WDKA Graduates: Catharina Molenaar

'Dat ziet er mooi en comfi uit!' Dat was mn eerste gedachte bij de kleding die hier op de rekken hing. In korte filmpjes werd vervolgens duidelijk dat deze kledingstukken een mooie herinnering bij de dames op de foto's oproepen. 

Vanuit haar eigen fascinatie voor herinneringen besloot Catharina hier onderzoek naar te doen. Als je terugdenkt aan je kindertijd, is het beeld en de sfeer die je daarbij krijgt wel zo realistisch? 
Aan de hand van foto's en verhalen van anderen kwam ze erachter dat er een vervorming en vervreemding plaatsvindt. Als ontwerper heeft ze deze vervormde beelden vervolgens weer omgevormd tot nieuwe beelden. Het resultaat is hierboven te zien: een serie kledingstukken die door verschillende stappen vanuit een herinnering in het heden zijn geplaatst.  

Dat zette me aan het denken: welke (vervormde) herinneringen heb ik zoal uit mijn jeugd? En welk kledingstuk roept nog zoete herinneringen op? Ik herinner me nog een beige jurkje met een lange giraffe erop, dat ik liefst elke dag, en nacht, aandeed..
Welk kledingstuk van vroeger is jou het meeste bijgebleven?