interview - studio kars + boom

Cynthia van Studio Kars + Boom benaderde ons omdat ze enthousiast werd van wat YEDS doet. Dat is mooi, wij namelijk ook van hun ontwerpen!

In dit interview introduceren we hen graag aan jullie en kom je meer te weten over hoe ze werken en wat hen drijft. Wil je nog meer info over dit leuke ontwerpduo? Bekijk dan hier hun profiel. 
 

Wie zijn jullie en wat doe je?
Wij zijn Kevin Kars en Cynthia Boom. Wij hebben een grafisch en illustratieve ontwerpstudio genaamd Studio Kars + Boom. Met ons werk ontsnappen we aan de werkelijkheid. We creëren nieuwe werelden waarin we iedere dag wakker willen worden. We zoeken naar de geometrie van landschappen, de vormen en patronen van steden en creëren een nieuw lijnenspel.

Met welke materialen werken jullie het liefst? 
We werken het liefste met papier! We houden van gedrukt werk. Ook als we in opdracht werken vinden we het super fijn om met papier te werken. Het voelt echter, en persoonlijker. We vinden het heerlijk om met verschillende technieken te spelen om zo te kijken naar wat dit doet met onze lijnen en vormen in onze illustraties. Drukken met linoleum is wel onze favoriet. 

Wie of wat is van invloed op wat jullie maken?
We laten ons inspireren door alledaagse vormen en gebeurtenissen. Juist deze geven de input om onze eigen droomwerelden te creëren. Werelden die op het eerste gezicht misschien lijken te kloppen, maar wat gebeurt er als je beter kijkt. Je mag blijven kijken en ontdekken. Juist het blijven kijken en ontdekken doen wij de hele dag, waardoor dit onze grootste inspiratiebron is. 

Luisteren jullie muziek terwijl je werkt en zo ja wat voor muziek?
We luisteren allebei muziek als we werken. Dit doen we vaak met een koptelefoon op. Kevin houdt heel erg van punk waar hij heel erg rustig van wordt. Terwijl Cynthia hier juist heel onrustig van wordt en liever (Nederlandstalige) kleinkunst muziek luistert of licht klassieke muziek. Hier wordt ik heel rustig van en dit zorgt ervoor dat ik even in mijn eigen wereld zit. 

Welk advies of wijsheid is je het meest bij gebleven?
De wijsheid die wij kregen van onze coach Nancy Buslink! We wisten niet wat we moesten exposeren, omdat we destijds alleen maar in opdracht werkte. Zij zei toen tegen ons. Doe waar jezelf blij van wordt, want dan kan er niks meer fout gaan. Dit heeft gezorgd dat we nu heel veel eigen werk maken. Dit lijkt een heel simpel advies, maar soms ben je dit juist even kwijt. 

Hoe ziet jouw ideale dag eruit?
Onze ideale dag is een dag waarbij we de hele dage kunnen tekenen, brainstormen en nieuwe ideeën en verhalen kunnen bedenken.  

Kun je iets vertellen over jullie toekomstplannen?
Onze toekomstplannen zijn heel simpel. We willen graag heel veel mooie projecten in opdracht maken. Ook willen we nog meer producten in opdracht ontwerpen! Daarnaast hopen we in de toekomst 50% van onze tijd bezig te zijn met eigen producten/ prints te maken. 


Interesse in een samenwerking met Studio Kars + Boom? Neem dan hier contact met ons op!