cornelis van wieren - fotograaf & meubelmaker

Cornelis toonde tijdens KEILEFEST zijn spierballen en tomeloze energie. In zijn werkplaats bij de Keilewerf kregen we een kijkje bij al het moois dat hij produceert en we zijn dan ook verheugd dat deze maker zich heeft aangesloten bij YEDS!  In dit interview kom je iets meer te weten. Tot en met eind december kun je een aantal van Cornelis' foto's en meubelen zien en kopen bij Stroop!  


Wie ben je en wat doe je? 
Ik ben Cornelis van Wieren, ik maak en transformeer meubels en fotografeer architectuur. 
 
Met welke materialen werk je het liefst?  
Het liefst met echt hout, met mijn handen en met mijn camera. Niet perse tegelijkertijd. 
 
Wie of wat is van invloed op wat je maakt? 
Het weer, ik hou van strak blauwe luchten op mijn foto’s. Qua transformeren van meubelen uiteraard het materiaal wat je voor handen hebt. 

Luister je muziek terwijl je werkt en zo ja wat voor muziek? 
Ik luister altijd muziek, alle muziek, dan gaat de rest bij mij eigenlijk automatisch.  Op mijn mp3 speler is het veelal instrumentaal; Bonobo, Royksopp, Hidden Orchestra. Animals van Bonobo doet het altijd goed. Samen met Elephant van Tame Impala en Doused van Diiv zijn dat momenteel wel mijn drie toppers. Maar volgende week kan dat wel weer anders zijn.
 
Welk advies of wijsheid is je het meest bij gebleven? 
Stay curious, blijf kijken, blijf geïnteresseerd en wees vooral niet kieskeurig.  
 
Hoe ziet jouw ideale dag eruit? 
Koud, zonnig, helder, wandelend door de stad en camera in mn jaszak, of een dag waarin alles simpelweg op z’n plek valt in de werkplaats. 
 
Kun je iets vertellen over je toekomstplannen?  
Ik hoop uiteindelijk een dusdanige stijl te creëren die ik zowel in mijn fotografie als mijn meubels kan integreren. Misschien zelfs dichter naar elkaar toe kan brengen. 
 

Gouden tip voor startende kunstenaars? 
Focus je niet te veel op één ding. Er zijn altijd disciplines die raakvlakken hebben, probeer ze te vinden en te gebruiken om jezelf te verbreden.  

Meer weten? Bekijk dan Cornelis' profiel. Wil je iets laten maken? Of heb jij een plek waar zijn werk geëxposeerd kan worden? Stuur een bericht naar info@yeds.nl.