Op het podium bij Tosti Treffer!

Hoewel wij normaal de "makers" in de spotlight zetten, werd YEDS vorige week woensdag het podium op geslingerd... En wel bij Tosti Treffer

Daarover eerst iets meer. Het is een creatieve Rotterdamse community die al sinds 2009 de traditie heeft om op elke 1e woensdag van de maand rond v.a. 18.00u samen te komen op een wisselende toffe plek in Rotterdam. De desbetreffende locatie wordt dan voorzien van tosti-ijzers en de basis basis ingrediënten zoals brood, kaas, ham en sauzen. De bedoeling is dat mensen ook vooral zelf extra lekkernijen mee nemen om de tosti te pimpen (van kokosbrood tot zongedroogde tomaten). Al smullend en bouwend leg je contact met mensen uit allerlei hoeken van de creatieve sector. Een fotograaf loopt rond en legt de avond vast in mooie beelden, die terug te vinden zijn op de FB page, zodat je later nog eens kan terugkijken hoe leuk het was. Dus: like hun FB page, zodat je te weten komt waar de eerstvolgende tosti treffer in september plaatsvindt en join!

Maar goed, wat deed YEDS op het podium van Tosti Treffer? Sinds een tijdje hadden we contact met het organisatieteam. Zij vertelden dat ze graag wat meer ruimte tijdens de avond wilde inlassen om de bezoekers van Tosti Treffer aan het woord te laten over wat ze doen. Om zodoende nog meer een "platform" voor makers te worden. Dat leek ons wel wat en paste goed, dus we kregen de eer om de spits af te bijten tijdens de augustus-editie bij DÂK! Het succesvolle en grandioze pop-up stadspark op parkeergarage Katshoek in Rotterdam Noord. Voorafgaand aan woensdag 6 augustus werd een interview met ons op hun FB pagina gezet en dat kun je hier teruglezen.

Het was grijs en regende nog volop om 17.00u, dus ik vreesde even dat het zompige tosti's en veel gehannes met paraplu's en regenbroeken zou worden. Máár onder het dâk zit een parkeergarage en binnen no time werden de tosti-ijzers, tafels en DJ booth verplaatst naar het parkeerdâk, alwaar de muziek weergalmde tussen de verdiepingen. Ondanks het weer was er een goede opkomst en werd ook de BBQ aangestoken om vlees en tosti's tussen de ijzers te braden. Toen de eerste baksels waren verorberd namen Raymond Landegent en Suzanne Hoenderboom (uit het organisatieteam van Tosti Treffer) het woord om iedereen te verwelkomen bij dâk en over de (nieuwe) insteek te vertellen. Salco Hofman werd naar voren geroepen om als één van de oprichters te vertellen over hoe dâk is ontstaan. "Op een avond in februari met een groep vrienden". En daar staan ze een paar maanden later, met na een week al 20.000 bezoekers, zijn ze een zeer succesvol initiatief. De tip van de avond: "Vraag op tijd subsidie aan en misschien niet kiezen voor grasmatten van 200kg. per stuk, die je het dak op moet krijgen...".

"En dan nu het woord aan YETI EN DE STER, die gaan vertellen over hun toffe initiatief". Daar gingen we! We vertelden over onze ambitie om makers bekendheid te geven door hen op een podium te zetten via onze site of op een door ons georganiseerd event. Dat we mensen met elkaar in contact willen brengen om van elkaar te leren en gebruik te maken van elkaars expertise. We vertelden dat we mensen en makers zoeken mensen die over onderwerpen m.b.t. kunst en design op ons blog ONDERWEG willen schrijven en dat we open staan voor samenwerkingen en leuke ideeën. "En vanwaar de naam YETI EN DE STER?" vroeg Raymond. "Tja, Annejet heeft wel eens de bijnaam Yeti en toen was de link met Ster van Starla snel gelegd. En was het sprookje YETI EN DE STER geboren". Na nog enkele vragen werd met een applaus afgesloten. Die avond zijn er nog allerlei kaartjes en ideeën uitgewisseld en zijn we een ervaring en een berg aan leuke contacten rijker!    

Alle foto's zijn gemaakt door Ivar de Jong.