interview met schilder/ illustrator laura kamphuis

Laura heeft haar atelier/werkplaats in een oud kantoorpand in Amsterdam aan het water. Als we binnenlopen worden we direct gegrepen door de grote werken en vooral de gelaagdheid van haar werk. Vanuit elke hoek leveren de doeken een nieuwe beleving op, hoe het licht erop schijnt, dichtbij of veraf, dit werk raak je niet snel beu!
We stellen haar wat vragen om meer te weten te komen over deze mooie maker.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Laura Kamphuis en ik maak schilderijen, muurschilderingen en illustraties. 

Met welke materialen werk je het liefst?
Acryl- en aquarelverf.

Wie of wat is van invloed op wat je maakt?  
Praktisch gezien werk ik het beste als ik goed geluid heb voor muziek, een gevulde en gezonde ijskast en mijn hart open is. Als ik mijn dag niet heb, mis ik het vertrouwen en durf ik minder. Op dat soort dagen bezoek ik nieuwe plekken in Amsterdam en ontmoet ik graag nieuwe mensen. Dat geeft me vernieuwde energie en daardoor nieuwe inzichten.

Luister je muziek terwijl je werkt en zo ja wat voor muziek? 
Altijd muziek. Als ik me moet concentreren het liefste Soul & Jazz. Maar als ik in een melige bui ben, dan kan ik ook goed werken op random mega top 40 muziek. Als er maar een fijne flow in zit die me prikkelt en wakker maakt.

Welk advies of wijsheid is je het meest bij gebleven?
 " Direction is so much more important than speed. Many are going nowhere fast. "

Hoe ziet jouw ideale dag eruit? 
Wakker worden bij zonlicht, ontbijten, sporten, lang douchen en tijdens het aankleden te horen krijgen; "Lau, ga je mee op reis?". De wereld ontdekken en zo veel mogelijk verschillende mensen en culturen ontmoeten. Omdat er niet één manier voor iets bestaat. Dat geeft vrijheid en rust. 

Kun je iets vertellen over je toekomstplannen? 
Oeh, daar vraag je me wat... Ik hoop nog veel nieuw en verrassend werk te mogen maken voor een breed publiek. Ik wil graag tijdelijk in het buitenland werken om mezelf daar verder te ontwikkelen en uit te dagen. 

Meer zien of weten over Laura en haar werk? Bekijk hier haar profiel!