(buitengewone) kunstenaars bo-danique en charlotte op pad

We werden benaderd door galerie/atelier Herenplaats. Een plek waar mensen met beeldend talent en een verstandelijke beperking of psychiatrische achtergrond worden gestimuleerd om hun artistieke talenten verder te ontwikkelen. 
Op twee prachtige dagen in augustus kwamen uit heel Nederland kunstenaars met een verstandelijke beperking naar Rotterdam. Deze BuitenGewone kunstenaars trokken samen met Rotterdamse kunstenaars door de stad om Rotterdam te schetsen, fotograferen, boetseren of te schilderen. Natuurlijk wilden we hier aan bijdragen en YEDS illustrator Bo-Danique ging op pad! Samen met Charlotte van de Herenplaats zochten ze voor dit project de hoogte op, namelijk het terras van de Suïcide Club. Charlotte heeft autisme en was af en toe in zichzelf gekeerd tijdens het tekenen. Ze gaf vanaf het begin aan dat ze niets met gebouwen had maar wel erg van dieren. Bo-Danique gaf haar de tip om gewoon lekker haar fantasie te gebruiken en te doen waar zij zelf zelf zin in had. De kunstwerken(dieren) zijn individuele kunstwerken van Charlotte. Ze dekte vaak haar tekening af. Pas wanneer haar schets klaar was, mocht Bo-Danique kijken. 
Bo-Danique: 'In het begin hebben we dus wel aardig gepraat over wat ze zou kunnen tekenen, maar op een gegeven moment heb ik haar even met rust gelaten en zijn we  apart van elkaar gaan schetsen, omdat ik merkte dat ze dan meer op haar gemak was. Toen heb ik impressie-tekeningen gemaakt en heeft zij de schets van de Rotterdam Centraal haai afgemaakt. Na het maken van de schetsen, is ze thuis de schetsen gaan uitwerken met verf.
Deze tekeningen zijn op 5 november aangeboden tijdens een veiling in Postillion Convention Centre WTC Rotterdam.