De Hong Kong protesten verbeeld | Mei-Li Nieuwland

Je hoeft maar een schoolboek open te slaan of het is duidelijk dat beeld kan helpen om kennis op te doen. Maar is deze verheldering ook mogelijk voor kennis die dagelijks verandert, zoals het nieuws? Half augustus ging illustrator en visueel journalist Mei-Li Nieuwland deze uitdaging aan door de protesten in Hong Kong te vatten in een serie korte strips: van de aanleiding en context tot de meest recente ontwikkelingen. De strips van vier plaatjes elk combineren illustratie met journalistiek, geschiedenis en data-visualisatie om zo een complex verhaal op een simpele manier en met een hart vol empathie te vertellen. De kracht van getekende journalistiek…

In Hong Kong woeden al meer dan drie maanden hevige protesten tegen de toenemende controle vanuit de Chinese overheid. Wat begon als onvrede over een controversiële uitleveringswet is inmiddels uitgelopen op een grotere beweging voor vrijheid en democratie.

Up to date blijven, alle reacties en andere gedeelde content rondom dit ondewerp volgen? Hou dan hier haar twitter-account in de gaten.


1: The extradition bill and why HK people are still angry about it


2: The protests by the numbers and a look into how the relations between the public and the police have deteriorated.


3: The "Hong Kong Way" & the diversity of the people supporting the protests. After 3 months the HK government has yet to enter into meaningful dialogue.

4: "White Terror" and why the Emergency Ordinance might be a bigger concern than the PLA marching in right now.

Dit getekende verslag is een eigen initiatief van Mei-Li en niet met funding tot stand gekomen. Wil je haar steunen en het bereik vergroten? Zowel het delen van de content - met naamsvermelding - als een donatie (klik hier) wordt zeer gewaardeerd!

Meer getekende journalistiek en andere fascinerende projecten van Mei-Li bewonderen?
Klik hier door naar haar profiel en portfolio!
Interesse in een samenwerking?
Klik hier om met haar in contact te komen.