interview - rou hun fan

Codes, audiovisuals. realtime rendering... Rou Hun Fan is een meester achter de computer! Hij zet de mooiste (en voor ons als leek enorm ingewikkelde) video's en beelden in elkaar. In dit interview vertelt hij kort maar krachtig over de achtergrond van zijn werk, muziekkeuze en toekomstplannen. Te kort? Bekijk zijn profiel voor meer werk en achtergrondinformatie over deze maker.

Wie ben je en wat doe je?
Gewapend met de meest onuitspreekbare naam, maak ik graag digitale composities en kunst. Dit doe ik soms met Photoshop maar tegenwoordig ook met code. M'n achtergrond als webdeveloper heeft me daar veel bij geholpen. Tot heden experimenteer ik veel met audiovisuals. Dat is waar audio en visuals elkaar raken, bijvoorbeeld realtime renderings van grafische elementen die reageren op geluid. Dit is overigens niet hetzelfde als wat een VJ doet.Met welke materialen werk je het liefst? 
Ik werk het meest met m'n computer. Ik heb daarnaast ook veel passie voor andere creatieve vlakken zoals fotografie, schrijven en illustratie.

Wie of wat is van invloed op wat je maakt?
Aangezien ik veel met technologie werk, zijn de nieuwe ontdekkingen hier in erg belangrijk voor me.

Luister je muziek terwijl je werkt en zo ja wat voor muziek?
Afhankelijk van m'n mood, maar meestal komt dat neer op techno, acid, hiphop, klassiek of meer experimentele muziek zoals noise.

Welk advies of wijsheid is je het meest bij gebleven?
Wees verantwoordelijk voor je eigen geluk.

Kun je iets vertellen over je toekomstplannen? 
Op dit moment blijft m'n werk vooral digitaal. Aangezien ik nu bezig ben met het leren van nieuwe dingen, weet ik niet zo goed waar dit heen leid. Spannend dus, maar heel tof!