plant-an! rotterdam // stadsmoestuinbakken community

Als we binnen komen in de Stations Huiskamer zijn Dennis en Sjoerd al in de banken neergeploft. En hoe attent, ze hebben een bosje eetbare bloemen meegenomen voor ons! Met veel enthousiasme en trots vertellen ze over het ontstaan van Plant-an! Rotterdam. Hoe ze elkaar ontmoetten op een feestje van een gezamenlijke vriendin, inmiddels nog geen jaar geleden, waar Sjoerd aan Dennis vroeg of hij ook een moestuinbak kon timmeren. Een paar maanden later spraken ze af en werden de plannen concreter. 

Sjoerd is van huis uit marketeer en is na een carrière voor een baas, o.a. Unilever, voor zichzelf begonnen en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van concepten. Zo was het succesvolle evenement Ketels aan de Kade een idee uit zijn koker. Dennis studeerde ooit international management, maar verruilde zijn kantoorbaan al snel voor zijn passie; mooie dingen maken. En met succes! Met zijn label WOODY -WOODY maakt hij hele diverse houten meubels.

Na een succesvolle testversie van de moestuinbak bij Sjoerd in de tuin, mede dankzij adviezen van moestuinierders, lanceerden ze afgelopen mei PLANT-AN! bij de Lost & Found pop-up store. Meerdere varianten zijn te koop, met 2 of 3 bakken, die op allerlei verschillende manieren in elkaar te zetten zijn. Voor de toekomst hebben ze grootse plannen om heel Rotterdam aan het moestuinieren te krijgen en te laten ervaren hoe je je eigen tomaat, aardappel of wortel kweekt en vervolgens op je bord belandt!  

Aanstaande zaterdag 13 september is de stadsmoestuinbak niet alleen te bewonderen, maar demonstreren Dennis en Sjoerd ook hoe de bak eenvoudig zelf in elkaar te zetten is. Mis het niet en bestel een eigen exemplaar, dan kweek jij binnenkort vanaf je balkon of dakterras een hele hoop verse groenten...