annette goedegebuure - multidisciplinair

We ontmoeten Annette bij de StationsHuiskamer in Rotterdam, waar ze enthousiast vertelt over haar passie voor de kunst die ze maakt en dat ze dit graag aan een groter publiek zou willen laten zien. We zijn verrast door haar originele en diverse werk en gaan voor haar op zoek naar een mooi VERS WERK podium in de stad. Hier delen we alvast enkele werken en haar verhaal!


Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Annette Goedegebuure. Ik werk 15 uur per week bij post nl en de rest van mijn tijd vul ik met o.a. het maken van schilderijen. Momenteel zijn dat voornamelijk digitale werken. Een dag in de week volg ik lessen aan de St. Lucas Academie voor de schone kunsten in Kapellen (België). Daar heb ik gekozen voor de richting multidisciplinair. Wat ik ook graag doe: drummen, zingen, yoga, lezen, tv kijken, drinken en of eten met vrienden en of familie, muziek luisteren en maken, tuinieren.

Wie of wat is van invloed op wat je maakt?
Bij mijn digitale werk zijn de apps die ik gebruik van grote invloed. Ik ontdek regelmatig nieuwe apps waar ik mee wil werken en dan ontstaan er vanzelf weer nieuwe vormen, kleuren, texturen etc. Je wordt automatisch een andere richting opgestuurd wat weer nieuwe inspiratie oplevert. Voor de rest experimenteer ik er op los en zo ontstaat er altijd wel iets wat me bevalt.

Hoe ziet jouw optimale werkplek eruit?
Mijn digitale werk doe ik op de Ipad en daar heb ik niet veel plek voor nodig. Mijn ideale plek is mijn favoriete hoekje op de bank. Er zijn natuurlijk wel idealere plekken zoals in de zon op een mooi strand, of in de zon in een hangmat, of gewoon lekker buiten in de zon maar ja, in de zon zie je niks op zo'n Ipad dus je bent dan het beste binnen en dan is dat mijn beste plekje.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
Dat je, hoe onmogelijk het ook lijkt, je gewoon gaat proberen om je dromen waar te maken. Ook al ben je niet meer heel jong.


Hoe ziet jouw ideale dag eruit?
Een ideale dag is voor mij als ik niks moet en het me lukt me ook in mijn hoofd vrij te voelen en ik me dan alleen bezig hoef te houden met kunst en muziek maken. Dit is ook meteen mijn toekomstdroom.