interview - lies de rooij

Lies stuurde ons een vrolijk bericht via de website en is onlangs onderdeel geworden van de YEDS CLUB. We vinden haar een fantastische toevoeging aan ons groeiende netwerk en stellen haar graag aan jou voor via dit interview! 

Lies 

Lies 

Wie ben je en wat doe je?
Hi ik ben Lies en ik ben in tweeduizenddertien afgestudeerd aan de KABK in Den Haag. De laatste jaren heb ik mij ontwikkeld als  visuele verhalenverteller. In mijn werk ontrafelen zich vaak dromerige taferelen. Alledaagse vondsten combineer ik graag op een speelse, ongewone manier. Wat vanzelfsprekend is wordt uit zijn context getrokken en veranderd in een fantasierijk verhaal. Ik maak gebruik van verschillende technieken zoals fotografie, film, tekenen, schilderen en collages.
Sinds dit jaar heb ik een webshop waar ik mijn werk ook op verkoop en daarnaast geef ik creatieve workshops aan kinderen.

Hoe zou je jouw karakter in 5 woorden omschrijven?
Ietwat luidruchtig, positief, onhandig, dromerig, energiek.

Wie of wat is van invloed op wat je maakt?
Mijn omgeving, ik moet rust hebben en helemaal alleen kunnen werken, anders word ik te snel afgeleid. En spullen, heel erg veel spullen, plaatjes en kringlopen moeten er in de buurt zijn.

Welke kunstenaar bewonder je?
Tim Walker, Thorsten Brinkman, Sarah Illenberger en Maarten Spruyt. Dit zijn namen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik waan mij maar al te graag in hun werelden.

Wat speelde je als kind het liefst?
Spookhuisje, met de buurjongens maakten we dan outfits en brouwsels waarmee we iedereen gingen betoveren.

Wanneer ben jij ultiem tevreden met je werk?
Als ik zie dat er een eenheid is ontstaan uit alle losse flarden van ideeën.

Wat staat nog bovenaan jouw bucket list?
Een heel huis ombouwen tot mijn wonderwereld, in elke kamer zou zich dan een ander tafereel afspelen.

Hoe ziet jouw droomtoekomst eruit? 
In mijn droomtoekomst, heb ik nog steeds een eigen atelier maar dan iets groter zodat ik nog meer spullen (dierbare rommel) kwijt kan, heb ik in het buitenland een solo expositie gehad en heeft Vogue IT een fantastisch interview over mij gepubliceerd. Dan heb ik de perfecte balans gevonden tussen een creatief en verdienend kunstenaars bestaan.

Al het werk zien van Lies? Of wil je er graag 1 aan je muur? Klik dan hier door naar haar profiel of neem gelijk contact op.