interview - illustrator esther sepers

Een tijdje geleden kregen we een heel enthousiast mailtje van Esther Sepers, dat ze via iemand bij 512 Nijmegen van YEDS had gehoord en graag wilde afspreken om te kijken of we iets voor elkaar konden betekenen. Heel leuk om te horen dat men ons zelfs in Nijmegen al weet te vinden! Zodoende spraken we af bij de StationsHuiskamer, waar we er snel achter kwamen dat Esther zich graag wilde aansluiten om op deze manier de mogelijkheid te krijgen om te exposeren in Rotterdam en tegelijkertijd in contact te komen met andere makers. Wij zijn blij met deze ondernemende illustrator erbij! Lees hier meer over Esther en bekijk haar toffe werk. En wie weet binnenkort in het echt ergens in de stad of tijdens een event te bewonderen...
 

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Esther Sepers 25 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend in 's-Hertogenbosch. Ik ben illustratrice en werk veel in opdracht, dat doe ik voor iedereen die een illustratie nodig heeft. Ook verkoop ik ‘vrij werk’ via winkels en via mijn eigen webwinkel. Dat vind ik natuurlijk stiekem het allerleukste om te doen!

Met welke materialen werk je het liefst? 
Tegenwoordig werk ik bijna alleen nog maar digitaal met een tekentablet dus. Maar ik vind het nog steeds leuk om met een potlood of pen aan de slag te gaan en vrije krabbels te maken. Het liefst werk ik dus digitaal maar andere tekenmaterialen zeker niet uitgesloten..

Wie of wat is van invloed op wat je maakt?
Als ik in opdracht werk natuurlijk de opdrachtgever. Maar als ik vrijwerk maak is dat erg uiteenlopend dat kan mijn stemming zijn, inspiratie, een persoon, een gebeurtenis eigenlijk van alles.

Luister je muziek terwijl je werkt en zo ja wat voor muziek?
Ja! Ik luister altijd dezelfde muziek. Nu luister ik al een paar maanden naar The tallest man on earth en een zelf gefabriceerde muzieklijst in Spotify. 

Welk advies of wijsheid is je het meest bij gebleven?
Ik vind het heel erg belangrijk dat mijn werk hetgeen is dat ik het allerleukst vind om te doen. Of dit een wijsheid van mezelf is of van iemand anders weet ik niet maar het bevalt me wel.

Hoe ziet jouw ideale dag eruit?
Het klinkt een beetje klef maar mijn ideale dag is met mijn vriend samen zijn. Samen een wandeling maken, zwemmen of naar de dierentuin. Eigenlijk zou je nu verwachten dat ik tekenen zeg… maar dat doe ik de rest van de week al.

Kun je iets vertellen over je toekomstplannen?
Ik hoop in de toekomst nog veel meer te kunnen illustreren en wat meer zekerheid te krijgen. Nu is het nog heel erg wisselend hoe het gaat de ene keer ben ik druk en de andere keer heb ik niets te doen. Het zou natuurlijk een hele luxe zijn als ik kan zeggen dat dit mijn werk is en ook altijd erop kan vertrouwen dat ik weer nieuwe en leuke opdrachten vind. Al denk ik dat je als zelfstandig ondernemer die onzekerheid toch altijd zult houden... 

Meer weten over Esther? Bekijk hier haar profiel: Esther Sepers