harmen meinsma - dames in het wild

De portfolio avond van de Willem de Kooning Academie bezoeken heeft ons veel leuke nieuwe contacten opgeleverd! Hier weer een voorbeeld want we werden bijzonder enthousiast van het excentrieke werk dat Harmen Meinsma maakt, die naar eigen zeggen altijd een fascinatie heeft gehad voor dames op leeftijd. Zijn onderzoek begon op de markt van Rotterdam en dit vormt momenteel ook de rode draad in zijn nieuwste project. Wij krijgen een kijkje in de keuken van zijn onderzoek.

Deze eerste beelden zijn puur voor onderzoek, om te zien wat voor type dames ik in het wild tegenkom. Al snel besefte ik dat ik de opsmuk van een aantal dames prachtig vond om te zien. Ik heb onderzoek gedaan naar "de vrouw als Alpha en de male gaze". En ik merkte dat de vrouwen in het “echte” leven op een bepaalde manier hiernaar toe kunnen leven.

Vanuit mijn markt onderzoek ben ik op bezoek geweest bij een dame die ik ontmoette....

Ik heb gaandeweg mijn zoektocht ontwerper Nada van Dalen tegengekomen en de rauwe mode die zij maakt spreekt mij heel erg aan. Voor mijn eind serie ben ik van plan om de uiterlijke schijn van de Rotterdamse (of misschien wel de algemene) marktvrouw als thema te gebruiken. Het eind werk zal gemaakt worden in de studio, waar ik de volledige regie in handen heb. 

Het moet de marktvrouw samen met de mode van Nada tot een high fashion niveau tillen. Zoals ik in mijn werk tot nu toe veel doe. De beelden in dit artikel vertegenwoordigen mij als fotograaf niet zozeer, maar het is vooral een documentatie van wat ik ben tegen gekomen. De eind serie wordt hyper in scene gezet met een zestal aan dames op leeftijd.

Over een tijdje zal hij ons weer updaten! Maar reserveer alvast wat tijd in je agenda eind januari, want het eindwerk is te zien op de expositie, georganiseerd door 3e jaars fotografiestudenten, bij het Westelijk Handelsterrein op 20-22 januari! Like hun facebookpagina hier, om van de details op de hoogte te blijven! 

Hieronder nog een aantal eerdere werken van Harmen. Meer zien? www.harmenmeinsma.com