interview - Janina Schipper


Een tijd geleden zocht Janina contact met YEDS en na een interessant bezoek aan haar studio werd al snel duidelijk dat er een match was. Graag stellen we je aan haar voor via dit interview en
haar profiel op de website!

Studio Schipper - Janina Schipper - Profielfoto.jpg

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Janina Schipper, kunstenaar en ik maak landschapskunst, tekeningen en monoprints waarbij de nadruk ligt op stilte, ervaring en mijmering.

Wat wilde je vroeger worden?
Advocaat (haha). Op de middelbare school ontdekte ik dat ik werken met mijn handen het allerleukst vond. Maar ik moest van mezelf naar de universiteit omdat ik dacht dat het goed zou zijn voor mijn toekomst. Na een half jaar Kunstgeschiedenis ben ik hard weggerend en heb ik me aangemeld bij de Kunstacademie. Ik ben nog steeds ontzettend blij met die keuze.

Wie of wat is van invloed op wat je maakt?
Mijn eigen nieuwsgierigheid naar nieuwe concepten en materialen zetten mij er toe om mijn werk steeds verder te ontwikkelen.

Is er een rode draad (te ontdekken) in jouw werk?
Ik houd erg van abstractie. Hoe abstracter hoe beter. Mijn werk bestaat dan ook voornamelijk uit monochrome vlakken waarin de toeschouwer zichzelf toestaat zijn gevoel en gedachtes ruimte te geven.

Wat hoop je met jouw werk teweeg te brengen?
Ik hoop dat mensen een moment van stilte en aandacht in hun leven toestaan door te kijken naar mijn werk.

Wanneer ben jij ultiem tevreden met je werk?
Ik weet niet of alle kunstenaars dat hebben, maar ik voel het echt in mijn lichaam als een werk goed gelukt is. Dat heb ik vooral als concept en uitvoering samen komen tot een goed resultaat.

Wat staat nog bovenaan jouw bucket list?
Door Amerika touren om alle grote landschapswerken te bewonderen van bijvoorbeeld Nancy Holt en Michael Heizer. En natuurlijk ‘The Lightning Field’ van Walter De Maria ervaren. Zoek maar op. Dat wil je een keer mee maken.

Waar hoop je op in de toekomst?
Ik hoop dat ik mezelf blijf ontwikkelen in mijn werk door interessante opdrachten aan te nemen, nieuwe mensen te ontmoeten en samenwerkingen aan te gaan. Op dit moment verdiep ik me in de wondere wereld van keramiek. Er valt nog een hoop te leren!


Nieuwsgierig geworden naar meer werk, tekst en uitleg van Janina?
Bekijk hier haar volledige profiel!
Interesse om met haar samen te werken of werk aan te kopen?
Neem dan hier contact met ons op.