biscuit biscuit - chiara

Chiara Arkesteijn is illustrator en blogt voor YEDS over haar avonturen in illustratie-land en daarbuiten. Dit keer over haar zoete nieuwste werk dat ze gaat exposeren in hostel Ani&Haakien! 


De laatste tijd teken ik graag meisjes die bij elkaar aan tafel zitten. Ze drinken thee, delen taartjes en ze kletsen. Zoals het een motief in mijn werk is, is het dat ook in mijn leven. Hoe druk ik het ook heb, een uurtje taartjes eten met vriendinnen kan wel tussendoor. Als ik aan het eind van de maand nog maar een klein beetje geld heb, vind ik daar geen betere bestemming voor dan een taartje. Het is op een bepaalde manier zo essentieel, of je het nu over iets zwaars hebt, of gewoon grappige, luchtige dingen bespreekt. Eigenlijk is het ook niet belangrijk hoe leuk het koffietentje is, of hoe zoet het taartje. Het gaat om connectie, en tijd met elkaar.

De illustraties over deze momenten, exposeer ik deze zaterdag voor het eerst bij Ani & Haakien, een huiskamer-achtig hostel in Rotterdam waar ze, vind ik, heel goed tot hun recht komen.  Juist bij een opening kun je nog een stapje verder gaan, mensen meer betrekken en diezelfde connectie met hen delen. Als je naar de meisjes op de tekeningen kijkt, kun je je de gesprekken die ze hebben, in je hoofd voorstellen. Dat gaat vanzelf, maar het leek me leuk om bij de opening juist een hint te geven, op een manier die bij het werk past. Zo kwam ik uit bij koekjes, waar de woorden uit het gesprek van de meisjes op staan. Op ieder koekje één woord. biscuit biscuit, heet de expositie dan ook. Tijdens het evenement eten de bezoekers de koekjes met daarop de woorden, op. De hints zijn dan weer weg, en de bezoekers mogen het gesprek in de tekening weer aan hun verbeelding laten. 

Ben je benieuwd naar de expositie, de tekeningen en de koekjes? Of heb je gewoon zin in thee en gezelligheid op de zaterdagmiddag? Kom dan langs bij Ani & Haakien!

RSVP HERE: biscuit biscuit
Zaterdag 7 maart om 16:00 
Hostel Ani & Haakien:  Coolsestraat 47-49, Rotterdam