harmen meinsma - behind the scenes: bazaar beauties

Begin december introduceerden we fotografie student Harmen Meinsma met zijn eerste blog "Dames in het wild". Hij was toen al bezig met een nieuw project en dat is nu tot een resultaat gekomen dat aankomende week geëxposeerd wordt. Lees hieronder meer, bekijk de foto's van the making off foto's van dit te gekke project en ga komende week het eindresultaat bekijken bij Expo Eerste Druk! 

Tijdens dit project ben ik gefascineerd geraakt door de dames die ik ben tegen gekomen op de markt. Dames die door een bepaalde extrinsieke opsmuk uit de menigte springen. In totaal heb ik acht dames gescout en gefotografeerd.

De dames die in de eindserie te zien zijn, lopen totaal uiteen wat betreft hun achtergrond, en toch hebben ze samen iets gemeen; ze houden van de spotlights.

In samenwerking met ontwerper Nada van Dalen, heb ik de dames met een team stylisten geveinsd tot ultieme glamour persoonlijkheden. Hierin heb ik me laten inspireren door jaren 80 kitsch en heb ik facetten van de markt naar een high fashion niveau getild.

Mede mogelijk gemaakt door: Nada van Dalen, Leon de Jong, Andres Felipe de Jong, Anne-Marie, Ruth, Joyce, Rina, Nadia, Petra, Nancy & Len

Het eind werk zal te zien zijn op expositie ‘Eerste Druk’ waar Harmen samen met 26 andere fotografie studenten mijn werk toont aanstaande woensdag 20 januari tot en met vrijdag 22 januari. De expositie vindt plaats in het Westelijk Handelsterrein: van Vollenhovenstraat 15, Rotterdam.

Openingstijden:
20 januari - 16:00-22:00 (18:30 officiële opening)
21 januari - 14:00-21:00
22 januari - 14:00-21:00