nienke binnendijk // cultureel econoom

Afgelopen lente ontmoetten we Nienke Binnendijk tijdens een evenement van DAM (de alternatieve munt in Rotterdam). Nummers uitgewisseld en al snel werd een leuke samenwerking geboren! Nienke zet zich namelijk als cultureel econoom in om meer (financieel) draagvlak te creëren voor kunst en cultuur in Rotterdam en daarbuiten. Dat past goed bij wat wij doen met YEDS en daarnaast is ze een ontzettend gedreven, positieve en geïnteresseerde persoon die er graag met anderen op los brainstormt! 

Ze gelooft in een maatschappij waarin cultuur veel meer op waarde wordt geschat dan in onze huidige samenleving, omdat dat verdraagzaamheid en daadwerkelijk samenleven bevordert. Daar draagt ze aan bij door geldstromen te kapitaliseren die nog onvoldoende ontwikkeld zijn, zoals mecenaat (giften) en het opzetten van partnerships met het bedrijfsleven. Ze is bezig met haar website, maar die is nog niet online omdat ze liever offline over de waarde van kunst en cultuur kletst.

Benieuwd naar hoe je geld verdient met je creatieve product? 
Jij, als creatieveling, cultureel ondernemer, kunstenaar zit vast ook met deze vraag. Op zaterdag 13 september gaat Nienke tijdens het YEDS event in 10b graag hierover met jou in gesprek, in een persoonlijk consult. Alles start immers met een gesprek. Een sponsor voor een cultureel product vind je niet zomaar, dat is vaak iemand die je vaak spreekt. Jouw oom of jouw buurman: iemand die weet wat de waarde is van jouw werk. Wil je ontdekken wat jij kunt doen om jouw verdienvermogen te vergroten?

Kom langs op de Hoornbrekersstraat voor een quickscan Eerste Hulp bij Financiëringsvraagstukken!