#check - karen van gilst

Karen van Gilst aan het woord, onze trouwe fotografe die met al haar enthousiasme, eigen stijl en harde werk een mooi portfolio vult. Ook voor YEDS mooie beelden gemaakt en vanaf nu deelt ze hier af en toe een kijkje in haar wereld achter de schermen. Deze blog staat vol van bruisende (nieuwe) plannen, voornemens en eerste resultaten!

2015.
Het nieuwe jaar is pas een week bezig en die lijst met nieuwe goede voornemens kan ik al bijna in de prullenbak gooien. Klinkt dat niet een beetje negatief Karen? Nee. 2 januari begon ik met een van mijn favoriete opdrachten. Het verzorgen van een albumfoto en persfoto’s van een van de beste jazz muzikanten van Nederland. Stephanie Francke. #check.

Zoals voor zoveel mensen geldt, was een photoshoot ook niet de lievelingsbezigheid van Stephanie. Gelukkig ligt daar voor mij een uitdaging die ik maar al te graag aan ga. Bij mij loopt niemand de studio uit zonder dat hij of zij de foto heeft waar hij tevreden mee is. Professioneel ben ik hetzelfde als privé. Dat creëert ruimte voor persoonlijkheid en daarmee, naar mijn mening, betere foto’s. 2 januari was een top dag, met een fantastisch leuke shoot en even tof eindresultaat.

Mijn enthousiasme in fotografie neemt af en toe de overhand als ik mijn eigen wereld mag creëren. Het is DE reden waarom ik vrij werk maak en ook DE reden waarom ik twee keer zoveel tijd stop in klussen die me permitteren om te improviseren. Het gaat vanzelf. Wat dat betreft ben je bij mij technisch gezien goedkoop uit als je me wat vrijheid geeft. 

Datzelfde gebeurde bij Edwin Quartet, ook een aantal Nederlandse Jazz toppers. Van 4 portretten creëerde ik Edwin. Een persoonlijkheid, met 4 unieke kwaliteiten en toch 1 identiteit. De foto wordt dit jaar ingezet. Focus op (jazz) muzikanten als klanten. Goed begin dacht ik zo. #check.

Over vrij werk gesproken, voor het einde van deze maand komt er ook een nieuwe foto binnen de serie ‘Statues’. Houd YEDS in de gaten, ze krijgen de behind de scenes foto’s. De datum staat nog niet vast maar de locatie is bekend. De Rotterdam, het is DE plek geworden voor een nieuwe Questionable Fairy Tale. #meervrijwerkmaken #check. 

#maatschappelijkebijdrage #fotografie #check. Ja ik zei niet dat het lijstje lang was! Maar dit is ook wel een belangrijke. Met Rik Moonen organiseer ik een reeks fotografie workshops voor senioren, in samenwerking met Laurens, zorgaanbieder in Rotterdam. De workshops zorgen ervoor dat de stem van de vaak onderbelichte groep, versterkt wordt. Nog voor de zomer komt er een expositie van alle deelnemers.

#tobecontinued

Karen.