mark langen // architect&meubelmaker

Bij de Lost & Found Pop-up store worden we laaiend enthousiast bij het zien van de prachtige houten meubels die daar staan tentoongesteld. Als we erachter komen dat dit het geniale werk is van MNL Mark Langen gaan we op zoek naar een kaartje om met hem in contact te komen. En dat lukt want een week later al drinken we koffie met hem bij Lebkov in Rotterdam.

Mark is architect en meubelmaker van huis uit en zijn werk, met de naam MNL, is het best te omschrijven als op maat gemaakte creatieve meubelen voor ruimtelijke en functionele uitdagingen. Een van zijn meest gemaakte meubels momenteel is eigenlijk uit een grap ontstaan, vertelt hij lachend. Mark verzon een manier om de woonkamer van zijn neef georganiseerd te krijgen. Een salontafel waar van alles in weggestopt kan worden, van afstandbediening tot drank. Zo ontstond zijn prototype die hij eindeloos door varieert. Altijd gericht op het wegwerken van ruimte, geheime vakken en bovenal hele goede functionaliteit (inclusief USB aansluitingen en lichtjes). Zo is er één met Ipad houder, een andere ontpopt zich als een schaakspel, er is een spannend "fifty shades of grey" model als nachtkastje en eentje met aquarium element erin verwerkt. 

Ook ben ik onder de indruk van zijn interieuropdrachten die hij laat zien. Een tv in een houten paneel verwerkt, met de hoogte van de muur,  die naar de andere kant van de ruimte verschoven kan worden en dan als pc bij de werktafel kan dienen. Nog veel meer voorbeelden van interieuroplossingen zie je op zijn website.

Mark maakt zijn meubels op maat en gaat graag met je in gesprek over wat je wensen zijn. Twee prototypen van het multifunctionele kastje worden tentoongesteld op 13 september in 10b, samen met nog wat andere werken. Kom dus vooral naar het YEDS-EVENT in de Hoornrekersstraat 10b om al het moois in het echt te bewonderen! Bekijk de website alvast om je wensenlijstje samen te stellen: www.marklangen.nl