annette goedegebuure - hoe het begon

Annette maakt (bijna) elke dag een digitale tekening die ze post op haar instagram. Hoe ze zo tot dat idee kwam verteld ze in dit blog!

Hoe ik begon met het maken van digitale kunst..
Het is ongeveer twee jaar geleden dat ik op het idee kwam om een instagram account aan te maken. Ambitieus als ik was gaf ik mezelf de opdracht om daar iedere dag iets op te gaan posten en bedacht dat ik dan dus iedere dag een mooie, interessante, speciale, fantastische foto zou gaan maken. Zo gezegd zo gedaan. Vol enthousiasme sloeg ik aan het fotograferen en iedere dag plaatste ik een foto. Ik vond ze best mooi maar zodra ik andere accounts ging bekijken kwam ik er al snel achter dat er heel veel mensen zijn die foto's plaatsen en wel heel veel mooiere en betere dan die van mij waren. Ik wist dat ik niet ambitieus en geinteresseerd genoeg zou zijn om me echt met fotografie bezig te gaan houden en het me waarschijnlijk nooit zou lukken om zulke mooie foto's te maken dus moest ik iets anders verzinnen wat volgens mij wel goed genoeg was en redelijk uniek.
Gelukkig had ik nog wat schilderijen die ik eigenlijk wel heel graag wilde maar nooit durfde laten zien en besloot dat ik dat toch gewoon maar eens moest gaan doen. Dus trok ik de stoute schoenen aan en plaatste iedere dag een schilderij. Dat voelde wel goed en dat bleef ik doen. Zo zag ik natuurlijk ook iedere dag ontzettend veel mooi, interessante en inspirerende dingen van andere accounts voorbij komen. En ik kwam erachter dat er apps bestaan waar je foto's mee kunt bewerken. Omdat ik langzamerhand ook door mn schilderijen heen aan het raken was en het niet mogelijk is er elke dag een te schilderen kwam ik op het idee ze digitaal te gaan bewerken. Er ging een wereld voor me open! De kleuren, de vormen, de texturen. Er zijn zoveel mogelijkheden en zoveel mooie effecten. Het blijft me verrassen. Fascinerend en fantastisch! Ik werk nu met verschillende apps en ben er nog lang niet klaar mee. Het is geweldig!