karen van gilst // illustratief fotograaf

Karen is al vanaf het begin bij YEDS  betrokken. Ze heeft foto's gemaakt voor VERS WERK projecten en doet en denkt regelmatig mee bij evenementen. En daar zijn we dankbaar voor want Karen is een getalenteerde creatieve aanpakker! Het werd dan ook tijd voor een introductie van deze fotografe. In deze blog vertelt ze wat meer over haar werk(wijze)! 

'Als je er vlak na je afstuderen achterkomt dat je het verkeerde beroep hebt gekozen, sla je jezelf wel even voor het hoofd.' 
Ik was net twee jaar werkzaam als art director bij een reclame bureau. Toen ik steeds vaker voor fotografie klussen werd gevraagd besloot ik het roer om te gooien en voor mezelf te beginnen. Mijn art directionele achtergrond is nog steeds mijn inspiratie en zie je terug in zowel mijn werkwijze als mijn foto's.
De foto's die ik maak zijn de foto's die nodig zijn om het verhaal van een bedrijf of product te vertellen. Dat kunnen bedrijfsportretten zijn, portretten bij testimonials, foto's voor in een pers-kit of bijvoorbeeld een coverfoto voor een album of boek. Mijn werk is dan ook regelmatig fictie, alles is voorbereid en bedacht. 
Met storytelling als basis heeft ook mijn persoonlijke werk invloeden van advertising. Zo ben ik op dit moment bezig met drie series waarvan er twee zijn te zien in Toko51
De eerste serie, INGEKADERD, is een langlopend project waarbij ik mensen portretteer met hun meest waardevolle non materialistische bezit. Op dit moment ben ik voor dit project weer op zoek naar nieuwe mensen! Interesse om hier onderdeel van te zijn? neem dan even contact met me op! 

De tweede serie is een serie moderne vertalingen van bekende sprookjes waarmee ik mijn visie op mijn omgeving laat zien. De laatste serie is een ode aan topsporters. Het zijn standbeelden van hedendaagse atleten met een knipoog naar het begin van de Olympische Spelen. Zij zijn voor mij het ultieme voorbeeld dat je alles kunt bereiken, als je het maar graag genoeg wil.

Of het nu als excuus gebruikt wordt om een vreemde aan te spreken, of om een serieuze discussie op gang te brengen: als mijn fotografie mensen met elkaar in contact brengt, heb ik mijn doel bereikt!


Nieuwsgierig? Wil je graag op de foto bij Karen of meer weten over haar werkwijze? Neem dan even contact met haar op!


www.karenvangilst.nl
0610631684 /karenvangilst@gmail.com