#bethereforyourmate | Michael van Kekem

Recent heeft Studio Michael van Kekem het project #BETHEREFORYOURMATE geïnitieerd om aandacht te geven aan het mentale welzijn en zelfmoord. Hij ontwierp een beeldmerk en verkoopt deze als badge en sticker, waarvan de opbrengst naar het goede doel Stichting 113 (preventie zelfmoord) gaat. Via YEDS delen we graag meer informatie over dit goede en belangrijke initiatief, om twee redenen. Inhoudelijk staan we erachter én het is een ijzersterk voorbeeld van de kracht van beeld. Hoe je beeld kan inzetten om mensen te bereiken en te raken, met als resultaat het behalen of onder de aandacht brengen van een (maatschappelijk) doel.

Via de hashtag #BETHEREFORYOURMATE, hoopt Michael dat we allen bewust worden van iets belangrijks, waar we met z'n allen nog steeds nauwelijks over durven discussiëren of praten. We gaan allemaal door verschillende stadia in het leven. Een traumatiserende ervaring, het verlies van een dierbare of een ongeluk wat je ervan weerhoudt te doen wat je graag doet. Dit kan allemaal bijdragen aan het krijgen van een depressie. Helaas, zonder de juiste hulp, kan een depressie lijden tot diverse mentale ziekten of de dood.

Landscape_BTFYM_INSTAGRAM.jpg

Om dit project te ondersteunen heeft Michael een prachtige serie van stickers en geborduurde badges ontworpen. De stickers en badges zijn er voor een ieder om te verspreiden of te dragen. Laat mensen weten dat je bereid bent naar hun verhaal te luisteren. De buur, de vreemdeling, je vrienden, je partner.

IMG_3023.jpg

De producten zijn te vinden in zijn webshop. Alle opbrengsten gaan naar Stichting 113, een organisatie die zich inzet voor het helpen van mensen die worstelen met hun mentale gezondheid of met de gedachten aan zelfmoord.

Waarom dit project?
In 2016 is Michael een goede vriend verloren door depressie en zelfmoord. Hij was hier dicht bij betrokken. Ze spraken over depressie en hij heeft geprobeerd, samen met naasten, om hem hier doorheen te slepen. Als illustrator heeft hij het geluk dat hij zo'n groot verlies kan proberen om te zetten in visueel werk. Hoe moeilijk dit ook is. Dit doet hij door middel van tekst en beeld en vertelt daarmee zijn verhaal. Met deze campagne wil hij iets bijdragen. Via de hashtag zal hij beeld delen wat een bijdrage kan zijn aan de gedachte dat niemand alleen is. Mensen zijn vrij om de hashtag in te zetten om hun verhaal te delen.

Laten we met z'n allen het taboe stoppen. Praat met elkaar.

Deel je verhalen. Klein of groot.
Luister naar elkaar.
Houdt van iedereen.


Wil je meer informatie? Bekijk de site van Stichting 113.
Meer zien van Michael? Bekijk zijn profiel.