lauranne cox // art director

Lauranne Cox kwam al eerder voor in onderweg, ze is namelijk net afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie en we spotten haar met SNACK Magazine tijdens de WDKA Graduates tentoonstelling en schreven er een stuk over. Lees het hier terug. Anderhalve maand later spreken we haar tijdens een cappuccino en thee in Hopper, over wat ze nu doet, haar dromen en inspiratiebronnen! 

Echt stil zitten is er niet bij sinds haar afstuderen. Ze is pas net terug van Summerschool in Talin, waar ze workshops volgde in Grafisch Ontwerpen met studenten van allerlei nationaliteiten. Haar ambitie is groot, ze wil namelijk nog 4 nummers van SNACK uitbrengen. Daarvoor zoekt ze naar mogelijke samenwerkingsverbanden en manieren om de uitgave ervan rendabel te maken.

Als we haar vragen naar hoe haar stijl het beste te omschrijven is antwoordt ze dat die vooral onderzoekend, reflecterend, minimalistisch is en altijd zoekt naar een niche. Daarnaast gebruikt ze altijd een vorm waarbij ze connecties tussen mensen kan maken, dat is de terugkerende sociale component in haar werk. En wat betekent dit voor de toekomst? Ze hoopt op een eigen ontwerp studio later, waarin ze exposities kan organiseren en als art director de programmering voor art events kan doen. Geïnspireerd raakt ze o.a. door Arie Versluis en Cindy Sherman.

Lauranne staat 13 september met de rijdende stand en beperkte oplage van SNACK in de YEDS expo in 10b tijdens De Wereld van het Witte de With Kwartier in Rotterdam. Wees er dus op tijd bij en scoor een exemplaar!