expo - terrein

Martijn Koolstra, aangesloten YEDS maker, organiseerde in december de expositie "terrein" in IJsselmonde en we gingen op oud jaar langs om deze bijzondere plek te bewonderen. Speciaal is het wel, want in 2016 wordt de plek omgetoverd in AZC Beverwaard, waar een hoop om te doen is geweest.  De expo gaat over hoe je om gaat met publieke ruimte en hij heeft een aantal artiesten zoals Jazz Szu-Ying Chen, Ox Alie en Dotsy gevraagd om buiten muurschilderingen te maken op gebouwen en containers. Verder is binnen werk van hemzelf en andere kunstenaars te zien, zoals een schilderij van Bas de Boer, houtskooltekening van Float en sculpturen van Sylvia Dolislager en animaties door Esther de VlamTess Martin en Float.

Voor OPEN Rotterdam gaf Martijn een interview over de totstandkoming en wordt het terrein in beeld gebracht, bekijk hier het filmpje.

Zolang het terrein nog niet omgebouwd wordt zijn de buitenwerken nog te bewonderen én er is nog plek voor meer schilderingen! Mail bij interesse naar Martijn via info@terrein.org. Bezoek www.terrein.org voor meer informatie, beelden en toekomstige updates.