dakplakken met yeds | 11 & 12 juni | programma

Huppel over de Luchtsingel richting Station Hofplein en kom dakplakken tijdens de Rotterdamse Dakendagen 2016.

Breng je picknickkleedje mee en strijk neer in de bloemenweide. Bestel een worteltaartje met een bloesemcocktail/biertje en soes weg bij mooie deuntjes. Liever wat actiever? Dit langste dak van Nederland voorziet je op 11 en 12 juni van kunst/design waar je zelf ook onderdeel van kunt worden! Naast expositie/verkoop delen de vele makers hun talent en ambacht op speelse en interactieve wijze: Doe mee met memory, collages maken of lampjes bouwen bijvoorbeeld. Lees hieronder het hele programma!

Dakplakken kan van 10:30u-17u. 
Toegang: Gratis! Dit dak is bij uitzondering zonder kaartje te bezoeken. Wil je de andere daken ook bezoeken? Koop dan een kaartje via de website van de Dakendagen: www.rotterdamsedakendagen.nl KUNST/DESIGN & MEER

Jule Cats
Expositie en verkoop van haar vazen uit haar afstudeerproject ‘In Disguise’, in combinatie met het spelen van gitaar. Ze nodigt muzikale 'dakplakkers' uit ook mee te spelen. 

Tallulah Baxter en Narjara Grondman
Met papier, stift en tape bekladden zij samen met bezoekers de onderdelen van een, later te assembleren, kleurrijke meubelpuzzel.

Ilja Van Rijswijk
Human Powered Photobooth! Als je hard genoeg danst en springt op de Energyfloor-danstegels dan maakt de fotobooth een foto van je :)


Michael Van Kekem
Memory, the battle! Michael steekt het spel in een nieuw jasje met kunst-design afbeeldingen van YEDS-makers. Ga jij een potje winnen? Michael verkoopt ook zijn zeefdrukken op het dak. 

Buro van Wieren / van Wieren Photo
Expositie en verkoop architectuurfoto’s en meubels.

Hooplahoop 
Brengt oogverblindende handgemaakte hoepels mee en je kunt ter plekke je skills oefenen tijdens 1 van de hoepel-workshops!
Er kunnen per workshop max 15 mensen meedoen dus zorg dat je op tijd het dak op klimt: 
Zaterdag: 10:30 - 11:15 en van 13:15 - 14:00u
Zondag: 11:00u - 11:45u

Marit van der Kolk
Presentatie en verkoop nieuwe zitobjecten, die ze recent heeft ontwikkeld en voor het eerst getoond worden. Het is een zitmeubel en tegelijkertijd een hoes voor een bierkrat, geïsoleerd en wel, dus ideaal voor een warme zomerdag op een dak met koel biertje..

Assembled by Root
Toont i.s.m. Philine van den Hul een vloersculptuur en exposeert haar nieuwste serie tekeningen: 'Desert Trip'. 

Studio met
Bij dit ontwerp-bureau schuif je aan voor een workshop 3D lampje maken. Daarnaast verkopen zij ook hun lampen. 

Ane Baztarrika
Ane is net terug uit Japan en geeft een introductie op Japanse verftechniek. Daarbij verkoopt ze haar tote bags, kaarten en prints.

Ferdy Remijn
Tijdens dit weekend kun je live zien hoe Ferdy zijn prachtig gedetailleerde dieren met veel geduld maakt. Daarnaast verkoopt hij prints en enkele originele werken.

Martijn Koolstra
Toont 2 dimensionaal vrijstaand werk op het dak.

Tegendraads
Komt live borduren en verkoopt de truien en t-shirts met digitaal design.

Route du Nord
Verrast je met een surprise pop-up act!

 

ETEN/DRINKEN
Bloesembar voorziet je van heerlijke limonades en cocktails gemaakt van vers geplukte (wilde) kruiden en bloemen. 

Lokaal 1e klas koffie schotelt je de lekkerste koffie voor.

Pixels & Kruimels biedt een variatie aan hartige en zoete lekkernijen: wraps, bananenbrood en noodle-salade bijvoorbeeld. 
 

 

 

 

 

MUZIEK

Zaterdag 12u - 17u | SOUL’o Sound System
Deze heren graven al jaren stevig in the crates en brengen zaterdag 11 juni hun gems mee naar het dak. Een beetje soul en disco hier. Een plok funk, hiphop & r&b daar. Van 12u-17u draaien zij easy going tunes om lekker op mee te knikken met een cocktail in het handje.

 

Zondag 14u - 17u |  Celestial Terrestrial
Spendeer je zondagse namiddag met Celestial Terrestrial!
Met hun exotische vibes vol zomerse disco en tropische house wisten deze mannen op menig feest hun stempel te drukken door heel de randstad en ver daarbuiten. Dit keer op steenworp afstand van hun o-zo-geliefde Provenierssingel bij Station Hofplein :)
14u-17u