3-2-1 graduate | roza schous

YEDS scout graag nieuw talent en met het project 3-2-1 GRADUATE zetten we de afstudeerders van de Willem de Kooning Academie extra in het zonnetje! Voor Roza Schous is haar afstudeerproject het begin van haar droom:  een plek ontwerpen waar jonge makers kunnen werken, eten en producten verkopen.

 

Ik ben Roza en studeer fotografie. Mijn minor was New Frontiers, een commerciële minor.  De foto’s van mijn werk zijn onderdeel van de serie over Lizet van der Knaap, een mode ontwerpster uit Rotterdam. De proces foto is het moodboard dat ik maakte voor de fysieke winkel. Mijn afstudeerproject is het begin van een groter geheel, een project waar ik al jaren over droom: een plek ontwerpen waar jonge makers kunnen werken, eten en producten verkopen. Waar ze projecten kunnen laten zien die nog in ontwikkeling zijn, een nieuw experiment, of een samenwerking kunnen aangaan met één van de andere makers uit het pand. Voor mijn afstudeerproject ben ik aan de slag gegaan met het winkel gedeelte van deze droom en ontwierp ik een winkel waar de producten van jonge makers uit Rotterdam goed tot hun recht zouden komen. 

Ik gebruik fotografie als tool om de jonge makers waarvan de producten te koop zijn in de winkel in de spotlight te zetten. Zowel het proces, de producten en de makers zal ik professioneel fotograferen. Door dit alles vast te leggen kan ik het verhaal van het product en de maker beter vertellen. Dit vind ik belangrijk omdat op die manier goed kan laten zien waarom een product zo bijzonder is. 

De producten in de winkel zijn niet alleen ontworpen door jonge makers uit Rotterdam, maar ook in samenwerking met Nieuwkomers, de winkel die ik ontworpen heb. Zo ontstaan er unieke producten die anders nooit ontstaan waren. Door middel van mijn project krijg je een kijkje achter de schermen bij jonge makers uit Rotterdam en de producten die ze maken.


Zien? Kom dan langs bij Roza en de rest van de graduates op een van de volgende data:

WdKA Graduation Show - Westblaak 10, Rotterdam
Donderdag 29 juni: 17.00 - 23.00u
Vrijdag 30 juni: 11.00 – 23.00u
Zaterdag en zondag 1-2 juli: 11.00 -18.00u