deel jouw visie!

Zien? Kom dan langs bij Emma en de rest van de graduates op een van de volgende data:

WdKA Graduation Show - Westblaak 10, Rotterdam
Donderdag 29 juni: 17.00 - 23.00u
Vrijdag 30 juni: 11.00 – 23.00u
Zaterdag en zondag 1-2 juli: 11.00 -18.00u