aan het woord // chiara arkesteijn

Chiara maakt VERS WERK en ze gaat vanaf nu af en toe via YEDS bloggen over haar ervaringen als illustrator. Deze keer vertelt ze over een interessant internationaal project in Zweden, waar ze voor werd gevraagd om aan deel te nemen!

In oktober werkte ik mee aan het project "Auditory Matters III" in atelier Fylkingen in Stockholm, waarvoor De Player (polymorf productie platform in Rotterdam) was uitgenodigd. Onder leiding van Peter Fengler hebben we gewerkt aan een audioboek, in de breedste zin van het woord. De groep bestond naast mij uit geluidkunstenaar Gert-Jan Prins, mediakunstenaar Dennis Bel en kunstenaar/grafisch ontwerper van de Player, Koos Siep.

Ik als illustrator en maker van edities in papier, moest in het begin even zoeken naar mijn plek tussen het geluid en de techniek. Deze twee werelden die zo vreemd zijn voor mij, heb ik uiteindelijk op een speelse manier gebruikt in mijn werk. Voor het boek heb ik een bladzijde gemaakt van handgeschept papier (met pulp van de Zweedse krant Dagens Nyheter) waarin overgebleven stukjes elektriciteitsdraad, giethars, soldeer en zonnecellen van het werk van Dennis, Gert-Jan en Peter, verwerkt zijn. Op mijn bladzijde hebben Gert-Jan en ik een contactmicrofoon geplakt, waardoor iedere beweging die je met het papier maakt, versterkt en vervormd wordt. 

Benieuwd geworden hoe dit boek eruit ziet en klinkt? Het verschijnt later dit jaar onder de naam
TETRA GAMMA CIRCULAIRE - DOLBI BOOK en wordt in De Player tijdens ART Rotterdam gepresenteerd in een ware live show. 

Komt dat ervaren en zet de datum alvast in je agenda! 
vrijdag 6 februari 2015 // 20.00u // locatie De Player: Hillelaan 49d, Rotterdam // Entree: € 7,-